Consultant & business developer - Elektrotechniek
Ricardo
Utrecht
78 dagen geleden

Ricardo Rail zoekt versterking voor de service line elektrotechniek. Binnen deze service (team) zit veel expertise op o.

a. het gebied van EMC, ESC, tractie, spoorstroom en sterkstroom. Wij zoeken een collega die zich niet alleen inhoudelijk bezig houdt met dit vakgebied, maar zich ook gaat richten op een stuk marketing en het optimaliseren van de commerciële mogelijkheden van de service in aansluiting op de vraag en de ontwikkelingen in de markt.

Jij bent als het ware de promotor van dit vakgebied en denkt na over het in de markt zetten van de service line en speelt een prominente rol bij klanten in samenwerking met de sales collega’s en de teammanagers.

Daarnaast draai je gewoon mee in het team en geef je advies bij klanten als consultant elektrotechniek. Je werkzaamheden bestaan uit het beoordelen van testresultaten en ontwerpen tegen een vooraf overeengekomen scope en normen.

Je werkveld is vooral op de E-vakgebieden tractie, testen, EMC en sterkstroom

Uiteindelijk ben jij een van onze adviseurs die de klant helpt om de klantvraag helder te krijgen, draag je suggesties aan om samen tot oplossingen te komen en signaleer je potentiele opdrachten tijdens klantcontacten.

Wij vragen :

 • Opleiding HBO / WO-niveau Elektrotechniek;
 • Sterke kennis van krachtelektronica, kennis van EMC zoals interferentiestromen voor treindetectiesystemen GRS, FTGS 14kHz en JADE High and Low Frequency;
 • Bereidheid om te participeren in aansprekende internationale projecten;
 • Communicatief vaardig;
 • Enthousiasmerend en hands-on’ mentaliteit;
 • Zelfstandig, resultaat- en klantgerichte werkwijze;
 • Goede beheersing van Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk en goede beheersing van de Engelse taal is een pré;
 • Stressbestendig en kunnen omgaan met politieke sensitiviteit.
 • Ricardo Rail

  Ricardo in Utrecht bestaat uit ’meer dan tweehonderd enthousiaste professionals, die meestal hoogopgeleid zijn op technisch gebied.

  Voor een brede klantenkring werk je met onze consultants en engineers aan allerlei interessante projecten. Natuurlijk ontmoet je ook de mensen van ons managementteam.

  Zij maken graag lunchafspraken om jou te leren kennen, en om meer te horen over jouw ideeën en ervaringen. Wil je op een ander moment iets met hen delen?

  Je zult merken dat in deze platte organisatie de deuren vaak open staan.

  Voor welke klanten je werkt

  In Nederland werken wij onder meer voor NS, ProRail, gemeentelijke vervoersbedrijven en verschillende overheden. In het buitenland behoren Siemens, Stadler, Bombardier, Alstom en Infrabel tot onze klantenkring.

  Er zijn dus mogelijkheden om bij te dragen aan internationale projecten, ook buiten Europa.

  Informatie :

  Voor meer informatie kan je terecht bij onze recruiter, Fabian Peek via fabian.peek ricardo.com

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier