Traineeship - Software Engineering
CIMSOLUTIONS
Vianen, Utrecht
4 dagen geleden

Wat ga je doen?

Wat denk je ervan als je direct na je afstuderen kunt starten met een baan (contract onbepaalde tijd) waarin je begint met een (intensief) trainingsprogramma?

Wij bieden recent afgestudeerden in HBO / WO met een sterk ICT-component een trainingsprogramma (T-shaped) Software Engineer van twee maanden.

Na het trainingsprogramma beschik je over de noodzakelijke bagage van actuele methoden, technieken en tools om direct aan de slag te gaan in uitdagende en innovatieve opdrachten voor of bij onze klanten.

In twee maanden word je onder begeleiding van zeer ervaren ICT Specialisten en Trainers van CIMSOLUTIONS klaargestoomd tot volwaardig T-shaped Software Engineer.

Het trainingsprogramma wordt gegeven in drie varianten : Java, Microsoft.NET of C++ / Linux / Embedded. Naar gelang jouw voorkeur, opleiding en achtergrond word je ingedeeld in één van de drie programma’s.

Naast de ontwikkeltalen, ontwikkelomgevingen en tools komen o.a. de volgende methoden en technieken aan bod : Object Oriented Development, UML, Agile Scrum, DevOps, Continuous Integration, Safe, Test Driven Development, TMap Next, AI, Machine Learning, Data analyse en IoT.

Programma

Het programma is opgedeeld in sprints. Iedere sprint start met een deel opleiding over de methoden en technieken die in deze sprint toegepast gaan worden.

Het programma bestaat in hoofdlijnen uit de volgende onderdelen :

 • Opstellen persoonlijke leerdoelen
 • Interview klant / opmaken user stories, uitwerken requirements
 • Opstellen testplan
 • Realiseren functioneel ontwerp / technische ontwerp
 • Implementatie
 • Testuitvoering / Testautomatisering
 • Acceptatie door de klant
 • Dit gebeurt binnen een gesimuleerde maar zeer realistische bedrijf- en projectsituatie, waarbij op een Agile manier in teamverband een informatiesysteem gerealiseerd wordt.

  Begeleiding

  Het trainingsprogramma is onder begeleiding van ervaren ICT-Specialisten op het gebied van Software Engineering. Trainingen, presentaties en workshops worden gegeven door de vakspecialist voor het betreffende onderdeel.

  Zelf werk je projectmatig op basis van het Personal Software Process, onderdeel van het kwaliteitsraamwerk CMMi.

  Resultaat

  Na het trainingsprogramma ontvang je een certificaat van succesvolle afronding en kun je als volwaardig T-shaped Software Engineer direct aan de slag bij of voor één van onze gerenommeerde opdrachtgevers.

  Wie zoeken we?

  Je bent een starter met de ambitie en de potentie om de beste te worden in je vak. Je hebt de passie om te blijven leren, je nieuwe technologieën eigen te maken en jezelf continu te ontwikkelen.

  Je hebt de pioniersgeest en drive om nieuwe technologieën, methodieken en concepten toe te passen in projecten en bij klanten.

  Je vindt het leuk om kennis te delen met collega’s, klanten en vakgenoten. Je bent een ware professional en ambassadeur voor CIMSOLUTIONS.

  Je voelt je thuis in een informele, collegiale en professionele sfeer waar de aandacht voor de klant en voor de medewerker centraal staan.

  Daarnaast beschik je over :

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding met een sterk ICT-component;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Een geldig rijbewijs B.
 • Wat bieden we?

  CIMSOLUTIONS is een landelijk opererende organisatie met vestigingen in Amsterdam, Best, Deventer, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Vianen.

  Door onze brede klantenkring, in Business, Overheid en Industry, zijn wij op zoek naar kandidaten.

  Al 28 jaar ondersteunen wij onze klanten met hoogwaardige ICT-diensten en oplossingen die het verschil maken. Onze klanten behoren tot de top 500 organisaties in Nederland en bevinden zich door heel Nederland.

  CIMSOLUTIONS is hét ICT bedrijf voor diensten en oplossingen van lange duur en grote impact. Wij hebben geen standaard oplossingen, maar leveren altijd maatwerk.

  Door gebruik van de laatste methodieken en technieken en innovatieve oplossingen maken wij het verschil bij onze klanten.

  Onze slogen luidt daarom : Learn, create and make it work!

  Werken bij CIMSOLUTIONS betekent werken bij een dynamische, financieel gezonde organisatie. Een organisatie met de charme van een middelgroot bedrijf, hetgeen tot uiting komt in de persoonlijke aandacht voor onze medewerkers.

  Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed en up-to-date zijn opgeleid en daarbij de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen.

  Daarnaast zijn wij in 2020 voor de veertiende maal gecertificeerd door het onafhankelijke Top Employers-instituut tot Top Employer Nederland’.

  Gebieden waarop wij onderscheidend zijn : primaire arbeidsvoorwaarden, training en ontwikkeling, cultuur en innovatie.

  Onze klanten zitten voornamelijk in de overheid, business en industry. Met 7 vestigingen in Nederland hebben we bovendien meestal een standplaats bij jou in de buurt van waaruit je zoveel mogelijk regionaal wordt ingezet op uitdagende opdrachten voor of bij onze klanten.

  Wat bieden we nog meer :

 • Een vast dienstverband, goed salaris, bonusregeling, leaseauto, pensioenregeling en onkostenvergoeding;
 • Uitdagende state-of-the-art en hightech projecten voor of bij gerenommeerde klanten;
 • Ruim opleidingsbudget en onbegrensde doorgroeimogelijkheden;
 • Kennissessies met andere ICT-professionals in jouw vakgebied over aansprekende onderwerpen;
 • Regelmatig sociale uitjes zoals sportdagen, weekendjes weg en gezellige borrels.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier