Smart grids / energietransitie
Witteveen + Bos
Deventer
10 minuuten geleden

In de toekomst zal de elektrische energie behoefte alleen nog maar gaan toenemen. Tevens raken fossiele grondstoffen op de lange termijn een keer op.

Om dit op te lossen zal het huidige elektriciteitsnetwerk op een slimme wijze gebruik gaan maken van het opwekken van energie op basis van duurzame bronnen zoals wind, zon, warmte koude opslag enz.

Dit vernieuwde elektriciteitsnetwerk wordt het smart grid genoemd. Met een smart grid zal het tevens mogelijk zijn om energie terug te leveren in het net.

Een smart grid is dus in feite het elektriciteitsnetwerk voorzien van ICT waarop de energie met name wordt opgewekt op basis van duurzame bronnen en waarbij energie kan worden opgenomen uit het net en kan worden teruggeleverd in het net.

De benodigde aanpassingen vergen een doordachte aanpak van het huidige elektriciteitsnetwerk. De vraag en aanbod van de elektrische energie kan namelijk erg fluctueren waarbij de opwekking van duurzame energie niet volledig is te plannen.

Wij hebben een aantal vraagstukken op dit gebied, zowel technisch als ook bedrijfskundig. Bijvoorbeeld op technisch vlak hebben wij belang bij een onderzoek naar de impact en raakvlakken van het smart Grid op de energievoorziening van infrastructurele werken zoals beweegbare bruggen, sluizen, tunnels, verkeerssystemen.

Op bedrijfskundig vlak hebben wij belang bij een marktonderzoek van mogelijke opdrachtgevers (binnenland en buitenland) met bijbehorende specifieke producten.

De inhoud van de opdracht kan technisch, bedrijfskundig of een mix hiervan zijn.

Wij stellen voor om samen met jou de afstudeeropdracht nader vorm te geven, waarbij jouw input en visie hierop een belangrijke bijdrage zal vormen.

Wat wij vragen

Opleidingsniveau : wo-opleiding elektrotechniek, informatietechnologie, technische bedrijfskunde of gelijkwaardig.

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor in Deventer kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek.

Wij hebben contacten met netbeheerders, energieleveranciers, gemeenten, aannemers, system-integrators etc.. Via deze interne en externe contacten kun je nadere informatie ontrekken via interviews of brainstormsessies.

 • Duur : 6-8 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk);
 • Aanvang : in overleg.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier