Senior Credit Risk Modeller
YACHT
Utrecht
9 dagen geleden

Over de functie

Voor onze klant een grootbank is Yacht vanaf januari 2019 op zoek naar een Credit Risk Modeller. Het team waarin je komt te werken is momenteel betrokken bij de herontwikkeling van IRB kredietrisicomodellen.

Het is daarom van belang dat je ervaring hebt met andere (her) modelleringsactiviteiten waardoor je kunt helpen bij het bouwen van het Loss Given Default (LGD) model.

Door jouw ervaring kun je het team ondersteunen en begeleiden.

Het betreft een krediet risico model die op klant niveau berekend wat het verwachte verlies is in het geval een klant haar verplichtingen niet meer kan nakomen.

Doel hiervan is berekenen hoeveel kapitaal de bank aan moet houden per klant.

Het team bestaat uit 25 personen (modelleurs) waarvan ongeveer 10 in het LGD team. Jouw teamleden zijn vooral kwantitatief sterk onderlegd, vandaar dat de klant echt op zoek is naar een Senior Professional.

IRB betekent Internal Ratings Based, dit wil zeggen dat de bank het model ontwikkeld op basis van eigen gegevens en historie (dit in tegenstelling tot door de toezichthouder gespecificeerde modellen)

Functie-eisen

 • Minimaal 5 jaar ervaring met IRB (re) modellering in de rol waarvan minimaal één jaar als sr. modeller
 • Ervaring met kredietrisicomodellering
 • Kwantitatieve achtergrond
 • Zeer goede kennis van Engels
 • Nice to have :

 • Sterke achtergrond in LGD-modellering
 • TRIM (ECB Onsite) ervaring (vanuit het oogpunt van de ECB of de doelinstelling)
 • Ervaren met tools zoals Matlab of Python
 • Arbeidsvoorwaarden

  Voor de duur van de opdracht kom je bij Yacht op contract te staan. De periode van de opdracht : 1-1-2019 / 30-6-2019.

  Yacht heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor de functie van Credit Risk Modeller is afhankelijk van kennis en ervaring.

  Daarnaast profiteer je bij Yacht van aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Deadline : donderdag 1 november om 15 uur.

  Om in aanmerking te komen voor deze rol ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. In de motivatie is het belangrijk dat wij direct kunnen zien waarom jij aansluit op de rol.

  Bedrijfsinformatie

  Yacht detacheert en bemiddelt tussen bedrijven en professionals op HBO- en WO-niveau. Yacht is één van de grootste spelers in de Finance markt.

  Yacht is onderverdeeld in 8 regio’s waarbij er wordt gestreefd dat jij als professional wordt gedetacheerd in jouw woongebied.

  Werk je bij Yacht, dan werk je voor een ambitieus bedrijf. We werken continu aan de verbetering van onze positie in de markt en onze dienstverlening aan onze opdrachtgevers.

  Maar zeker ook aan het versterken van onze professionals. Bij Yacht word je continu uitgedaagd en gecoacht om jezelf te blijven ontwikkelen.

  Dat vraagt veel van je. Je krijgt er ook veel voor terug.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier