(Junior) Data Scientist Vastgoed
Brink
Rotterdam, NL
6 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als (Junior) Data Scientist gebruik je data en datatechnieken om onze klanten en collega’s verder te helpen. Je onderzoekt waar zij behoefte aan hebben.

Vervolgens ga je aan de slag. Je verzamelt data, brengt dit bij elkaar en toetst de verzamelde informatie bij de klant of bij jouw collega’s.

Je analyseert de data en gaat aan de slag met de klantvraag. Je gebruikt de data én wiskundige technieken om zo veel mogelijk inzicht te bieden.

De slag naar de praktijk is hierbij heel belangrijk. Veel belangrijker dan het model en de data. Uiteindelijk willen we een goed onderbouwd advies geven waar onze klanten echt mee aan de slag kunnen.

Je werkt aan vraagstukken als :

 • Wat is de impact van een bepaalde huisvestingstrategie in verschillende toekomstscenario’s op het benodigd aantal meters en de kosten?
 • Hoe plan je verduurzamingsmaatregelen van grote vastgoedportefeuilles, rekening houdend met wettelijke eisen op duurzaamheid én een reeds bestaand onderhoudsplan?
 • Waar kunnen we de landelijke bouwopgave van 1 miljoen huizen kwijt?
 • Naast de projecten ontwikkel je op vaste basis mee aan ons platform Digitale VastgoedOgen (DVO). Daarin combineren we geo-scripts en artificial intelligence om op die manier zo veel mogelijk informatie te vergaren over woningen, op basis van openbare databronnen én foto’s die zijn ingewonnen met onze Brink inspectie app.

  Inmiddels kunnen we met één druk op de knop voor een hele woningportefeuille de afmetingen van de buitenschil van eengezinswoningen bepalen.

  We weten dan bijvoorbeeld het totale geveloppervlak, dakoppervlak of de lengte van de hemelwaterafvoer. Onze collega’s bij Exploitatiemanagement gebruiken deze gegevens in projecten, bijvoorbeeld als zij voor gemeentes of woningcorporaties schattingen maken over te verwachten onderhoudskosten.

  Wat kun je verwachten?

  Brink biedt je een persoonlijke, professionele en afwisselende werkomgeving met uitdagende projecten in multidisciplinaire teams.

  Via een breed aanbod aan incompany-opleidingen en coaching krijg je de mogelijkheid om je snel verder te ontwikkelen in het managen van projecten of te specialiseren in bepaalde vakgebieden.

  We vinden het belangrijk dat je arbeidsvoorwaarden aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. We bieden je als medewerker de mogelijkheid om een deel van de arbeidsvoorwaarden naar eigen inzicht in te zetten door middel van het persoonlijk budget.

  Dit budget houdt in dat je, naast het salaris, beschikt over een vrij’ besteedbaar budget dat je kunt inzetten voor verschillende doelen zoals het aankopen van extra vrije dagen of pensioen.

  Als de vraag van thuis verandert, kun je de condities op het werk mee veranderen.

  Wat verwachten we van jou?

 • Je bent (bijna) in het bezit van een WO diploma in de richting Data Science, Geomatics, Econometrie, Toegepaste Wiskunde, Computer Science of een vergelijkbare studie.
 • Je hebt geen of enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent proactief en wilt jezelf verder ontwikkelen.
 • Je vindt het leuk om te pionieren en je collega’s mee te nemen in de ontwikkelingen die jij ziet op het gebied van data science.
 • Je hebt oog voor vraagstukken van de klant en weet zijn / haar vraag om te zetten in relevante analyses en algoritmiek.
 • Je bezit een gezonde basis programmeerkennis (Python) en hebt affiniteit met IT
 • Kennis van en ervaring met de volgende zaken is een pré : (Openbare) data bronnen als de BGT, AHN en BAGGIS applicatie(s)GithubDeep learning, optimalisatie, simulatie, forecasting
 • Je standplaats wordt, afhankelijk van jouw voorkeur, Rotterdam of Eindhoven.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier