Export Medewerker
Recruitment Service Desk
Zevenbergen, Nederland
38 dagen geleden

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een man / vrouw die interesse heeft in de uitdagende functie van Export Medewerker bij 7co in Zevenbergen.

Als Medewerker Export ben je samen met de Export Manager verantwoordelijk voor een eigen klantenportefeuille van klanten die in de Europese Unie, maar buiten Benelux gevestigd zijn.

Denk hierbij aan de Scandinavische landen, Duitsland, Frankrijk en de Europese landen aan de Middellandse Zee.

Tijdens een gedegen inwerktraject ondersteun je de Export Manager in het offertetraject en verzorg je de commerciële uitvoering van bestaande contracten, waaronder orderverwerking en het organiseren van uitbesteed transport van goederen vanuit Zevenbergen naar de klanten.

Je hebt daarbij vooral telefonisch en per mail klantcontact. Je leert je klanten goed kennen en bent in staat commerciële kansen te signaleren en te benutten.

Het betreft een uitdagende functie waarbij een beroep wordt gedaan op je commerciële talent en je taalvaardigheid.

Naast je reguliere werkzaamheden ben je ook betrokken bij het organiseren van en deelnemen aan beurzen in binnen en buitenland.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je commerciële jaarplanning en focus daarbij op product markt combinaties. Voor de internationale website schrijf je ook teksten.

Functie eisen

De ideale kandidaat is leergierig, beschikt over commercieel talent en is sensitief. Je hebt minimaal een afgeronde mbo of hbo opleiding.

Talen zijn in deze functie erg belangrijk. Engels en Nederlads beheers je vloeiend in woord en geschrift. Een minimale basisvaardigheid schrijven en spreken van het Duits en / of Frans is een pré.

Indien nodig ben je bereid deze taalvaardigheden verder te ontwikkelen.

Je bent goed in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken en er wordt een flexibele en positieve instelling van je verlangd.

Je bent goed in staat om te gaan met Microsoft Office. Kennis van douanezaken is niet noodzakelijk, maar heb je die wel, dan is dat een pré evenals affiniteit met de branche.

Bedrijfscultuur

7co is een label van CARMAT waaronder specifieke productgroepen als kunstleerproducten op de markt aangeboden worden. CARMAT is een kleine organisatie die flexibel ingesteld is, met een professionele werkhouden en prettige sfeer om in te werken.

Kenmerkend voor de cultuur van CARMAT is dat iedereen meehelpt in het magazijn als er containers binnenkomen. Dat is 1 keer in de 3 weken.

Verder is de organisatie informeel waar mogelijk, formeel waar noodzakelijk. Onderling heerst er een gemoedelijke sfeer.

Door de omvang kennen collega’s elkaar goed. Na werktijd wordt er regelmatig nog even een biertje gedronken.

Bedrijfsprofiel

7co / CARMAT is toeleverancier van materialen aan de industrie. Met name is zij gericht op de (metaal)industrie, de carrosserie-

en busbouw, scheepsbouw en projectindustrie. Door snelle levering, het brede assortiment, het meedenken met de klanten en een hoge service standaard heeft zij een vooraanstaande positie weten op te bouwen in de markt.

In Nederland heeft zij de exclusieve vertegenwoordiging van meerdere wereldwijde gerenommeerde fabrikanten. CARMAT is een kleinschalig familiebedrijf met een ruim 55 jaar sterke historie.

Haar ruime productportfolio biedt ruimte voor het betreden van nieuwe markten en verdere groei waaronder groei in export.

Arbeidsvoorwaarden

7co biedt, naast marktconforme arbeidsvoorwaarden, ook opleidingsmogelijkheden waardoor je verder in je functie groeit.

Solliciteren
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
voortzetten
Aanvraagformulier