Senior coördinerend productspecialist IT
Politie
Rotterdam
25 dagen geleden

Voor handhaving, opsporing en bedrijfsvoering gebruikt de politie allerlei standaard- en customized softwarepakketten. Bijvoorbeeld om inbeslaggenomen telefoons en laptops uit te lezen, politiehelikopters in te laden of werkplekken te beheren.

Als senior coördinerend productspecialist voer jij het lifecyclemanagement over een aantal van deze applicaties en vervul je een belangrijke rol in het verder professionaliseren van het vakgebied en jouw team.

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat ons applicatielandschap altijd goed aansluit bij de behoeftes vanuit de organisatie en dat de contracten met leveranciers rechtsgeldig zijn.

Je bent verantwoordelijk voor een aantal producten binnen een van de productielijnen (handhaving, opsporing, meldkamer, businessintelligence, web-

en burgerdiensten of bedrijfsvoering). Voor al jouw producten stel je een productplan op. Hierin staat alle belangrijke info over onder andere de leverancier, kosten, gebruikers, licenties en het contract.

Doordat je veel gesprekken voert met inkopers, leveranciers, de productielijnen, functioneel beheerders en de licentiedesk, heb je de huidige én toekomstige situatie helder in beeld.

Het lifecyclemanagement van onze producten is bij jou in uitstekende handen. Jij houdt het productplan continu up-to-date.

Loopt het contract af, moeten er wijzigingen worden doorgevoerd in de software, of zijn er nieuwe licenties nodig? Jij signaleert dat direct en komt in actie.

En dat gebeurt nogal eens. De IT-omgeving bij de politie is volop aan het veranderen. Dus kan het zomaar zijn dat een van jouw applicaties ineens van honderd naar tweehonderd users gaat.

Dan trek jij aan de bel bij de juiste personen, krijg je alle partijen op één lijn en zet je het wijzigingsproces in gang.

Zie je een mogelijkheid om kostenefficiënter te werken? Dan treed je proactief op. Daarnaast pak je de regie op de betrokken partijen.

Als senior coördinerend productspecialist coach je je collega-productspecialisten en ondersteun je de lead-engineer van je team.

Jij voert de regie over werkwijzen en het verbeteren van werkprocessen. Speelt er een complex vraagstuk? Dan ben jij degene die daar zijn of haar tanden in zet.

Denk bijvoorbeeld aan de vraag hoe een DevOps-aanpak zich verhoudt tot het werken met COTS-softwarepakketten en customized solutions.

Ook in de verdere professionalisering van je team en in je eigen ontwikkeling steek je veel energie.

Waar ga je werken?

Jij gaat aan de slag in het Team Productmanagement van het Productiehuis in Rotterdam. Hier werk je samen met ongeveer zeven collega-

productspecialisten en een lead-engineer. Een mooie mix van mensen met verschillende leeftijden en achtergronden. Jouw team is -

net als de gehele IT-organisatie - volop aan het groeien en professionaliseren. Als senior coördinerend productspecialist speel jij hierin een belangrijke rol! Je denkt mee over procesverbeteringen, zet productmanagement verder op de kaart en realiseert kostenbesparingen.

Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de hele politieorganisatie.

Wie ben jij?

Je bent een ijzersterke coach, adviseur en sparringpartner. Voor een kleine of grote uitdaging draai jij je hand niet om.

Je komt namelijk terecht in een omgeving met veel stakeholders die allemaal bezig zijn met veranderen en verbeteren. Niet bepaald een gespreid bedje.

Het is aan jou om al die partijen mee te krijgen in een accuraat en goed werkend productplan. Jouw doorzettingsvermogen, communicatieve skills, onderhandelingsvaardigheden, helikopterview en overtuigingskracht komen daarbij goed van pas. Verder vragen we :

 • een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van productmanagement of een andere relevante richting (bedrijfskunde of IT) , aangevuld met een opleiding op het gebied van productmanagement;
 • ruime ervaring als productmanager of productspecialist;
 • ervaring in een coördinerende rol;
 • een PRINCE2-certificering en ervaring met het leiden van projecten;
 • kennis van stakeholdermanagement;
 • kennis en ervaring met agile en scrum;
 • ervaring in een IT-omgeving en bij voorkeur basiskennis van ITIL Foundation;
 • politiek bewustzijn en inzicht in hoe een organisatie werkt.
 • Wat wij bieden

  Je standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het gaat om een fulltime functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst.

  We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

  Verder kun je het volgende van ons verwachten :

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.245,- en maximaal € 4.845,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

  Interesse?

  Bel met Martijn Jansen, teamchef C (06 - 50 29 19 69) als je meer informatie over de functie wilt hebben.

  Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met Paul Kraakman, recruiter ICT (06 - 10 46 38 68).

  Solliciteer uiterlijk 22 juni 2018 via de sollicitatiebutton.

  Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
 • LIPOST

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier