Algemeen adviseurs/project- /procesleiders
Waterschap De Dommel
Boxtel, Brabant, NL
1 dag geleden

Wat ga je doen?

We werken bij waterschap De Dommel met veel enthousiasme en gedreven collega’s aan de watertransitie. Tevens willen we als waterschap een positieve bijdrage leveren aan een toekomstbestendige leefomgeving, vertrekkend vanuit de kennis en kunde die we als waterschap hebben ten aanzien van water.

Als overheidsorganisatie staan we daarbij voor een uitdagingen; de samenleving en omgeving veranderen voortdurend en soms sneller dan we kunnen bijbenen.

Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering, economische en politieke verschuivingen, technologische ontwikkelingen, nieuwe wetgeving, digitalisering en globalisering.

We staan voor opgaves die met elkaar samenhangen en van invloed zijn op elkaar. De toekomst is daarmee lastig te voorspellen.

Om te kunnen anticiperen en reageren op kansen en bedreigingen in de omgeving, streven we een (multidisciplinaire) aanpak na waarbij verschillende partijen worden betrokken en besluitvorming samen gebeurt met partners.

Het vraagt naast lange termijn denken, ook om kleine stapjes zetten en voortdurend bijsturen van ons handelen. Het vraagt ons om flexibel en wendbaar te zijn.

Onze organisatie willen we meer inrichten op deze wendbaarheid. We zijn dan ook op zoek naar medewerkers die flexibel en breed ingezet kunnen worden in onze organisatie.

Medewerkers met verschillende achtergronden worden bij elkaar gebracht in een flexibele schil en van daaruit worden ze door de hele organisatie heen voor een bepaalde periode ingezet rondom een complex of urgent vraagstuk, proces of project.

Daar waar de behoefte ligt en in wisselende samenstellingen : in teams of individueel. Bij zo’n opdracht brengt eenieder hun eigen specifieke kennis, inzichten en talenten in, worden er verschillende oplossingsrichtingen uitgeprobeerd en staan experimenteren en al doende leren’ centraal.

Daarmee creëer je een groot in- en extern netwerk. Vanuit gedeelde verantwoordelijkheid draagt iedereen met zijn of haar eigen unieke talenten een steentje bij.

We zoeken nieuwe collega’s in deze rol.

 • Samen met je collega’s vorm jij de flexibele schil bij De Dommel, van waaruit je tijdelijk geplaatst wordt bij andere teams binnen de organisatie om tijdelijke opdrachten te vervullen.
 • Je zorgt bij aanvang van je werkzaamheden voor een heldere opdracht en plan van aanpak met kop en staart en in goed overleg met de opdrachtgever(s).
 • Je bent in staat om vlot te achterhalen wie voor het vervullen van de opdracht nodig zijn, bent in staat om mensen uit diverse disciplines in hun kracht te zetten en te verbinden en opdrachten tot een gezamenlijk gedragen goed eind te brengen.
 • Je stemt goed af met opdrachtgever(s) en relevante stakeholders binnen en waar relevant buiten de organisatie.
 • In algemene zin help je daarmee de organisatie om in de volle breedte flexibeler te gaan opereren.
 • Dit ben jij

  Jij bent aanjager, regisseur, resultaatgericht, verbinder en brengt denkkracht in bij complexe en / of urgente opgaven. Je acteert als adviseur, projectleider of procesbegeleider, afhankelijk van wat de opdracht vraagt en weet de passende rol te kiezen.

  Je bent nieuwsgierig, hebt een brede interesse en een duidelijke hands-on mentaliteit. Je legt makkelijk contact met mensen.

  Functioneren doe jij het best in een dynamische setting waarin niet alles duidelijk is en bent in staat zelfstandig en door middel van samenwerking die duidelijkheid te helpen definiëren.

  Je kunt schakelen tussen diverse onderwerpen en thema’s en tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. De functie vraagt een flexibele en resultaatgerichte opstelling, waarin je naast de specifieke opdracht ook oog hebt voor het totale organisatiebelang en de organisatorische en maatschappelijke context van de opdracht.

  Je bent je bewust van de politiek-bestuurlijke, maatschappelijke en organisatorische gevoeligheid van onderwerpen en handelt hiernaar.

  Je beschikt over :

 • HBO of WO werk- en denkniveau (bijv. bestuurskunde, beleidswetenschappen, technische wetenschap, planologie, ICT, )
 • Enige rvaring in advisering, projectleiding en / of procesbegeleiding met complexe en / of urgente vraagstukken
 • Een innemende, krachtige persoonlijkheid. Hartelijk, joviaal, nieuwsgierig
 • De volgende competenties : overtuigingskracht, empathisch vermogen, analytisch vermogen, sterke schrijf- en communicatievaardigheden
 • Dit bieden wij jou!

  Het salaris voor deze functie bedraagt minimaal €3.824,- en maximaal € 6.041,- bruto per maand (functieschaal 11 of 12) afhankelijk van je opleiding en ervaring bij een 36-urige werkweek.

  Wij bieden je een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget (IKB) van 21% van je bruto jaarsalaris waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen of sparen, opleidingskosten kunt betalen of je salaris kunt aanvullen.

  Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).

  Waar kom je te werken?

  Werken bij Waterschap De Dommel is werken aan water. Een mooi gebied in Midden-Brabant met overal water, in beken zoals Beerze, Dommel en Keersop.

  Dagelijks werken ruim 500 medewerkers met zorg aan schoon en voldoende water. Daarnaast zorgen we dat inwoners geen wateroverlast hebben.

  De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan dan ondersteunt onze Brabant Aquademie je daarin.

  Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze kernwaarden zijn samenwerken, slagvaardig, deskundig en betrouwbaar.

  Spreekt een werkomgeving je aan die informeel, resultaat- en klantgericht is én waar verantwoordelijkheden laag liggen, solliciteer dan op deze vacature!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier