Cost Engineer – Offshore Energy divisie
Boskalis
Papendrecht, NL
5 dagen geleden

De functie

Wil je jouw carrière een boost geven door een nieuwe uitdaging aan te gaan? Zoek je een werkomgeving waarin je iedere dag uitgedaagd wordt om het beter te doen dan de dag ervoor?

Wil je samen met je collega’s meebouwen aan de positie van Boskalis binnen de Offshore Energy branche én specifiek binnen de markt voor duurzame energie?

Dan wordt het tijd om met ons in gesprek te gaan over de functie van Cost Engineer . We zetten de koffie alvast voor je klaar!

Dat je als Cost Engineer invloed hebt op de contracten die we als miljardenbedrijf binnenhalen, hoeven we jou als professional niet te vertellen.

Dat je hierdoor veel impact hebt en medeverantwoordelijk bent voor het succes van Boskalis is ongetwijfeld ook bij je bekend.

Maar wist je ook dat we ons steeds meer focussen op projecten gericht op duurzame energievormen zoals windenergie? Denk bijvoorbeeld aan het Veja Mate offshore windmolenpark in het Duitse deel van de Noordzee of het Wikinger offshore windmolenpark in het Duitse deel van de Baltische Zee.

Dit zijn niet de minste projecten en voor jou als cost engineer de ideale kans om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de wereld.

In de rol van Cost Engineer houd jij je in een gemiddelde werkweek bezig met het :

 • uitdenken van verschillende scenario’s en het opstellen van een kostencalculatie of -begroting op basis van de klantvraag en de beschikbare bestek- en tenderdocumenten;
 • regelen van inschrijvingsbescheiden en het onderhouden van calculatie- of begrotingsdossier en de calculatie-database;
 • adviseren over risicoscenario’s tijdens risicosessies die gelden voor de aanbestedings- of uitvoeringsfase;
 • ondersteunen van het projectteam bij de werkvoorbereiding. Denk hierbij aan het opstellen van een conceptplanning en het maken van een werkbegroting;
 • inventariseren van prijzen bij onderaannemers, inhuurdiensten en leveranciers en deze beoordelen;
 • opstellen van nacalculaties met betrekking tot de ingekochte diensten en producten;
 • bezoeken van collega’s en klanten in Nederland en het buitenland vóór, tijdens en / of na de uitvoering van een project;
 • verzamalen van multidisciplinaire informatie, het analyseren en beheren en indien nodig voorstellen doen tot wijziging van normen en rekenmethodieken.
 • Kort samengevat komt het erop neer dat je als cost engineer een sleutelfunctie vervult in het succesvol afronden van de tenderfase.

  Jij bent immers aangesloten bij alle interne processen en zorgt ervoor dat de diverse afdelingen hun input leveren zodat jij goed kan adviseren over verschillende scenario’s en bijbehorende kostenbegrotingen voor toonaangevende projecten.

  div data-video-url " https : / / www.werkzoeken.nl / 1480 jobboost / werk / 1413563 cost-engineer-offshore-energy-divisie / ?

  utm source nuevoo&utm medium referral&utm campaign nuevoo referral vertical vac feed&utm term papendrecht ">

  Wie jij bent

  De rol van Cost Engineer vergelijken wij graag met het spelen van de Champions League. Alleen als je over de juiste kennis, kwaliteiten en instelling beschikt, kun je scoren en maak je deel uit van de selectie.

  Wil jij deel uitmaken van de top selectie van Boskalis? Dan neem je het volgende mee :

 • Een succesvol afgeronde hbo- of wo-opleiding in een technische richting, zoals civiele techniek, maritieme techniek, werktuigbouwkunde, offshore engineering of technische bedrijfskunde.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een cost engineer functie. Bij voorkeur heb je ervaring opgedaan in de offshore energy branche.
 • Aantoonbare kennis van contractmanagement en financieel-economische bedrijfsprocessen.
 • Diepgravende Excel kennis. Je durft gerust over jezelf te zeggen dat je een échte Excel expert bent.
 • IJzersterke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • De volgende kenmerken zijn op jou van toepassing : resultaatgericht, analytisch, nauwkeuring, klantgericht en proactief.
 • En tot slot : Heb je een cost engineering training gevolgd, zoals napDACE of AACE? Dan is dat absoluut een pre! Ook ervaring met begrotingssoftware Cleopatra is een pluspunt.
 • Extra informatie

  De functie van cost engineer is een fulltime functie (40 uur) met als standplaats Papendrecht.

  Functie-eisen :

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier