Afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde
Tata Steel
IJmuiden, Nederland
9 dagen geleden

Wat ga je doen?

Binnen de gietsectie van de Direct Sheet Plant vormen rolkosten een grote onderhoudspost. In het verleden zijn er al een aantal verbeteringen doorgevoerd op het rolconcept.

Deze verbeteringen hebben er toe geleid dat de gemiddelde levensduur van een rol circa zeven tot tien jaar is. Gedurende zijn levensduur, wisselt een rol regelmatig van plek in de installatie en op de verschillende segmenten.

Wij zien meer mogelijkheden voor verbeteringen. Om dit te realiseren is meer inzicht nodig in de faalmechanismen van de rollen.

Tijdens de levensduur van een rol wordt data verzameld, deze moet foutloos aan de rol gekoppeld worden. Voor een betrouwbaar registratiesysteem is het dan ook een vereiste dan de rollen geidentificeerd kunnen worden in iedere stap van revisieproces.

Dit is nu nog niet het geval.

Wat jouw opdracht is, is het onderzoeken van de beste methode om de rollen te kunnen identificeren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld RFID of barcodes.

Dit met als resultaat, dat alle verzamelde data gekoppeld kan worden aan de rol. Deze opdracht heeft zowel een theoretische als praktische kant : enerzijds stel je een overzicht op waarin je maximaal vier opties benoemt, met voor-

en nadelen en de implementatiekosten. Anderzijds heb je door middel van praktijktesten aangetoond dat de opties daadwerkelijk werken op de rollen van de gietmachine.

Wat is er bijzonder aan deze stage?

In deze stageplaats :

 • krijg je een techische uitdaging
 • krijg je de mogelijkheid om multidisciplinair te werken
 • kun je zowel onderzoeks- als praktijkervaring op doen
 • is er veel ruimte voor eigen inbreng
 • bij een goede uitvoering en afronding van de stage is er uitzicht op een dienstverband binnen een van onze werkeenheden als Young Professional
 • Herken jij jezelf hierin?

 • je bent hbo student op zoek naar een afstudeerstage
 • je volgt een technische opleiding, bijvoorbeeld richting Werktuigbouwkunde
 • je toont initiatief, durft vragen te stellen en bent niet bang om op mensen af te stappen
 • je vindt het leuk om afwisseling te zien in je werkzaamheden tussen theorie en praktijk
 • je bent benieuwd hoe het eraan toe gaat in de zware industrie
 • Wat bieden wij jou?

  We bieden je een uitdagende en leerzame stage met een goede begeleiding. Vooraf stellen we in overleg met jou een duidelijke opdracht samen, zodat aan de eisen van je hogeschool wordt voldaan.

  Je kunt waardevolle ervaring opdoen binnen een grote organisatie en Nederlands enige maakindustrie. Je kunt rekenen op een no-

  nonsense en resultaatgerichte organisatie, waarbinnen jij een concrete bijdrage kunt leveren aan de realisatie van verbeterdoelstellingen.

  Een goede stagevergoeding spreekt voor zich.

  Tijdens je stageperiode kun je regelmatig deelnemen aan evenementen, zoals stagiairrondleidingen en lunchlezingen. Verder bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Library Services en kun je deelnemen aan activiteiten van ons netwerk voor young professionals 'De Magneet'.

  Wanneer je afstudeerperiode ten einde loopt heb je een evaluatiegesprek met één van de Campus Recruiters. Hierbij kijken we terug op je afstuderen en bespreken we samen met jou je carrière wensen bij Tata Steel.

  Je mag van ons verwachten dat wij actief werken aan het omzetten van jouw wensen in concrete mogelijkheden.

  Wat is jouw werkomgeving?

  Als onderdeel van Manufacturing Rolling & Coating produceren wij afdeling Direct Sheet Plant (DSP) warmgewalste rollen voor de Warmband en Koudbandwalserij.

  Onze afdeling bestaat uit een productielijn van gietmachine tunneloven walsstraat keuringstation en faciliteiten voor het koelen en afvoeren van warmgewalste rollen.

  Wij krijgen vloeibaar staal aangeleverd van de Oxystaalfabriek 2 en verwerken dit tot warmgewalste plakken voor de Warmband en de Koudbandwalserij.

  Het is onze uitdaging om een aanzienlijke productiegroei te realiseren rekeninghoudend met steeds striktere kwaliteitseisen.

  Solliciteren of meer weten?

  Spreekt deze stage je aan? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Vergeet niet om zowel je CV als je motivatie te uploaden.

  Heb je nog vragen en wil jij eerst meer informatie? Neem dan contact op met Faye Teeling, Corporate Recruiter via 0251-498377.

  Is deze vacature niet geschikt voor jou, maar ken je iemand die perfect in dit profiel past? Stuur deze vacature gerust door.

  Deel of mail Facebook Twitter Email LinkedIn WhatsApp

  1. Solliciteer

  Gesolliciteerd voor een (afstudeer)stage? Wij gaan jouw sollicitatie en motivatie beoordelen en nemen binnen één week contact met je op.

  2. Gesprekken

  Je hebt ons nieuwsgierig gemaakt. In de gesprekken mag je toelichten wat jij komt brengen en waarom wij voor jou moeten kiezen.

  3. Stageovereenkomst

  Leuk, je hebt nu de opdracht waar je super enthousiast over bent! Dan is het fijn om te weten dat alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in een stage-

  4. Van start

  Werken aan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling, zowel in je opdracht als in ons netwerk van stagiairs voor stagiairs.

  Wellicht is dit zelfs wel de start van iets groters...

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier