Adviseur Rioleringstechniek
Waterschapsbedrijf Limburg
Roermond, NLD
4 dagen geleden

Adviseur Rioleringstechniek (1fte)

thuis in de geheimen van stedelijk water en riolering ’

DIT DOE JIJ

De wereld van stedelijk (afval)water en riolering kent voor jou geen geheimen. Je werkt samen met de waterketenpartners aan een optimale inrichting van het afvalwatersysteem van gemeenten en Waterschapsbedrijf Limburg.

Je stemt afvalwaterhoeveelheden af met gemeenten en toetst de effecten van te nemen maatregelen in samenspraak met een ecoloog.

Binnen de waterketen ben jij het aanspreekpunt op het gebied van het bouwen en actualiseren van rekenmodellen om afvalwatersystemen goed te dimensioneren en te optimaliseren.

Ook vertegenwoordig je Waterschapsbedrijf Limburg in regionale overleggen en projectteams waar met de andere partijen uit de waterketen plannen worden ontwikkeld.

Je adviseert zowel intern als extern over de benodigde maatregelen en investeringen inzake rioleringsplannen. Voorbeelden van projecten voor externe partijen zijn basisrioleringsplannen en meet- en monitoringstrajecten.

Voor de interne organisatie stel je onder andere bufferplannen op en heb je een adviserende rol bij calamiteiten.

DIT BEN JIJ

Je hebt minimaal een HBO- werk en denkniveau in de richting van Civiele Techniek aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van Stedelijk Water en Riolering.

Het zelfstandig kunnen doorrekenen van modellen is een must, ervaring met Infoworks en GIS is een pré. Daarnaast beschik je over stevige adviesvaardigheden en een analytisch werk- en denkvermogen om bijvoorbeeld knelpunten te doorgronden en de meest doelmatige maatregelen te bepalen.

Je bent communicatief vaardig, gericht op samenwerken en kennisontwikkeling binnen het vakgebied en hebt ervaring met projectmatig werken.

DIT ZIJN WIJ

Water, samen halen we er meer uit!

Waterschapsbedrijf Limburg zorgt voor de realisatie van de transport-en zuiveringstaak van afvalwater. Schoon water is niet vanzelfsprekend.

Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 120 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine.

Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.

000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca.

150 miljoen m3 water als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct ca. 100.000 ton zuiveringsslib wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof.

Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen.

Binnen de organisatie is procesgericht werken het centrale uitgangspunt. Daarbij ligt de kracht in het denken vanuit de samenhang van de werkzaamheden en processen.

Vanuit het groeiperspectief Waterkracht werkt Waterschapsbedrijf Limburg aan een organisatie-ontwikkelingstraject met de volgende doelstellingen :

 • Het versterken van de executiekracht;
 • Het versterken van de strategie-en innovatiekracht;
 • Het versterken van de samenwerking in de waterketen;
 • Een meer toekomstbestendige organisatie, flexibel en wendbaar.
 • Dat doen we samen met circa 250 betrokken collega’s, want de waarde zit in mensen.

  Onze kernwaarden zijn samenwerken, verbinden, innoveren en continu verbeteren Het eindresultaat : duurzame winst voor mens en milieu.

  DIT BIEDEN WIJ

  Werken én blijven leren’

  Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4550, bruto per maand exclusief 21% Individueel Keuze Budget (salarisschaal 10, conform cao) op fulltime basis (36 uur).

  Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, goede thuiswerkfaciliteiten en uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

  Jouw werklocatie is ons hoofdkantoor in Roermond.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier