Testengineer
Rijksoverheid
Almelo, NL
8 dagen geleden

Testengineer

Justitiële Informatiedienst

Functieomschrijving

Bij de Justitiële Informatiedienst werken we aan een veilige en rechtvaardige samenleving. De veiligheid van digitale informatie is daarbij van cruciaal belang en daarom verbeteren we onze systemen continu.

Jij speelt daarbij een belangrijke rol.

Werkomgeving

Justid is gestart met het inrichten van een flexibele schil bij de afdeling Ontwikkeling, onderdeel van de directie Technologie.

Vanuit deze flexibele schil werk je voor verschillende projecten en draag je bij aan het verder vormgeven van de afdeling Ontwikkeling.

Inzet en plaatsing in een team of op een opdracht wordt gedaan na overleg met de bijbehorende belanghebbenden, op basis van de gevraagde inzet, kennis en ervaring.

Je vindt het geen probleem om in een soort pool-constructie’ afwisselende inzet in diverse teams te doen.

Functieomschrijving

Bij de Justitiële Informatiedienst (Justid) werken we aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Digitale informatie is daarbij van cruciaal belang en daarom zijn we continu bezig onze systemen verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Als testengineer maak je deel uit van een Agile-team. Je werkt samen met je collega’s aan het gehele agile ontwikkeltraject : van refinement van de opdracht, het begroten en inplannen van de taken en het bouwen en testen tot en met het demonstreren van de geleverde functionaliteit aan alle stakeholders.

Binnen dit traject voel je je verantwoordelijk voor de benodigde testactiviteiten en helpt deze uit te voeren vanuit je specialisme.

Daarbij streef je naar een verregaande mate van automatisering van tests. Je deelt je kennis en legt deze vast. Je bent bekend met testtooling als bijvoorbeeld Parasoft, Selenium en SoapUI.

Je bent kritisch en neemt niet automatisch genoegen met wat in het ontwerp beschreven staat. Je gaat proactief op zoek naar de grenzen van combinaties en gevallen, en toont doorzettingsvermogen.

Met jouw kennis van de recente ontwikkelingen in het vakgebied Software Testen til je je Agile-team naar een hoger niveau.

Je verbetert het testproces binnen je team, zet daarvoor Exploratory Tests en Context Driven Testing in, en verbetert daarmee ook de discipline zelf binnen de Justitiële Informatiedienst.

Functie-eisen :

 • Je hebt HBO-niveau en ruime ervaring met systeemontwikkeling en beheer.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken in een Agile- en / of DevOps-omgeving.
 • Je hebt kennis van geautomatiseerde testtools, zoals bijvoorbeeld Parasoft, Selenium en SoapUI.
 • Je hebt ruime ervaring met het inrichten van het geautomatiseerde testen, bij voorkeur in een CI / CD omgeving.
 • Je bent als pré gecertificeerd in ISTQB.
 • Wat vind jij belangrijk

  Je staat voor een correct, veilig en betrouwbaar werkend informatiesysteem, dat je realiseert samen met andere teamleden.

  Om na elke 'sprint' (Scrum) het resultaat gecontroleerd in gebruik te kunnen nemen, streef je ernaar om zoveel testen geautomatiseerd uit te voeren op basis van CI / CD.

  Je definitie van 'correct' is niet beperkt tot 'conform de specificaties', maar je wilt kritisch meedenken met de best mogelijke oplossing.

  Je bent geïnteresseerd in testmethoden en het voortbrengingsproces binnen een Agile manier van werken. Je bent enthousiast en gedreven en neemt initiatief om resultaten te bereiken.

  Je werkt graag zelfstandig, maar je krijgt ook energie van samenwerken. Je wilt je graag verder ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk.

  Je ambieert het werken in en voor een organisatie met een groot maatschappelijk belang.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier