Casemanager jeugd Drenthe
YACHT
Assen
41 dagen geleden

Over de functie

Wij zijn op zoek naar casemanagers en casusregisseurs voor de uitvoering van de jeugdwet bij diverse gemeentes. Professionals die zin hebben de handen uit de mouwen te steken en te gaan voor resultaat.

Multi-disciplinair samenwerken is van groot belang, jij bent als casemanager en regievoerder verantwoordelijk voor 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur!

Heb je zin om aan de slag te gaan? Dan wordt je onze nieuwe collega! De kracht van Yacht... samen met collega's werken aan de uitvoering van de jeugdwet, kinderen en ouders begeleiden en helpen bij vraagstukken.

Maar ook regievoeren op multi-problem gezinnen . Samen met Yacht collega's kom je samen voor intervisie, training en kennissessies om kennis en kunde te vergroten .

Dat is ook meteen de kracht van Yacht. Collega's in het veld en collega's op kantoor, die je ondersteunen waar nodig.

Als casemanager jeugd onderzoek je of de cliënt zorg nodig heeft in verband met opgroei en / of opvoedingsproblemen of problemen van cliënten (niet de jeugdige zelf), die het onbedreigd opgroeien van de jeugdige belemmeren.

Tevens ondersteun en adviseer je de jeugdige en / of opvoeder(s) in het traject naar (intensievere) vormen van behandeling of verzorging en voert hij regie over de ingezette hulpverlening.

Hierbij kan het ook gaan om zorg die ingezet wordt bij problemen die buiten de directe opvoeding(srelatie) liggen, maar die wel op de opvoeding van invloed (kunnen) zijn.

Daar waar de veiligheid van de jeugdige in het geding is, neem je nadrukkelijk stelling en voer je de benodigde acties uit.

Op het moment dat er geen overeenstemming meer is tussen jou en de cliënt wordt aan De Raad voor de Kinderbescherming gevraagd onafhankelijk onderzoek te doen en een advies uit te brengen aan de kinderrechter.

Een uithuisplaatsing kan hiervan het resultaat zijn.

Functie-eisen

Gezien de gedeelde hoofdelijke verantwoordelijkheid van de casemanager jeugd wordt in ieder geval gevraagd om een registratie in het register van stichting kwaliteitsregister jeugd SKJ https : / / skjeugd.

nl / Dit is een vereiste ! Wordt je binnenkort geregistreerd? Dan nodigen wij je van harte u nu te solliciteren.

Om het vak van casemanager jeugd succesvol te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat je een HBO, MWD of HBO SPH diploma hebt.

Verder ben je in het bezit bent van een rijbewijs B.

Qua ervaring zouden we graag zien dat je :

 • Ruime kennis hebt van het werkveld van de jeugdzorg;
 • Kennis van de jeugdwet;
 • Kennis van dwang en drang en VOTS, Veiligheidsplannen, VTO!
 • Kennis van SOS methodiek
 • Minimaal 3 tot 5 jaar ambulante ervaring hebt met het managen van complexe cases binnen dit werkveld;
 • Motiverende gespreksvaardigheden bezit;
 • Analytisch en diagnostische vaardigheden hebt;
 • Accuraat en helder kunt rapporteren;
 • Kennis hebt van de sociale kaart;
 • Kunt onderhandelen, positioneren en omgaan met conflicten en crisissituaties;
 • Een onveilige / ongezonde opgroeisituatie en signalen van kindermishandeling kunt herkennen, en een vermoeden en stoppen van kindermishandeling kunt verifiëren;
 • Kennis van en inzicht in het hulpaanbod, hulpverleningsmethodieken en diagnostische instrumenten zoals o.a. ontwikkelingspsychologie en psychopathologie;
 • We zijn op zoek naar een daadkrachtige collega, met een proactieve houding, die zelf initiatief neemt en goed in staat is structuur aan te brengen in het eigen werk, om de eigen caseload te kunnen dragen.

  De competenties die we in deze rol belangrijk vinden zijn :

 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • Zelfstandig kunnen werken in een multidisciplinair team;
 • Goed kunnen plannen en organiseren;
 • Daadkrachtige houding;
 • Stressbestendigheid;
 • Organisatiesensitiviteit;
 • Verantwoordelijk (ook nee kunnen / durven zeggen!)
 • Arbeidsvoorwaarden

  Behoor jij tot de beste professionals in jouw vak? Wil je samen met vakgenoten het verschil maken bij toonaangevende organisaties?

  Dan willen we jou graag leren kennen. Yacht is dé organisatie van en voor professionals. Wij verbinden professionals en organisaties die het verschil willen maken.

  Met als doel optimaal resultaat : jou als professional uitdagend werk bieden en opdrachtgevers blijvend resultaat leveren.

  Wil je eens van één van onze professionals horen hoe wij werken? Klik dan hier.

  Herken je jezelf in bovenstaand functieprofiel? En, wil jij samen met ons het verschil maken? Solliciteer dan direct nog met jouw motivatie en CV!

  Bedrijfsinformatie

  De specifieke informatie over de organisatie die de vacature heeft uitgezet, wordt in een gesprek met je besproken.

  BMC Sociaal Domein regio Noord-Oost bestaat uit 2 enthousiaste Recruitment Consultants die verder kijken dan jouw cv. Bij ons ben je geen nummer, maar kennen wij jou persoonlijk.

  En door onze nauwe samenwerking met andere collega’s in het land en ons grote netwerk binnen gemeenten vergroot jij je kans op een uitdagende opdracht die er toe doet.

  Bekijk hier wat het Yacht netwerk voor jou kan betekenen :

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier