ICT-trainee junior business procesmanagement developer
Belastingdienst
Apeldoorn, NL
2 dagen geleden

ICT-trainee junior business procesmanagement developer

Functie omschrijving

Ik wil de vraag beantwoorden hoe wij onze dienstverlening aan burgers, bedrijven én mijn eigen collegas kunnen verbeteren : ik krijg de kans om hiervoor nieuwe werkwijzen te bedenken en te implementeren.

Zo kies ik ook voor een groeipad in mijn eigen ontwikkeling." Sascha Veltkamp Business procesmanagement developer bij de Belastingdienst

Als ICT-trainee word je geheel op onze kosten opgeleid voor de rol van junior business procesmanagement developer bij de Belastingdienst.

Je volgt generieke opleidingen en trainingen die worden verzorgd door ervaren docenten met veel praktijkervaring. Na deze periode ga je de opgedane kennis gedurende vijf maanden in groepsverband toepassen in de praktijk : deze training-

on-the-job vindt plaats onder de hoede van experts binnen jouw vakgebied. Ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt ruimschoots aan bod door het volgen van verschillende softskills-

trainingen, zoals timemanagement, persoonlijke effectiviteit en conflicthantering. Én je kunt onze organisatie goed leren kennen door het afleggen van werkbezoeken aan organisatieonderdelen zoals de Douane en de FIOD.

Als je na dit traject goed functioneert en de vereiste examens en certificeringen hebt behaald, bieden we je een aanstelling met een vast dienstverband aan.

Je gaat bij ons aan de slag als junior business procesmanagement developer binnen één van onze scrumteams. Hier krijg je de kans om voortdurend op zoek te gaan naar snelle, efficiënte en werkende oplossingen voor onze organisatie en ben je werkzaam op het snijvlak van de business en IT.

Word jij de nieuwe collega van Sascha? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden?

Neem dan contact op met Patrick Zijlstra. Ook als je geen IT-ervaring hebt, maar wel goed analytisch en probleemoplossend kan denken, word je van harte uitgenodigd om contact op te nemen.

ICT-Trainee bij de Belastingdienst? Een prachtige kans!

Functie-eisen

 • Je beschikt over HBO / WO werk- en denkniveau en beschikt bij voorkeur over een diploma in de ICT -richting.
 • In jouw motivatiebrief omschrijf je kort en bondig waarom je door ons wilt worden opgeleid tot (junior) business procesmanagement developer bij de Belastingdienst.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands én Engels.
 • Ervaring met objectgeoriënteerd programmeren in JAVA is een pre, maar geen must.
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • Wat vind jij nog meer belangrijk?

  Je beschikt niet alleen over uitstekende communicatieve vaardigheden, maar je kunt ook goed adviseren. Dat doe je helder, duidelijk en op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten.

  Op die manier weet je collegas op verschillende niveaus en in verschillende disciplines te adviseren en waar nodig te overtuigen.

  Je bent analytisch en conceptueel zeer sterk en kunt snel doordringen tot de kern van de zaak. Daarbij weet je hoofd- van bijzaken te onderscheiden.

  Je bent iemand die makkelijk contact legt en graag samenwerkt.

  Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 9
 • Salaris omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden.
 • Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en / of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand salaris Min €2.617 Max. €3.698 (bruto)
 • Dienst verband Trainee
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.Wij bieden je een inwerkprogramma aan, gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken.

  Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd.

  Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Een (online) voorselectietest of een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten).

  Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de ''Solliciteer'' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier