woonbegeleider
Stichting InteraktContour Groep
Amersfoort, NL
5 dagen geleden

Ben je een positief ingesteld persoon die uitdagingen met beide handen aanpakt? Krijg jij energie van het feit dat alles nog niet op rolletjes loopt, omdat dit betekent dat er nog van alles te verbeteren is?

En heb jij ervaring met het verlenen van ADL-zorg en wil je mensen met hersenletsel verder helpen? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor.

Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders.

Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken.

Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Jouw werkplek

De eenheid Zorg en Wonen biedt 24-uurszorg en begeleiding op onze woonlocaties verspreid over Midden- en Oost-Nederland.

Woonlocatie Dodoensserre ligt in de moderne wijk Kattenbroek in Amersfoort. We bieden hier begeleid wonen met 24-uurszorg aan 26 bewoners.

Zij beschikken over een eigen appartement en krijgen van ons zorg en begeleiding, zodat zij het maximale uit hun leven halen.

Het team bestaat uit 34 gewaardeerde collega's die op zoek zijn naar versterking. We zijn een team dat volop in ontwikkeling is.

Dat vraagt een flexibele instelling, zodat je goed kan omgaan met veranderende processen.

Jouw rol

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor bewoners met hersenletsel is dit niet altijd vanzelfsprekend. Structuur, duidelijkheid en creatieve oplossingen, dat is waar onze bewoners behoefte aan hebben.

Soms kan een bewoner niet goed uitleggen waarom hij boos of verdrietig is en uit dit op een verbale of non-verbale manier.

Jij laat je hier niet door afschrikken, maar blijft de verbinding zoeken. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de bewoner.

Misschien ontdek jij net dé manier om een bewoner te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. De zorgvragen verschillen per bewoner, maar bij iedere bewoner is er behoefte aan vertrouwen en interactie.

Je biedt zorg en begeleiding volgens zorgplan. Je ondersteunt bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Dus de ene keer help je met de toiletgang of douchen, en de andere keer met een boterham smeren of aankleden.

Samen met de senior woonbegeleider wordt een persoonlijk zorgplan opgesteld en worden doelen geformuleerd. Welke handelingen wil een bewoner weer zelf kunnen uitvoeren?

Waar wil hij aan werken? Als team houd je samen de ontwikkelingen van de bewoner goed in de gaten en trekt, indien nodig, tijdig aan de bel.

Wat wij bieden

 • jaarcontract voor 16-24 uur per week (met uitzicht op een vast contract na 6 maanden bij goed functioneren)
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €1.861,- tot maximaal €2.766,- bruto per maand (FWG 35) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • in juni 2021 een loonsverhoging van ruim 3%
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
 • op onze kosten een vervolgopleiding volgen (zoals hbo-verpleegkunde of Social Work)
 • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement
 • Wat wij vragen

 • je hebt minimaal een afgeronde opleiding verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg), SPW of MMZ niveau 4 of een opleiding mbo-verpleegkunde niveau 4
 • je hebt ruime ervaring met het uitvoeren van algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL)
 • je bent in staat te reflecteren en je continu bewust van wat je doet en het effect daarvan op bewoners
 • je bent bereid flexibele uren en onregelmatige diensten te werken (vroege en late diensten) en weekenddiensten
 • bij voorkeur kennis over en affiniteit met de doelgroep NAH (niet-aangeboren hersenletsel)
 • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)
 • Word jij onze nieuwe woonbegeleider?

  Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen.

  Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met vrijdag 21 mei aanstaande. Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour?

  Bel dan met Ilke Velthof, teamleider, op 06-40030006.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier