Analist Datamanagement Vermogensbeheer
PGGM
Zeist, Netherlands
45 dagen geleden

Jouw functie

Wil je jouw beleggings-, operationele en systeemkennis combineren in jouw werk? Dan is deze baan echt wat voor jou!

De unit Vermogensbeheer steunt op de data van jouw afdeling Datamanagement. Dit zijn statische, referentie- en marketdata op het gebied van beursgenoteerde aandelen, obligaties, derivaten en alternatieve beleggingen en in de kernsystemen zoals Simcorp Dimension.

Bij de uitvoering van je werkzaamheden als Analist Datamanagement Vermogensbeheer maak je gebruik van de geldende handleidingen en werkinstructies voor het onderhouden van deze data en van de aanwezige kennis van specifieke processen en producten van Vermogensbeheer.

Je hebt zowel met interne als externe dataleveranciers te maken, zoals bijvoorbeeld Bloomberg en Reuters. Je registreert niet alleen de data maar doorziet ook de gevolgen daarvan binnen het systeem en voor gebruikers zoals front-

Office, Reporting, Settlements en Performance. Je overziet de vermogensbeheerketen, weegt belangen af en legt verbinding tussen de verschillende schakels in de keten.

Met jouw inspanningen schep je de voorwaarden waarmee de uitvoering van de beleggingsadministratie gewaarborgd is.

Jouw afdeling

Afdeling Datamanagement (DM) werkt voor zowel de front als de back office van de business unit Vermogensbeheer en zorgt dat alle noodzakelijke data in het systeem beschikbaar zijn.

Waarbij onderhoud en toezicht op het datagovernance beleid en procedures een grote rol speelt. Jouw afdeling is een dynamische afdeling die snel actie onderneemt.

Denk aan het aanmaken van nieuwe bank accounts, securities, tegenpartijen, portefeuilles en aan het invoeren en controleren van marktprijzen, rentestanden en valutakoersen.

Daarnaast zorgt jouw afdeling voor consistente toepassing van classificaties, segmenten en coderingen binnen de Vermogensbeheer-

systemen. Als Datamanager lever je een bijdrage aan implementaties van nieuwe standaarden of voorstellen van processen om kwaliteit van gegevens te waarborgen en inconsistenties te voorkomen.

Je komt met constructieve structurele oplossingen, draait mee in IT projecten als expert en fungeert daarnaast als adviseur van de projectleider en het team.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met :

 • een HBO / WO opleiding op financieel / economisch gebied (kennis van belegging instrumenten is een pré);
 • ervaring met systemen, bij voorkeur Simcorp Dimension
 • een goede beheersing van de Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk);
 • minimaal 1 - 3 jaar relevante werkervaring bij een financiële instelling;
 • competenties als : accuraat, analytisch, zelfstandig, initiatiefrijk, creatief, teamplayer, zelf startend zijn en vragen blijven stellen, resultaat- en klantgerichtheid.
 • Wij bieden

  PGGM biedt een werkomgeving waar het gaat om meer dan alleen geld. We streven ernaar een waardevolle toekomst voor onze klanten te realiseren, dit doen we met respect voor mens en omgeving.

  Binnen deze setting bieden we je uitdagende en afwisselende baan en volop leerkansen. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur.

  Samenwerken, kennis delen en verantwoordelijkheid nemen, staan bij ons hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in het Nieuwe Werken dat we onlangs hebben ingevoerd.

  Onze flexibele en hoogwaardige arbeidsvoorwaarden zorgen voor de juiste balans tussen werk en privé. Ons voorwaardenpakket bevat uitstekende pensioen-

  en spaarvoorzieningen en een uitgebreid cafetariaplan. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.

  Meer weten?

  Neem dan contact op met : Wendy Ship, Corporate Recruiter +31 (0)30 277 1410 of .

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier