Fiscalist milieubelastingen
Rijksoverheid
Arnhem, NL
11 uur geleden

Functie omschrijving

Ik werk met 25 collega’s in een team binnen de directie grote ondernemingen in Arnhem en tóch behoort heel Nederland tot mijn werkterrein.

In een wereld vol ontwikkelingen en innovatie ben ik op mijn plek. Daarbij werk ik samen met beleidsmakers in Den Haag en maak ik dus echt een verschil! Rob Bouwhuis, coördinerend fiscalist milieubelastingen bij de Belastingdienst.

Het landelijk milieubelastingenteam richt zich vanuit de vestiging Arnhem op de milieubelastingen. Dit is geen eenvoudige heffing : er zijn veel technische definities, een ingewikkelde tariefstructuur én veel dossiers die nog niet zijn uitgekristalliseerd.

Bovendien heeft deze belasting verwijzingen naar toepasselijke bepalingen in de omzetbelasting, de wet waardering onroerende zaken, de wet op de accijns, de wet milieubeheer en de Europese richtlijn energiebelastingen.

De milieubelasting ligt ook politiek gevoelig : op jaarbasis bedraagt de opbrengst maar liefst ruim € 6 miljard.

Als fiscalist milieubelastingen focus jij specifiek op deze mooie, maar dus complexe belasting. Je bent gesprekspartner van grote energiebedrijven die internationaal opereren en schakelt bijvoorbeeld met gedreven en ervaren bedrijfsjuristen en fiscalisten.

Daarnaast ben je gesprekspartner van de Autoriteit Consument en Markt en de Waarderingskamer en vertegenwoordig je de Belastingdienst in overleggen met Energie Nederland.

Ook heb je regelmatig contact met beleidsmakers van het ministerie van Financiën, bijvoorbeeld om (nieuwe) wetgeving op uitvoeringsaspecten te beoordelen.

Je draagt actief bij aan strategische vraagstukken. Ook begeleid je grote boekenonderzoeken, voer je vooroverleggen en behandel je (bezwaar)procedures.

Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Je werkt nauw samen met onze andere specialisten op het gebied van milieubelastingen.

En met onder meer klantcoördinatoren en vennootschaps- of omzetbelastingspecialisten van de landelijke doelgroep energiebedrijven.

Omdat jij up-to-date bent als het gaat om de ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving, ben jij een vraagbaak voor je collega’s.

Je deelt je kennis en weet de professionaliteit van het team te vergroten.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Rob? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden?

Neem dan contact op met Wilma Hoveijn, teamleider milieubelastingen team, via 06 52 52 07 50.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-masterdiploma fiscale economie, fiscaal recht of een andere relevante richting.
 • Het is een pré als je relevante werkervaring hebt.
 • Jouw competenties?

 • flexibiliteit
 • overtuigingskracht
 • omgevingsbewustzijn
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling
 • Herken jij jezelf ook hierin?

  Als gesprekspartner van veel verschillende partijen weet je je gelijkwaardig en representatief op te stellen. Je hebt inlevingsvermogen, toont initiatief en bent flexibel.

  Maar je staat ook stevig in je schoenen en laat je niet snel uit het veld slaan. Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, komen ook uitstekend van pas.

  Door je passie voor je vak ben je altijd up-to-date en volg je relevante ontwikkelingen. Natuurlijk wil je ook jezelf blijven ontwikkelen, vakinhoudelijk én persoonlijk.

  Op die manier draag je bij aan de Belastingdienst van de toekomst.

  Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 11, schaal 12, schaal 13
 • Salaris omschrijving
 • Inschaling binnen de range van de genoemde salarisschalen is afhankelijk van het aantal jaren recente en relevante werkervaring.

  Zie ook de informatie bij overige arbeidsvoorwaarden.Ben jij een Fiscalist met minder dan 4 jaar ervaring dan vindt in beginsel de inschaling in de aanloopschaal plaats, dat is schaal 10 (€ 2.

  737 - € 4.400).Bij aanwezigheid van relevante kennis of ervaring kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden.

  Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en / of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

  Ben jij een Fiscalist met ervaring (>

  4 jaar) dan word je direct ingeschaald in de genoemde schaal, dat is groepsfunctie I (€ 3.256 - € 6.374).De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald.

  Interne verticale kandidaten (medewerkers van de Belastingdienst en van het Ministerie van Financiën) worden bij benoeming direct geplaatst in de genoemde range van salarisschalen.

  Je wordt daarbij een trede hoger ingeschaald dan je huidige salaris. Het is hierbij mogelijk dat de periodiekdatum wordt aangepast.

 • Maand salaris Min €3.256 Max. €6.374 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract duur -
 • Minimaal aantal uren per week 24
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren).

  Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen.

  Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overgelegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

  Bijzonderheden

  De standplaats van deze vacature is Arnhem. Teamleden werken 2 dagen per week op deze locatie, waar de contacten binnen het team plaatsvinden.

  Overigens bestaat een grote flexibiliteit in de feitelijke plaats van werken.

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

  Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

  Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

  Op dinsdag 17 november vinden de selectiegesprekken plaats. Gezien de huidige maatregelen vinden deze gesprekken plaats via video-bellen.

  Dinsdag 24 november zijn de arbeidsvoorwaardengesprekken.

  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

  De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen.

  Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

  Een (online) voorselectietest en / of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier