Surveillant
Politie
Noord-Holland
2 dagen geleden

Functie

surveillant in Noord-Holland

Als surveillant werk je samen met collega's aan de veiligheid in Noord-Holland. Elke dag ontmoet je buiten op straat, bij stations, parken en scholen andere mensen en kom je andere situaties tegen.

Jouw aanwezigheid geeft het publiek een veilig gevoel. Als je bij een incident als eerste aankomt, neem je maatregelen, beveilig je de omgeving en verleen eerste hulp als dat nodig is.

Soms moet je mensen aanhouden of fouilleren.

Je kunt ook worden ingezet bij de verkeersdienst of arrestantenzorg. Bij de verkeersdienst zorg je voor veiligheid in het verkeer.

Denk hierbij aan controles op snelheid, rijden onder invloed, gebruik van de veiligheidsgordel, rijden door rood licht, (fiets)verlichting en gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer.

Bij de arrestantenzorg ga je werken in het cellencomplex, waar je verantwoordelijk bent voor een goede verzorging van ingesloten personen.

Je beheert afgenomen persoonlijke eigendommen van arrestanten. Je zorgt voor contact met familie, advocaten en instantie.

En je helpt bij het overbrengen van arrestanten van en naar het cellencomplex.

Opleiding tot surveillant

Niveau van de opleiding : mbo-2

Type : voltijds en duaal

Opleidingslocatie : Drachten

Werkplek : regio Noord-Holland

Start opleiding : 28 januari 2019

De opleiding voor surveillant is een praktische politieopleiding. Je lesperiodes op de Politieacademie wissel je af met werkend leren in de praktijk in Noord-Holland.

Na de opleiding

Na je opleiding ga je werken in een van de politieteams in Eenheid Noord-Holland. Het is vooraf niet bekend in welk team je geplaatst wordt.

Leer / werkovereenkomst

Bij de politie ben je al tijdens je opleiding in dienst. Het eerste opleidingsjaar heb je een tijdelijke aanstelling met een vergoeding van € 865,-

bruto per maand. Als je het eerste studiejaar haalt, dan verandert je dienstverband en krijg je salaris : € 1263,- bruto per maand.

Na de opleiding is het salaris van een surveillant minimaal € 1.832,- en kun je maximaal doorgroeien tot € 2.656,-.

Kom je uit een werksituatie? Minimaal twee jaar aaneengesloten en gemiddeld ten minste 28 uur per week, teruggerekend vanaf de aanstellingsdatum bij de politie?

Dan geldt een overgangsregeling en stellen we je startsalaris vast volgens een andere, vaste berekening met een maximum van € 2.121,-.

Toelatingscriteria

 • Diploma ten minste vmbo bb of mbo-1 / entree
 • Leeftijd van minimaal 17 jaar
 • Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je 2e nationaliteit zijn)
 • Extra kennis en vaardigheden

  De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

  We vinden het belangrijk dat je kennis van groepen en subculturen in de samenleving meebrengt, verkregen door achtergrond, taalkennis of ervaring.

  Salaris

  Solliciteren en procedure

  Selectietraject

  Reageren kan tot uiterlijk 9 juli 2018. De opleiding start op 28 januari 2019. Houd er rekening mee dat je binnen een week kunt worden uitgenodigd voor een intake en daarna een assessment.

  Als je een goed resultaat haalt op alle selectieonderdelen krijg je daarna nog een medische keuring en een screening. Dit hoor je uiterlijk begin september.

  Wil je weten of het werk bij je past en wil je meer informatie over de selectieprocedure? Bekijk dan deze link om je goed voor te bereiden op jouw carrière bij de politie.

  Vragen over deze vacature?

  Neem contact op met Simone Schoonhoven recruiter via simone.schoonhoven politie.nl

  Met vragen over de selectieprocedure kun je terecht bij Recruitment & Selectie : 088 - 66 22 300.

  Bijzonderheden

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier