2e Operator Energy & Utilities bij AkzoNobel Specialty Chemicals
Procestechniek.nl
Botlek Rotterdam, Zuid-Holland, nl
7 dagen geleden
source : Jobbird

Verantwoordelijke functie voor operator met oog voor kwaliteit en veiligheid.

Wil je jouw ervaring met energie-installaties in de chemie op hoog niveau toepassen in een moderne plant en doorgroeien naar het niveau van 1e operator? Lees dan verder!

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-

voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten.

Op de locatie Botlek is het Energy & Utilities (E&U) bedrijf onder meer verantwoordelijk voor de levering van stoom, elektriciteit, water en (pers)lucht aan de verschillende samenwerkende bedrijven in de Chloorketen.

Voor de installatie Energy & Utilities, die elektriciteit opwekt met warmtekrachtkoppeling in een gasturbine-installatie en twee stoomketels, zijn wij nu op zoek naar een proactieve

2e Operator Energy & Utilities

Je werkt in een team van vier mensen per ploeg zowel binnen in de controlekamer als buiten op het terrein. Je bewaakt de boven-

en ondergrenzen van temperaturen, drukken en andere kerncriteria om de continuïteit van onze afnemers (chemische productiebedrijven in volcontinudienst met kritische processen en gevaarlijke stoffen) niet in gevaar te brengen.

Op verzoek van de paneeloperator regel je het proces bij, schakel je reservepompen in, open je omlopen enzovoorts.

Daarnaast werk je buiten op het terrein aan het controleren van de installatie op lekkage en processtoringen. Je controleert smering, oliedrukken, temperaturen, trillingen en dergelijke.

Je neemt en analyseert monsters, spoort oorzaken van afwijkingen op, rapporteert en onderneemt in overleg met de wachtchef actie als dat nodig is.

Je laadt tankauto’s met gechloreerde koolwaterstoffen en met verontreinigd spoelwater.

Ook initieer en controleer je onderhoudswerkzaamheden door maintenance, hierbij zorg je voor het veilig uit bedrijf nemen en schoon en veilig opleveren van installatiedelen.

Tijdens onderhoudswerkzaamheden beantwoord je vragen en geef je aanwijzingen waar nodig. Je voert zelf klein sleutelwerk uit.

Aparte vermelding verdienen de veiligheids- en milieuaspecten. Je participeert actief in de veiligheidsprocedures, inclusief periodieke oefeningen en calamiteitssimulaties.

Je zorgt ervoor dat je je kennis op dit gebied op peil houdt door deel te nemen aan periodieke veiligheidstrainingen. Bovendien stimuleer je risicomijdend denken en handelen bij alle directe en minder directe collega's en derden.

Jouw kwaliteiten

 • LBO / MBO technische opleiding, Vapro C (we verwachten dat je bereid bent 2 plantexamens te behalen binnen 2 jaar als onderdeel van interne opleiding);
 • Pro-actieve teamspeler met twee of meer jaren ervaring in een 'energieke' productie- en procesomgeving;
 • Bereidheid om je verder te ontwikkelen, in eerste instantie tot 1e operator (in totaal 3 plantexamens binnen 4 jaar);
 • Kennis van energie-installaties en desbetreffende veiligheidsregels, zeer proactieve, veiligheidsgerichte houding;
 • Kennis van HSE wet- en regelgeving en calamiteitenbestrijding in de chemie;
 • BHV functionaris en derhalve in bezit van geldig diploma voor industriële brandbestrijding en certificaat voor het dragen van ademlucht of de bereidheid om dit te halen;
 • Teamspeler met goede communicatieve vaardigheden;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier