Enterprise Data Advisor
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
2 dagen geleden

In het kort

Data Governance is de capability die ervoor zorgt dat het ontstaan van data en gebruik van data optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Als Enterprise Data Advisor vertaal je de strategische visie van de bank, naar verschillende scenario’s voor de bank en vervolgens naar data management oplossingen.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Enterprise Data Advisor draag je actief bij aan het opstellen en onderhouden van de noodzakelijke beleidskaders, policies en standaarden voor Data Management, waarin de rollen en verantwoordelijkheden worden vastgelegd.

Je stelt daarbij een data management strategie op die aansluit bij de algemene en data strategie van de bank. Je doet onderzoek naar de huidige situatie versus de gewenste situatie en je verstrekt gevraagd en ongevraagd advies aan de verschillende stakeholders bij het implementeren van specifieke Data Management toepassingen.

Je adviseert over het toepassen van Data Management activiteiten in Grids, Business Lines, Enablers en (Grid-overstijgende) change trajecten én het correct toepassen van beschikbare methoden, technieken en hulpmiddelen.

Het gaat hierbij om adviserende activiteiten en ondersteuning ( guidance’) van change- en implementatievraagstukken. Je creëert bewustzijn en betrokkenheid binnen de organisatie door het ontwikkelen van leermaterialen, publicaties, workshops en alle overige vormen van communicatie.

Je zorgt hierbij voor prioriteit, samenwerking en kennis- en capabilities-opbouw ten aanzien van de Data Management aandachtsgebieden inclusief bankbrede innovatie onderwerpen.

Je faciliteert en werkt inhoudelijk mee aan het opzetten en onderhouden van de bank brede Data Management (Innovatie) Communities gericht op kennis-

en capabilities-opbouw. Je hebt veel contact met andere afdelingen binnen ABN AMRO, zoals Blocks en Grids binnen de business, de business lines en externe marktpartijen.

Je organiseert voor stakeholders en netwerken informatie / kennis sessies en geeft presentaties over jouw specialisme en / of producten / diensten.

Je neemt deel aan diverse in- en externe (interbancaire, toezichthoudende) overlegorganen betreffende jouw specialisme. Je brengt relevante externe informatie naar binnen (literatuur, use-

cases van andere bedrijven, congressen). Je adviseert en ziet toe of er voldoende en juiste invulling wordt gegeven conform vastgestelde standaarden en beleid en de daarin beschreven verantwoordelijkheden en governance structuren.

Je stimuleert en ziet toe op naleving van gegeven (bindend) advies en escaleert wanneer nodig.

Je werkomgeving

Als Enterprise Data Advisor maak je deel uit van het Data Governance team binnen de Chief Architect & Data Management (CADM) afdeling en werk je nauw samen met de Enterprise Data Advisors uit de teams Data Analytics Management en Data Quality Management.

Daarnaast werk je nauw samen met verschillende stakeholders binnen ABN AMRO.

Je profiel

Jij bent een communicatief sterk persoon die weet wat er speelt binnen de organisatie. Jij staat voor je team en onderhoudt goede contacten met onze stakeholders.

Je wordt gezien als de Thought Leader in jouw vakgebied. Vanuit de kennis en ervaring die je hebt kom je tot een visie en weet je anderen te inspireren en motiveren. Jij hebt kennis van :

 • Data Governance processen en standaarden
 • Informatie modelleren, data design en data architecture
 • Het geven van advies en stakeholdermanagement
 • Industriële standaarden zoals DAMA / DM-BOK, internationale technologische ontwikkelingen en trends op bovengenoemde gebieden en de toepasbaarheid daarvan.
 • Toepassing van Data Analytics
 • Agile en projectmatig werken
 • Reference & Master Data Management
 • Data Quality Management en DQ Issue Management
 • Metadata management
 • Veranderingsprocessen en veranderingsmanagement (Change en Implementatie Management).
 • We bieden

  Wat we je bieden · Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. OV jaarkaart, Fiets van de zaak, goede pensioenregeling) · Een jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget om versnelling aan te brengen in je carrièrepad · Dynamische en uitdagende werkomgeving je werkt met ambitieuze en hoogopgeleide collega’s · Vriendelijke en open bedrijfscultuur met veel ruimte voor eigen initiatief · Uitstekend bereikbaar kantoor naast het Amsterdam Zuid station

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier