Senior Category Analist
Eye Wish
Soesterberg, NL
3 dagen geleden

Als onderdeel van GrandVision N.V. en met bijna 800 winkels van de formules Pearle Opticiens, Eye Wish Opticiens en GrandOptical is GrandVision Benelux de absolute marktleider op het gebied van optiek.

Onze cultuurwaarden DO DARE CARE vertegenwoordigen wie we zijn en waar we met elkaar voor staan. Heb jij ambitie en drive en wil je onderdeel zijn van een winnend team?

Wij leren je graag beter kennen!

DO - Be passionate, work hard and make it happen!

Als Category Analyst ben jij verantwoordelijk voor het analyseren en inzichtelijk maken van data. Het creëren van insights en op basis hiervan conclusies trekken en aanbevelingen doen aan de Category Leader.

Deze insights vormen de basis voor de categorie visie, strategie en uitwerking van de actieplannen. Je bent onderdeel van het categorie team op het hoofdkantoor in Soesterberg en werkt voor onze optiekketens in de Benelux.

Het betreft een leuke en veelzijdige baan waarin je ook samenwerkt met onze Category Managers en de sales- en controllingafdelingen.

Je rapporteert aan de Category Leader.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Samen met collega’s werk je aan de financiële onderbouwing van de samenstelling van het assortiment en ondersteun je bij het in-
 • en uitfaseren van producten.

 • Je werkt mee aan de ontwikkeling van de categorie- en inkoopplannen en zorgt voor de uitvoering ervan, monitort marge- en omzetdoelstellingen en je houdt de concurrentie goed in de gaten.
 • Om dit goed te kunnen doen neem je uiteraard deel aan periodiek overleg met alle relevante stakeholders.

 • Je stelt rapportages op (en onderhoud ze) inzake marge- en omzet en rapportages m.b.t. de productmix. Verder werk je, samen met de categorie manager en controlling, met enige regelmaat aan business cases op categorie niveau in opdracht van het hoofdkantoor op Schiphol.
 • Je onderneemt pro actief stappen om samen met stakeholders voorstellen te doen om winst en omzet te optimaliseren of achterblijvende resultaten in te halen
 • Je bent in staat om een standaard’ rapportage structuur te ontwerpen met de juiste tooling en doet verbeter voorstellen om data snel, flexibel en accuraat beschikbaar en meer inzichtelijk te maken voor stakeholders
 • Set-up business reviews met leveranciers
 • DARE Guts and glory!

  Om succesvol te zijn in deze rol, breng je een flinke dosis cijfermatige kennis en ervaring mee. Je combineert je servicegerichte instelling met sterk analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden.

  Daarnaast beschik je over :

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in retail en categorie management.
 • Een HBO / WO opleiding en kennis van supply chain en BI systemen als SAP
 • Ervaring in het opzetten van analyses, rapportages en advies in verschillende tooling. Het kunnen meedraaien in project en zorgdragen voor tijdelijke en accurate oplevering van de gewenste activiteiten.
 • Zeer gemotiveerd, analystisch en pro-actief, zeker ook business driven en met een commerciële insteek. Sterk in communicatie en in de relatie.
 • Uitstekende kennis van Excel pro (Office pakket), Business Intelligence ( BI), kennis van Visual Basic for Applications (VBA) is een pré.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • CARE - Together we create the best employee and customer experience!

  Wij bieden jou graag de kans om in een dynamische, succesvolle en groeiende retail organisatie je ambities waar te maken in een uitdagende en verantwoordelijke functie met impact op de organisatie.

  Je komt te werken in een prettige werkomgeving met informele bedrijfscultuur en gedreven, getalenteerde en enthousiaste collega's.

  Wij helpen jou om de beste in je vak te worden en om je ambities waar te maken. Daarnaast bieden we goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden waaronder een bonus-

  en pensioenregeling, reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen bij fulltime dienstverband en ieder jaar een gratis bril of contactlenzen.

  Zie jij jezelf al werken bij GrandVision Benelux? Geweldig - Wij leren je graag beter kennen en ontvangen graag je CV en motivatie

  Functie-eisen :

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier