Database Marketing Analist
AMI Interim Knowhow
Amsterdam, Noord-Holland, nl
3 dagen geleden
source : Jobbird

Voor mijn opdrachtgever KWF Kankerbestrijding ben ik op zoek naar een adviesvaardige, creatieve en enthousiaste database marketing analist.

Neem gerust contact op, ik geef je graag meer informatie!

Je wordt gedreven door nieuwsgierigheid en je wil alles met cijfers onderbouwen om zo de organisatie efficiënt te adviseren.

Door jouw analyses en advies draag jij eraan bij dat we samen steeds dichterbij komen, dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Jouw doel als database marketing analist :

Met jouw scherpe analyses van de churn, conversie en kosten / baten van fondsenwervende activiteiten draag je bij aan een zo effectief en efficiënt mogelijke invulling van donateurswerving, cross-selling en donateursbehoud.

Dit doe je door :

 • Verschillende databronnen te analyseren, met name de marketingdatabase.
 • De organisatie te adviseren op basis van jouw analyses.
 • Informatiebehoeften en doelstellingen te inventariseren en te vertalen naar uit te voeren analyses en advies.
 • Op operationeel, tactisch en strategisch niveau de besluitvorming te ondersteunen.
 • De nieuwe database marketing analist is een stevige sparringpartner die de verbinding weet te maken met de verschillende marketeers binnen de organisatie.

  Je bent een ervaren (web)analist die resultaatgericht zijn / haar analyses kan omzetten naar pragmatisch en doordacht advies.

  Om deze functie tot een succes te maken, heb jij het volgende al verworven :

 • WO-werk- en -denkniveau
 • Klantgerichtheid met uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden
 • Zo’n 3-7 jaar aantoonbare ervaring als data analist of database marketeer en ervaring met webanalyse is een pré
 • Ervaring in marketingomgevingen met grote hoeveelheden klantdata
 • Goede kennis van en / of ervaring met verschillende soorten software zoals SQL en Qlikview
 • Bekend met statistische analysetechnieken en met alle facetten van data-analyse
 • Uitstekend analytisch vermogen.
 • Zijn de kenmerken ambitieus, vernieuwend, bouwend, doordacht en open op jou van toepassing? Dan pas je niet alleen goed in deze functie, maar ook bij KWF Kankerbestrijding.

  Met zo’n 90 mensen, van de afdeling Werving, genereer je samen inkomsten via collecte, mailingen, evenementen, nalatenschappen, bedrijven en grote gevers.

  Binnen het team Database Marketing, wat bestaat uit 4 Data Analisten en 8 Data Specialisten, ga jij aan de slag om fondsenwervende data te analyseren.

  Je interpreteert de analyse-uitkomsten en op basis daarvan adviseer je de (interne) opdrachtgever over acties, doelgroepen en benaderingsmethoden.

  De Organisatie :

  Houd jij ervan om te werken binnen een ambitieuze organisatie waar iedereen elke dag vol enthousiasme het werk aanpakt? Een organisatie waar we gezondheid zo belangrijk vinden dat we de leukste activiteiten organiseren om al onze mensen te stimuleren in hun bewuste levensstijl.

  Met zo ongeveer 200 mensen, elk met een eigen mening en professionaliteit, werken we aan minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

  Het kantoor vind je in Amsterdam, waar je een plek kunt uitzoeken op een van de ruime en lichte kantoorkamers.

  De cultuur is open en informeel.

  Daarnaast enorm ambitieus en doelgericht.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier