HBO/WO afstudeerstage PACCAR Parts
DAF
Eindhoven, NL
4 dagen geleden

Functieomschrijving

Binnen PACCAR Parts Europe (PPE) Operations zijn er vier doorlopende afstudeerplaatsen ter beschikking binnen de afdelingen :

 • PACCAR Parts Logistics Materials
 • De afdeling Parts Logistics van PACCAR Parts Europe heeft als doelstelling een maximale beschikbaarheid van Parts te waarborgen voor dealers in het After Sales netwerk van PACCAR.

  Hierbij geldt : tegen minimale kosten een zo hoog mogelijke servicegraad naar onze dealers. De afdeling Materials is binnen PACCAR Parts verantwoordelijk voor onderdelenbeschikbaarheid, leverbetrouwbaarheid van leveranciers en de hoogte van de voorraden in de vijf PDC’s.

 • PACCAR Parts Distribution Center Eindhoven Quality
 • De kwaliteitsafdeling van het PDC Eindhoven heeft als doel om de klanttevredenheid te maximaliseren en te waarborgen. De klanttevredenheid wordt bepaald door snel en tijdig het juiste artikel in uitstekende kwaliteit en in de juiste aantallen in de juiste verpakking te leveren aan de klant.

  De kwaliteitstafdeling ondersteunt en bewaakt het proces van inkomende goederen d.m.v. ingangscontroles (SQI), leveranciersbewaking (SQA) en uitgaande goederen d.

  m.v. het controleren van de voorraadbetrouwbaarheid en het picken, consolideren en verzenden. Continuous Improvement

  De afdeling Continuous Improvement is de drijvende kracht achter het bedenken en invoeren van verbeteringen binnen de PDC-

  processen, met de focus op employee efficiency en ontvangst-, opslag-, pick-, en distributieprocessen van Parts.

 • PACCAR Parts Outbound Transport Dispatch Office
 • Het expeditie kantoor is verantwoordelijk voor het wereldwijd plannen, coördineren en op tijd laten arriveren van parts leveringen via weg, water en lucht, voorzien van de juiste documenten, in overeenstemming met alle wettelijke nationale en internationale eisen.

  De opdrachten zijn nog niet beschreven zodat we rekening kunnen houden met de noodzaak van het moment, de eisen van de opleiding en eventuele voorkeuren en kwaliteiten van de stagiair.

  Denk bij het bepalen van de opdrachten aan thema’s zoals :

 • Supplier Management
 • Lead Time Reduction
 • Transport Efficiency
 • Supplier Quality Inspection
 • Supplier Quality Assurance
 • Warehouse Management
 • Process Optimization
 • Customer Satisfaction
 • Jouw profiel Voor deze vier afstudeerplaatsen zijn wij continue op zoek naar enthousiaste, gedreven en zelfstandige HBO-

  en WO’ers die affiniteit hebben met logistiek en die onze teams willen ondersteunen bij het optimaliseren van onze processen.

 • Kennis van Logistieke basisprincipes en technieken
 • Analytisch vermogen
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels,
 • Goede communicatieve vaardigheden op alle niveaus
 • Uitgebreide kennis van en ervaring met Excel en Access
 • Ervaring met Six Sigma
 • Afdeling

  De PACCAR Parts-divisie is in 1973 opgericht in Renton voor de verkoop van onderdelen voor de aftermarket in de VS. In 1996 breidde PACCAR Parts verder uit naar Europa met de overname van DAF Trucks door de PACCAR Company.

  PACCAR Parts is een toonaangevend leverancier van hoogwaardige truck- en aanhangwagenonderdelen, integrale serviceconcepten en ondersteuningsoplossingen, ontwikkeld op basis van de behoeften van de transportprofessionals van vandaag.

  Vanuit het Europese hoofdkwartier in Eindhoven verzorgt PACCAR Parts de marketing, verkoop en distributie van PACCAR Genuine Parts, DAF Genuine Parts en TRP Truck & Trailer Parts exclusief via het DAF dealernetwerk.

  PACCAR Parts bereikt de hoogste normen op het gebied van efficiënte distributie, service en commerciële ondersteuning op de Europese markt dankzij een nauwe samenwerking met strategische leveranciers, een sterk DAF dealernetwerk en systemen voor het beheer van de toevoerketen.

  De strategie is gericht op het leveren van kwaliteit en de beste truckonderdelen en serviceconcepten.

  De opslag van onderdelen bij de Europese DAF dealers wordt aangestuurd vanuit de vijf ultramoderne distributiecentra van PACCAR Parts.

  De grootste is gevestigd op het terrein van DAF in Eindhoven en heeft een oppervlakte van 46.500 vierkante meter. Dankzij een indrukwekkende combinatie van uitermate vakkundig personeel en de nieuwste IT-

  systemen voor opslag en order picking kunnen de Parts Distributie Centra (PDC) in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland en Hongarije telkens weer de juiste onderdelen op de juiste bestemming leveren.

  Wekelijks worden er meer dan 3.000 zendingen verzonden naar dealers en klanten over de hele wereld, vaak binnen 24 uur. Jaarlijks verwerken de PDC’s zo'n 400.

  000 zendingen. PACCAR Parts Europe (PPE) haalt een leveringsbetrouwbaarheid van 98%, een prestatie van wereldklasse in de distributiesector.

  Wij bieden

  DAF biedt een inspirerende, uitdagende werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling en eigen inbreng. Stage lopen bij DAF betekent de kans op een carrière met veel doorgroeimogelijkheden.

  Als je graag werkt in een organisatie met een no-nonsense cultuur mét ambitie, dan is DAF de werkgever die je zoekt.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier