Technical Support Specialist
ABB
Dalfsen, Overijssel, Netherlands
9 dagen geleden

ABB is een wereldomvattend concern op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie. ABB staat bekend als de grootste leverancier van industriële motoren en aandrijvingen, generatoren, windindustrie en elektriciteitsnetten wereldwijd.

ABB’s technologieën stuwen ’s werelds grootste cruiseschip voort. ABB Marine & Ports biedt een compleet pakket geïntegreerde software-

elektrotechnische en automatiseringsoplossingen voor de maritieme wereld. Onze systemen zijn gebaseerd op de toonaangevende technologie van ABB op het gebied van power, aandrijvingen en automatisering en bewijzen al decennia lang dat ze aan de hoge eisen van marine-

en offshore-toepassingen voldoen. Het ABB AbilityTM Marine Advisory System OCTOPUS is toonaangevend binnen de marine- en offshore-

industrie en biedt het meest complete portfolio aan software modules wat betreft het optimaliseren van de veiligheid, efficiëntie en werkbaarheid van schepen op zee.

Binnen deze business unit op onze locatie in Dalfsen is er een vacature ontstaan voor : Technical Support Specialist

Tasks :

Je maakt onderdeel uit van een internationaal team dat hoogwaardige softwareadvies- en monitoringsystemen voor de marine sector ontwikkelt, beheert en aflevert. Daarnaast

werk je nauw samen met de Support Engineers, Project Engineers, R&D Engineers en met de service afdeling in Rotterdam.

Als Technical Support Specialist ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning in de breedste zin van het woord.

Je vaste standplaats is ons kantoor in Dalfsen, waarbij je zorgdraagt voor de technische ondersteuning van de OCTOPUS systemen, zowel richting de klanten als interne afdelingen (bijvoorbeeld in samenwerking met R&D ter verbetering van het product).

Ook ben je betrokken bij de technische voorbereiding van de projecten, het samenstellen, configureren en testen van de computer systemen.

Daarnaast stel je met enige regelmaat OCTOPUS systemen in bedrijf (wereldwijd), waarbij het geven van instructies aan de crew een onderdeel van je werk is.

Jouw verantwoordelijkheden omvatten onder meer :

 • Technische support voor OCTOPUS-systemen en aanverwante ABB-apparatuur,
 • Het OCTOPUS systeem inbedrijfstellen aan boord van schepen,
 • Technische project voorbereiding, configuratie en testen van OCTOPUS systemen,
 • Instructies geven aan de gebruikers aan boord.
 • Requirements :

 • Je bent in het bezit van een opleiding op MBO of HBO niveau in de richting van Maritieme Techniek, Elektrotechniek of Datacommunicatie.
 • Je bent bereid om op locatie (wereldwijd) systemen te installeren (ongeveer 20% van de werktijd is op locatie).
 • Je beschikt over de Kennis van computers, seriële communicatie en computernetwerken.
 • Je beschikt over de Kennis van scheepssystemen (navigatie systemen, machinekamer systemen.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier