Senior Adviseur Waterketen
sweco
Alkmaar, NL
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Droge voeten in de stedelijke omgeving, het voorkomen van hittestress en droogte en niet te vergeten het afvoeren van afvalwater zijn thema’s waar we als afdeling water dagelijks aan werken.

De berichten waren al weer in het nieuws over ondergelopen straten en huizen. Wil je met je kennis en ervaring een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar we met z’n allen voor staan, sluit je dan bij ons aan.

Binnen de groeiende afdeling Water zijn wij op zoek naar een Senior Adviseur Waterketen. Sweco is betrokken bij de gehele waterketen.

Dit betekent dus dat we onze klanten adviseren bij beleidsvraagstukken tot het beheer van hun data. Als Senior Adviseur Waterketen geef jij onze klanten hoogwaardig advies op deze gebieden.

De focus zal liggen op het gebied van stedelijk water, wateroverlast en klimaatadaptatie, riolering in de breedste zin, om te komen tot een nieuwe en duurzame waterketen.

Voorbeelden van projecten waar wij aan werken zijn het Rioleringsbeheerplan Hendrik Ido Ambacht, evaluatie GRP Bergen op Zoom, GRP Haarlem, Knelpunten Kroonsplein Noordwijk, meetplan Zeist, effecten van extreme neerslag in Woerden en afvalwaterplan Woudenberg.

Binnen de projecten werken we samen met partners als Stichting RIONED en STOWA, onderwijsinstanties als universiteiten en hoge scholen, maar ook met ander advies- en ingenieursbureaus.

Je bent zelfstandig, ondernemend, innovatief en klantgericht, je hebt een goed netwerk, wat je vol enthousiasme onderhoudt en verder uitbreidt.

Ook intern weten collega’s je snel te vinden. Je haalt en brengt kennis en kunde, waardoor je de afdeling naar een nog hoger niveau brengt.

De afdeling Water zit door heel Nederland verspreid. Jij zal voornamelijk in West-Nederland werkzaam zijn vanuit de kantoren De Bilt, Rotterdam en Alkmaar.

Wij zoeken

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau. Je hebt een opleiding gedaan richting bijvoorbeeld Civiele Techniek, Hydrologie of Watermanagement;
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring opgebouwd in het stedelijk water werkveld. Bij voorkeur in West Nederland,
 • Je bent ambitieus en bereid flink te investeren in je toekomst, waarbij je het leuk vindt om zowel inhoudelijk als procesmatig bezig te zijn;
 • Tot slot ben je communicatief vaardig, ondernemend en klantgericht. Je toont veel initiatief en weet jezelf en onze adviezen en ideeën op een overtuigende manier te presenteren.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier