(Sr) Productie Engineer – WTB/Mechatronica
100% Talent Oost-Brabant
Breda, Netherlands
5 dagen geleden
source : OnlyEngineerJobs

Onze opdrachtgever uit ZUID-OOST BRABANT is de meest vernieuwende totaalaanbieder van mooie, functionele en duurzame binnendeur- en toegangsystemen in de segmenten woning- en utiliteitsbouw.

Het is een modern en middelgroot bedrijf (350 fte) dat zowel ontwerpt, ontwikkelt, verkoopt, produceert en monteert en haar klanten hierbij een totaaloplossing biedt.

Het productieproces kenmerkt zich door een hoge mate van automatisering. De bedrijfsvoering wordt gestuurd op basis van integraal Performance Management (iPM), waarbij medewerkers veelvuldig invloed hebben op de werkzaamheden via deelname aan focusoverleg.

Voor de lakdeurenfabriek zijn we per direct op zoek naar uitbreiding middels een (Sr) Productie Engineer HBO WTB / Mechatronica een zelfstandige senior die aan 1 woord voldoende heeft Waaruit bestaan jouw werkzaamheden?

Als Productie Engineer werk je onder leiding van de taakgerichte Operations Manager samen met de (Sr.)Teamleiders, Procesleiders, Operators en de Technische dienst aan het optimaliseren van productietechnische processen en machines.

Je bent in staat om zelfstandig en pro-actief integrale technische verbetertrajecten binnen een productieomgeving te creëren en te begeleiden.

De focus bij deze technische verbetertrajecten ligt op : procesoptimalisatie, efficiëntie, kostenbesparing, risicoreductie en verdere professionalisering.

 • Jouw taken en bevoegdheden bestaan hierbij uit : De projectbegeleiding van nieuwe machines en installaties; Het optimaliseren / automatiseren van processen en machines;
 • Op basis van analyses kom je met voorstellen tot verbetering (en je implementeert deze); Het creëren van efficiënte werkmethodes (Continu Verbeteren / Continous Improvement);
 • Het vormen van een schakel tussen Technische Dienst en Productie m.b.t. integrale verbeteringen; Vertalen van prestaties naar rapportages (stuurgegevens voor iPM).

 • Wat breng je hiervoor mee? Een afgeronde HBO-opleiding (Werktuigbouwkunde, Mechatronica); Gedegen kennis van machines en processen;
 • Goede kennis van Nederlandse en Duitse taal in woord en geschrift; Kennis en ervaring met het uitvoeren en begeleiden van verbeterprojecten (aanpak via bijvoorbeeld Lean-principes) Klantvriendelijke, oplossings- en servicegerichte instelling en flexibele werkhouding;
 • Communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht, analytisch vermogen, kunnen plannen en organiseren, initiatief, zelfstandigheid en stressbestendig;
 • Meerdere jaren werkervaring in een soortgelijke functie; (Werk)ervaring met ERP-systemen. Wat krijg je hiervoor terug? Je komt rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever.

  Je komt in een modern en succesvol bedrijf in een professionele en dynamische organisatie met korte lijnen. Een omgeving waarin medewerkers ruimte gegeven wordt en gecoacht en gestuurd worden in hun ontwikkeling.

  De kernwaarden van het bedrijf zijn : Professioneel handelen, Samenwerken, Resultaat behalen en Verantwoordelijkheid pakken.

  Uiteraard bieden zij marktconforme arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden. Je ontvangt een goed salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) en de secundaire voorwaarden zijn zondermeer goed te noemen, volgens CAO voor meubelindustrie en meubileringsbedrijven.

  We vertellen je er graag meer over. Wat doen wij voor jou? Onze opdrachtgever heeft 100% Talent Oost-Brabant gevraagd om de werving- en selectieprocedure te verzorgen voor deze vacature.

  100% Talent Oost-Brabant is volledig gespecialiseerd in werving & selectie voor functies in een technische omgeving. Het succes van de werkgever valt of staat met jouw kennis, ervaring, inzet en ambitie.

  En om dat succes te behalen zorgen wij voor plaatsing van het beste Talent bij onze opdrachtgevers.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier