Van Gogh Museum – UX Adviseur
culture vacatures
Amsterdam, nederland, Nederland
3 dagen geleden

UX Adviseur 32 uur per week Wat ga je doen? Je werkt aan diverse (digitale) projecten samen met (internationale) partners.

Je adviseert op UX / UI / Design / research vraagstukken. De komende maanden staan bijvoorbeeld in het teken van de ontwikkeling van een nieuwe app voor kinderen en de ontwikkeling van een nieuwe UX / UI en personalisatie voor de multimediatour.

In deze projecten lever je input door gebruikers- en dataonderzoek, bewaak jij de UX, valideer je je ideeën bij bezoekers en presenteer je uitkomsten.

Door jouw bijdrage aan alle fasen van een project zorg je voor een hoogwaardige en consistente gebruikerservaring. Het Van Gogh Museum ontvangt jaarlijks ruim 2 miljoen bezoekers uit 119 landen.

Onze bezoekers verschillen o.a. in motivatie, voorkennisniveau, leerstijl en cultuur. Om beter grip te krijgen op verschillen en overeenkomsten gebruiken we o.

a. publieksonderzoeken, persona’s en customer journeys. Binnen het team Media Technology werken we in een multidisciplinair team om deze tools ook te vertalen naar de ervaringen binnen en buiten het museum.

Je werkt o.a. nauw samen met collega’s van de afdelingen bezoekersservice, marketing, educatie & interpretatie, ICT en business control.

Je rapporteert aan de Programmamanager. Daarnaast werk je veel samen met designers, UX’ers en developers, maar ook met audioproducers en scriptschrijvers van diverse (internationale) bureaus.

Wie ben jij? Het Van Gogh Museum zit vol getalenteerde en gepassioneerde mensen met een grote diversiteit aan achtergronden en expertise.

We hebben echter nog weinig collega’s die opgeleid zijn als (UX) designer. Met jouw kennis en ervaring maak jij het verschil voor de bezoeker en ben je tegelijkertijd een brug tussen alle disciplines die zich ook dagelijks inzetten voor de bezoeker.

We zoeken natuurlijk iemand die de gebruiker centraal zet en een passie heeft voor goed design. Maar vooral zoeken we iemand die nieuwsgierig, analytisch en doortastend is en complexe problemen inzichtelijk kan maken voor verschillende collega’s en verschillende lagen binnen de organisatie.

Daarnaast heb je oog voor detail. Een goed gevoel voor de organisatie en de belangen van bezoekers mag ook niet ontbreken.

Uiteraard heb je een afgeronde opleiding richting UX op HBO+ / WO en minimaal drie tot vijf jaar werkervaring. Ons aanbod Het Van Gogh Museum wil zoveel mogelijk mensen wereldwijd inspireren.

Daarvoor zoeken we altijd naar de hoogst mogelijke kwaliteit, daar horen ook toonaangevende projecten en samenwerkingen bij.

Denk aan inhoudelijke projecten als een multimediatour met Armin van Buuren of een nieuwe webapp om het materiaal technische onderzoek wereldwijd te ontsluiten, maar ook aan technologische innovaties als de state of the art infrastructuur waardoor zeer nauwkeurige locatiebepaling en (anonieme) tracking van multimediatours live mogelijk is.

Daarbij is er volop ruimte voor jouw ideeën en krijg je veel verantwoordelijkheden. Je werkt in het centrum van Amsterdam op het museumplein.

Met een paar minuten sta je midden op de museumvloer waar per dag duizenden mensen gebruik maken van het ontwerp waar jij net nog mee bezig was.

Een unieke omgeving en organisatie om als UX’er te werken. Interesse? Klinkt dit als een match, dan horen we graag van je.

We zijn benieuwd naar wat je aanspreekt in de rol, maar ook naar wie je bent als persoon. Om maar wat voorbeelden te noemen, hoe ziet jouw werkproces eruit, wie / wat inspireert je en waar word jij als ontwerper nu echt blij van?

We ontvangen je motivatie met cv en link naar je portfolio graag zo snel mogelijk. Grote bestanden graag delen via een link (bijvoorbeeld via WeTransfer).

Je kunt solliciteren via www.vangoghmuseum.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag vóór 1 oktober 2018. Mocht je eerst nog vragen hebben kun je contact opnemen met Susan Aukema (HR Adviseur) op 06-

55697866 over de procedure of inhoudelijk met Sanneke Prins (Programmamanager) op 020- 5708 751. www.vangoghmuseum.nl

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
voortzetten
Aanvraagformulier