social media medewerker
VoedselbankenNL
Nederland, Nederland
4 dagen geleden

Vacature

Plaatsingsdatum 17-04-2018 Functiecategorie Communicatie / PR Standplaats Nederland Niveau Professional Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vrijwilligerswerk Uren 4 -

6 Salaris pro deo vrijwilligerswerk Wie ben je?

Je hebt een hart voor mensen en social media is jouw 'ding'. Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, YouTube en Snapchat kennen voor jou geen geheimen.

Jij weet hoe je via deze media de jongere doelgroep kunt bereiken en activeren tot het worden van promotor, vrijwilliger of donateur.

Jouw profiel

Korte activerende copy voor social media updates schud jij zo uit je mouw. Je bent handig in het maken van frisse en vlotte visuals, die kansen en positiviteit uitstralen.

Webcare draaien vindt je geen probleem, want ook jij vindt dat social media draait om 'social'.

Het enige dat je nog zoekt is een werkplek voor een paar uur per week om die skills toe te passen. Werk dat goed op je CV staat.

Maar net zo belangrijk vindt je het dat je hiermee een bijdrage aan de maatschappij levert. Niet alleen help je ons de armsten in Nederland van voedselpakketten te voorzien, ook zijn wij de grootste in het tegengaan van voedselverspilling.

Jouw vrijwilligerswerk

Afhankelijk van de bezetting en in overleg wordt je 1 a 2x per week ingeroosterd (op vaste dagen). Op deze dagen geef je uitvoering aan onze social mediastrategie.

We vinden het leuk als je meedenkt over input voor content en over mogelijkheden ons bereik te vergroten. Aan de hand van de content kalender creëer je copy en eventuele visuals, voor de geplande social media updates tijdens jouw dagen.

Comments onder onze posts, externe berichten waar wij in getagd worden en binnenkomende privé berichten handel je netjes af.

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt ruime ervaring met de gebruikelijke social media kanalen en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent een teamplayer, maar kunt zelfstandig werken;
 • Je hebt oog voor de gezamenlijke toon en uitstraling van Voedselbanken NL;
 • Je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie;
 • Je bent bereid om naar Houten te komen voor periodieke overleggen.
 • Jouw team

  Je maakt deel uit van het Social Mediateam, een team enthousiaste en betrokken collega’s. Eenmaal in de twee maanden komen jullie samen voor de periodieke vergadering.

  Wat wij bieden

 • de mogelijkheid mee te bouwen aan een relevant doel;
 • de mogelijkheid je verder te ontwikkelen op het gebied van social media;
 • reiskostenvergoeding (werk bij voedselbanken is pro deo);
 • flexibiliteit : werkzaamheden kunnen vanuit huis worden gedaan.
 • Onze missie, jouw visie?

  In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens.

  De lokale voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Hiervoor werken wij samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren.

  Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

  Alle medewerkers, landelijk en lokaal (in totaal 11.000 mensen) werken onbetaald en met veel inzet om onze doelstellingen te bereiken.

  Voedselbanken Nederland, gevestigd in Houten, is de landelijke vereniging van ruim 169 voedselbanken en vanuit Houten worden de lokale voedselbanken ondersteunt bij hun activiteiten.

  Help jij ons door te gaan met ons werk?

  Je reactie met vragen, motivatie en mogelijkheden is welkom via vacatures voedselbankennederland.nl

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier