FEC-specialist voor Customer Activity Monitoring (CAM)
ING Direct
Noord Holland, NL
60 dagen geleden

Dan zijn wij op zoek naar jou!

FEC-specialist voor Customer Activity Monitoring (CAM)

Meer dan 140 politici uit 50 landen werden in 2015 opgeschrikt toen de Panama papers onthuld werden, en ook 2017 stond met de Paradise papers weer bol van criminele activiteit.

Afgelopen jaren werd meer dan eens bekend hoeveel geld er wordt witgewassen.

Een miljarden industrie met grote internationale structuren dat gestopt moet worden.

Durf jij het aan?

Het team Customer Activity Monitoring (CAM) breidt uit! Je gaat met alle mogelijke relevante data, van zowel binnen als buiten de bank, aan de slag om witwassen en terrorisme financiering op te sporen.

Samen met een team van data analisten en FEC specialisten bedenk je de meest effectieve manieren om crimineel gedrag op te sporen.

Natuurlijk wel binnen de wettelijke kaders.

Concreet :

 • Ben je als team verantwoordelijk voor het uitvoeren van het hele Post Transaction Monitoring proces van het uitvoeren van Risk Assements tot en met implementatie van de monitoring.
 • Organiseren van workshops & trainingen omtrent innovaties geleverd vanuit het team
 • Werk je mee aan het continue monitoring-, evaluatie- & verbeterproces van Post Transaction Monitoring
 • Inrichten en verbeteren dataprocessen (bijvoorbeeld aansluiten datafeeds, inzichtelijk maken en oplossen van dataquality issues
 • Je bent dé specialist op het gebied van FEC en vanuit deze expertise coach en begeleid je vanuit jouw kennis en ervaring collega’s in het team.
 • Jouw werkomgeving

  Center of Expertise KYC & Privacy is onderdeel van de Tribe Customer Informatie Management (CIM) en is verantwoordelijk voor het KYC beleid (o.

  a. FEC, SIRA, FATCA / CRS) en Customer Activity Monitoring (CAM).

  Voor dit tweede onderdeel (CAM) zijn wij opzoek naar een FEC-specialist.

  Je werkt in een multidisciplinair team van circa 7 enthousiaste specialisten binnen ING Domestic Bank in Amsterdam. Jouw team bestaat uit collega’s met een achtergrond in onder meer FEC, IT en Data-

  analyse. Als geheel is het team verantwoordelijk voor het inrichten en continu verbeteren van Post Transaction Monitoring.

  Jij levert hieraan een wezenlijke bijdrage vanuit jouw expertise op het gebied van Data Analyse.

  Onze werkwijze : http : / / www.ing.jobs / Nederland / Over-ING / Wat-ING-biedt / Agile-werken.htm is gebaseerd op het Spotify-

  model en op het Agile gedachtegoed.

  Het Center of Expertise KYC & Privacy is te vinden in het ING-pand Acanthus, op 3 minuten loopafstand van station Amsterdam Bijlmer Arena.

  Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende full-time functie (36 uur) binnen het dynamische CoE KYC & Privacy in Amsterdam.
 • Met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden
 • Binnen ING realiseren we ons dat we voor kwalitatieve groei steeds moeten zorgen dat we de beste mensen op de juiste plek hebben.

  Daarom investeren we graag in jouw persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Maar we verwachten ook dat je hierin zelf initiatief neemt en zorgt dat je op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.

 • En een interessant arbeidsvoorwaardenpakket
 • In deze full-time functie (36 uur) heb je bij ING Domestic Bank niet alleen recht op een uitstekend basissalaris (functie in functieschaal 10 of 11, afhankelijk van jouw werkervaring) en 21,5 vakantiedagen, maar heb je ook een 13e maand en een dienstverband met uitzicht op een vaste aanstelling.

  Wij zoeken een gedreven FEC-specialist

  Je vindt het belangrijk om in je werk elke dag weer de beste prestaties te leveren.

  Je bent een gedreven en ervaren FEC-specialist. Je bent analytisch, je hebt oog voor detail, je bent zeer nauwkeurig, kritisch en besluitvaardig.

  Inhoudelijk ben je expert op je vakgebied, maar je hebt ook een persoonlijkheid waarmee je collega’s inspireert tot het realiseren van concrete verbeteringen.

  Je werkt graag samen in een team en je beschikt over uitstekende (communicatieve) vaardigheden om ook met andere partijen en met relaties van ING relevante zaken te bespreken en af te stemmen.

  Ook ben je iemand die zich realiseert dat maximale klanttevredenheid essentieel is. In je werk streef je naar een optimaal evenwicht tussen de belangen van alle betrokken stakeholders.

  Verder onderschrijf je de waarden van ING, vind je het vanzelfsprekend je in je werk ook naar deze waarden te gedragen en ben je net als alle ING medewerkers bereid de bankierseed af te leggen.

  Zie voor meer informatie hierover http : / / www.ing.jobs / Nederland / Over-ING / Ook-dit-is-ING / ING-Waarden.htm

  Jouw expertise

 • Je hebt een afgeronde studie HBO / WO (op gebied van bijvoorbeeld : Criminologie, Bedrijfskunde)
 • Gecertificeerd Anti-Money Laundering Specialist (CAMS ) is een absolute pré of je bent bereid dit certificaat te behalen
 • Minimaal 2 jaar ervaring in FEC-domein
 • Uitstekende vaardigheden in het maken van presentaties t.b.v. hoger management (Powerpoint)
 • Affiniteit met data-analyse en fact-based werken
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands
 • Jouw persoonlijke eigenschappen

 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Nauwgezet, accuraat en oog voor detail
 • Analytisch
 • Een gestructureerde manier van werken
 • Goede teamspeler
 • Flexibel
 • Meer weten of solliciteren? Wij maken graag kennis met je!

  Heb je nog vragen over deze functie of over werken bij ING? Neem dan contact op met Glenn Buskens, Glenn.Buskens ing.com

  Is deze functie jou op het lijf geschreven? Durf jij de uitdaging aan?

  Solliciteer dan direct. Klik dan op de button Solliciteer . Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief in één bijlage.

  Wij nemen alleen sollicitaties met een CV, motivatiebrief en via een Workday account in behandeling.

  Het vervolg van het selectietraject bestaat in ieder geval uit 2 gesprekken, waarin we zowel kennis & vaardigheden als gedrag & competenties uitvragen.

  Omdat het hier om een sensitive position gaat, zal bovendien een uitgebreid veiligheidsonderzoek worden uitgevoerd.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier