Medium care (MC) verpleegkundige
VU medisch centrum
Amsterdam, Netherlands
10 dagen geleden

Werkomgeving

De medium care (MC) maakt onderdeel uit van de intensive care (IC) volwassenen. Wij hebben 8 operationele bedden en de mogelijkheid en ambitie te groeien naar een capaciteit van 12 bedden.

De medium care heeft een step-down functie’ voor de intensive care. Het betreft patiënten die geen IC zorg meer nodig hebben, maar gezien hun instabiele situatie of benodigde complexe zorg nog niet geplaatst kunnen worden op een reguliere zorgeenheid.

Daarnaast heeft de afdeling een step-

up’ functie; er worden patiënten opgenomen vanaf de spoedeisende hulp of van een reguliere zorgeenheid, zodra de zorgvraag te intensief wordt en de vitale functies bewaakt moeten worden.

Op de MC wordt tevens postoperatieve zorg verleend aan patiënten na bijvoorbeeld neurochirurgische-, vaatchirurgische-, thoraxchirurgische-

en abdominale chirurgische ingrepen. Kortom een werkplek met zeer veel afwisseling.

Werkzaamheden

Het team van ca. 30 medium care verpleegkundigen verleent, samen met overige ondersteunende collega’s, dagelijks professionele zorg aan onze diverse patiëntengroep.

De werkzaamheden bestaan vooral uit het monitoren, revitaliseren en stabiliseren van een patiënten populatie met een zeer grote verscheidenheid aan ziektebeelden.

Non- invasieve beademing is hier een onderdeel van. Natuurlijk lever je ook je bijdrage aan het opleiden van medium care verpleegkundigen in opleiding.

Er wordt veel aandacht besteed aan opleiding, onderwijs en onderzoek, waardoor je bij ons verdieping in je vak kunt vinden.

Jouw profiel

 • Je bent gediplomeerd verpleegkundige en BIG geregistreerd;
 • Je hebt de specialistische vervolgopleiding tot medium care of intensive care verpleegkundige afgerond;
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en snel schakelen tussen de verschillende werkzaamheden;
 • Je anticipeert makkelijk op de vele ontwikkelingen en ziet het als een uitdaging om jezelf en de afdeling te blijven ontwikkelen.
 • Wij bieden

  Salarisschaal 8B : 2515 tot 3372 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

  Naast een uitstekend basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. En je bouwt een persoonsgebonden budget op die o.

  a. kan gebruiken voor scholing.

  Als je in roosterdienst werkt en je dienst begint na 14.00 uur of in het weekend, dan kom je in aanmerking voor een roosterparkeervergunning.

  Voor het gebruik van deze roosterpas zoals hier beschreven, zijn voor de medewerker geen kosten verbonden.

  Voor meer informatie over onze voorwaarden klik .

  Wij bieden in eerste instantie een contract voor 12 maanden, dat bij goed functioneren wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

  Een (uitgebreide) screening is onderdeel van de selectieprocedure. Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is hier onderdeel van.

  Zie voor meer informatie Screeningsprocedure’ bij .

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier