Docent Digital Design (0,8 fte)
Hogeschool van Amsterdam
Amsterdam
4 dagen geleden

Functie-inhoud

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is voor de opleidingen Communicatie (CO) en Creative Business (CB) per 1 september 2021 op zoek naar een enthousiaste

docent Digital Design (0,8 fte)

In de wereld van media en communicatie is verandering de enige zekerheid. Het is de missie van de opleidingen CO en CB om studenten op te leiden die zijn toegerust voor deze wereld.

Dit zijn de T-shaped professionals’ van de eenentwintigste eeuw : nieuwsgierige, creatieve en ondernemende duizendpoten met een brede basis en een aantal specialismen.

We leiden studenten op om in de volle breedte van de samenleving succesvol te opereren als communicatie- en mediaprofessional.

De creatieve industrie in Amsterdam is daarbij onze inspiratiebron. De vervagende scheidslijn tussen het media- en communicatiewerkveld maakt de samenwerking tussen onze opleidingen uniek.

Wat ga je doen?

Je coacht studenten in het digitale ontwerpproces. Van gebruikersonderzoek tot het ontwerpen van prototypes met bijvoorbeeld Adobe XD.

Samen met studenten iteratief werken aan projecten die impact maken. Je helpt studenten met brainstormen om tot digitale concepten te komen en deze voor een echte opdrachtgever te pitchen.

Je vindt het leuk om studenten (en jezelf!) nieuwe tools aan te leren ter ondersteuning bij het ontwerpen van digitale media.

Je bent inzetbaar in verschillende onderwijs- en werkvormen (hoorcolleges, werkcolleges, het begeleiden van practica en projecten).

Daarnaast lever je actief een bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs in dit continu veranderend vakgebied. Ook het begeleiden van studenten op stages, bij het schrijven van hun afstudeerscripties en het vervullen van de rol studieloopbaanbegeleider en projectcoach kunnen onderdeel zijn van jouw taken.

Wat neem je mee?

Een geschikte kandidaat heeft ervaring in de creatieve industrie en kennis van creatief / conceptueel denken, het ontwerpen van digitale producten en het onderzoeken van de gebruikerservaring.

Opgedaan in de praktijk als ux-designer of digital creative met een specialisatie op dit gebied. Daarnaast ben je creatief, kun je out of the box denken en handelen en ben je handig met (digitale) tools.

Ook herken jij in de kenmerken; geeky, tech savvy, user experience, en design thinking.

Kennis en vaardigheden

We zoeken een professional (met) :

 • een afgeronde relevante masteropleiding (vereiste);
 • 2-3 jaren ervaring in het vakgebied (vereiste);
 • die zich goed kan te verplaatsen in onze doelgroep;
 • die een resultaatgerichte teamplayer is;
 • die studenten en collega’s kan enthousiasmeren en inspireren;
 • uitstekende contacten in het vakgebied;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.
 • Professionaliteit, transparantie en vakkennis staan bij ons centraal. Tegelijkertijd zijn we persoonlijk en gericht op samenwerking.

  Jouw stijl past hierbij.

  Waar kom je te werken?

  De opleidingen CO en CB bestaan uit een veelzijdig en enthousiast docententeam van 200 collega’s die samen ongeveer 4400 studenten opleiden.

  De opleidingen behoren tot de HvA-faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) en zijn gevestigd op de Amstelcampus in hartje Amsterdam.

  In eerste instantie zal er veelal vanuit huis gewerkt worden in verband met COVID19.

  Wat bieden we?

  De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van docent / onderzoeker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 (cao hbo).

  Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring.

  In eerste instantie bieden we een aanstelling voor een jaar. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid, organisatorische- en vakinhoudelijke ontwikkelingen, formatieruimte en instroom.

  De HvA heeft een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand.

  De HvA hecht als grootstedelijke hogeschool veel waarde aan toegankelijkheid voor een brede variëteit aan potentiële studenten en ziet de diversiteit van studenten en medewerkers als een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de instelling.

  Dit past bij haar emancipatoire functie.

  Zien hoe onze collega’s denken over werken bij de HvA? Kijk bij medewerkers aan het woord.

  Word jij onze nieuwe docent?

  Klik op de link onderaan om te solliciteren. Sollicitaties op andere wijze verstuurd worden niet verwerkt.

  Wat je verder moet weten

 • deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang;
 • voor meer informatie over de sollicitatieprocedure;
 • bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier