Afstudeer- / stageopdracht - Analyse Tooling - Matlab
Ricardo
Utrecht
2 dagen geleden

Elektromagnetisch compatibiliteit (EMC) van treinen met de omgeving en andere treinen is van cruciaal belang om de Rail sector veilig en betrouwbaar te laten functioneren.

Om EM-Compatibiliteit vast te stellen wordt er aan treinen gemeten en wordt deze data geanalyseerd door experts en waar nodig getoetst aan normen en wetten.

Binnen Ricardo hebben we onze eigen tooling geschreven binnen Matlab. Hiermee kunnen we snel en betrouwbaar de benodigde analyses uitvoeren.

De resultaten van deze analyses worden beoordeeld door onze experts.

Om het werk, waar mogelijk, verder te standaardiseren en het gebruik van de analysetool te vereenvoudigen willen we tooling ontwikkelen voor het maken, beheren, aanpassen van templates & configuraties (configuratiemanager).

2 Opdracht

Het doel van de opdracht is een configuratiemanager te ontwikkelen welke, oa met behulp van templates, een XML-configuratie voor onze analysetool kan generen.

Belangrijke deelvragen hierbinnen zijn :

 • Welke behoeften zijn er bij onze EMC experts om de meetdata snel en goed te kunnen beoordelen?
 • Wat is er nodig om standaardisatie te laten werken?
 • Hoe zorgen we er voor dat toekomstige wijzigingen beheerst en eenvoudig kunnen worden doorgevoerd?
 • De ontwikkelde configuratiemanager zal worden gevalideerd met beschikbare eerdere analyses.

  De uitdaging zit hem in het slaan van een brug tussen de diverse mens en het uniforme resultaat.

  3 Organisatie

  Ricardo Nederland (rail.ricardo.com) is in 2015 ontstaan door overname van Lloyd’s Register Rail, wat daarvoor NedTrain Consulting was, hèt ingenieursbureau van de Nederlandse Spoorwegen op het gebied van railvoertuigtechniek.

  Ricardo Nederland is een toonaangevend kenniscentrum op het gebied van treinen in de hele levenscyclus. Daarnaast worden ook diensten aangeboden op het raakvlak tussen trein en infrastructuur.

  Ricardo Nederland biedt oplossingen voor vervoerders, fabrikanten, onderhoudsbedrijven en rail-infra providers. Dat doen wij met ruim 200 collega’s, voornamelijk op hbo en academisch niveau.

  Bovenstaande opdracht zal worden begeleid vanuit de groep VISIE. Deze groep bestaat uit een enthousiaste groep van 20 medewerkers, waarvan het merendeel op academisch niveau.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier