Cardiovasculair Laborant
St. Antonius Ziekenhuis
Utrecht ,NL
5 dagen geleden

Functie-inhoud

Een baan waar je hart blij van wordt

Jouw werk in de hartcatheterisatiekamers (het Cathlab) is boeiend en uitdagend tegelijk. Boeiend omdat je kort maar veelal intensief contact hebt met de patiënt en er in het Cathlab dagelijks veel levens gered worden.

Dit betekent dat je in korte tijd veel voor een patiënt en zijn / haar naasten kunt betekenen. Het werk is uitdagend omdat je vooraf nooit weet hoe je werkdag verloopt.

Als ervaren cardiovasculair laborant weet je immers als geen ander dat er naast de diagnostische onderzoeken en electieve ingrepen soms ook ineens spoedinterventies tussendoor komen en je alle zeilen bij moet zetten.

Je assisteert de interventiecardiologen en arts-assistenten bij een grote diversiteit aan cardiovasculaire onderzoeken en behandelingen zoals hartkatheterisaties, dotterprocedures, drukmetingen en diverse klepimplantaties.

Van alle Cathlabs in Nederland biedt het Antonius Hartcentrum het breedste spectrum qua type interventies. Daarnaast zijn wij een acuut infarctcentrum met een regionale functie.

In het Cathlab werk je in een klein, hecht team nauw samen met de behandelend artsen en samen zijn jullie verantwoordelijk voor een goed verloop van het onderzoek of de behandeling.

De lijnen zijn kort wat prettig werkt. Naast de artsen heb je veel contact met de verpleegkundigen van de M-VIC Holding en de CCU maar ook met de ambulancemedewerkers en verwijzers van andere ziekenhuizen.

Kortom, een verantwoordelijke functie waarin je intensief patiëntencontact hebt en zowel jouw interesse voor techniek als jouw plezier in verpleegtechnische handelingen kwijt kunt.

Cardiovasculair laborant Jolanda van Aalten : Wat ik zo bijzonder vind aan mijn werk is als ik van patiënten en familie terug hoor hoeveel ik voor hen heb betekent tijdens hun verblijf in het Cathlab.

Patiënten zijn vaak angstig als ze binnen komen, familie maakt zich grote zorgen om hun dierbare. Een hand op een schouder, goede uitleg over de behandeling en het vertrouwen geven dat het (bijna altijd) goed komt, zijn op dat moment van grote betekenis.

Het werk is uitdagend, soms complex en ik geniet er nog steeds heel erg van.

Wat vragen we van jou?

Om te beginnen een enorme dosis enthousiasme en een groot empathisch vermogen. Je bent een pietje precies en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Je bezit het talent om de juiste woorden te vinden in elke situatie waarmee je te maken krijgt in je contact met patiënten en hun dierbaren.

Met de collega’s waarmee je dagelijks intensief samenwerkt communiceer je professioneel, waarbij er zeker ook ruimte is voor humor.

Je bent opgewassen tegen acute, soms stressrijke situaties. Je weet dan in alle hectiek de rust te bewaren en je bent in staat om handelend op te treden.

Je bent gericht op samenwerken omdat je weet dat je sámen het beste resultaat kunt bereiken.

Om als cardiovasculair laborant / verpleegkundige HCK in ons Cathlab te werken, heb je :

 • Diploma cardiovasculair laborant;
 • De organisatie

  Het St. Antonius Hartcentrum

  Het St. Antonius Hartcentrum is een hoogstaand hartbehandelcentrum met een internationale reputatie. Dankzij samenwerkende topspecialisten op het gebied van cardiologie en hartchirurgie bieden wij de best mogelijke onderzoeken en behandelingen van hart-

  en vaataandoeningen. De afdeling Röntgen Cardiologie, onderdeel van het St. Antonius Hartcentrum, bestaat uit drie hartcatheterisatiekamers (Cathlab) en een multidisciplinair vasculair interventie centrum (M-

  VIC Holding). Interventiecardiologen, arts-assistenten, thoraxchirurgen, anesthesisten, cardiovasculair laboranten en verpleegkundigen werken intensief met elkaar samen om onze hartpatiënten de allerbeste zorg te verlenen.

  Maak kennis met ons Hartcentrum : bekijk de video.

  Arbeidsvoorwaarden

  Jij verdient ook het beste

 • Je wordt goed ingewerkt door vakbekwame en enthousiaste collega’s zodat jij je snel thuis voelt in ons ziekenhuis;
 • We bieden je direct een vast contract voor 24-36 uur per week. Gelijk zekerheid voor jou;
 • Als gediplomeerd cardiovasculair laborant verdien je maximaal € 3.840,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 55) conform cao ziekenhuizen
 • Wij hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en de mogelijkheid deel te nemen aan een fiets-
 • fitness-of bring your own device’’-regeling;
 • We bieden diverse mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding;
 • Je kunt deelnemen aan ons carrièreportaal Sterk in je Werk’;
 • Je werkt binnen de uitdagende omgeving van het meest toonaangevende hartcentrum van Nederland.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier