Jurist Aanbestedingen
Van Boheemen Consultancy BV
Amersfoort, NL
3 dagen geleden

Online sinds : 16-06-2020

Functie

Voor een non-profit organisatie in Amersfoort zoeken we een Jurist Aanbestedingen.

De duur van de opdracht betreft 6 maanden met optie tot verlenging. De opdracht is voor 16 uur per week. Aanwezigheid tijdens belangrijke overleggen is noodzakelijk, deze zijn meestal op maandag, dinsdag en donderdag.

Bedrijfscultuur

Amersfoort, stad met ruim 155.000 inwoners, ontwikkelt zich in hoog tempo en bruist van de initiatieven. We koesteren wat van waarde is en vernieuwen volop.

Daar hebben we creatieve pioniers, realisten en rotsen in de branding voor nodig. Bij Amersfoort werken zo'n 900 medewerkers dagelijks aan de ontwikkeling van de stad en gemeente.

Een inspirerende werkomgeving met leuke collega's en interessant werk. En met veel ruimte voor initiatief, jezelf verbeteren en vooral ook om te doen waar je goed in bent.

Functiebeschrijving

In verband met zwangerschapsverlof wordt een juridisch adviseur aanbestedingen gezocht.

Je gaat werken op de afdeling Juridische Dienstverlening en Advies (JDA), samen met de andere juristen in het team Advies & Ontwikkeling.

Je hebt een eigen portefeuille met vaste samenwerkingspartners, projecten en afdelingen.

De ene dag ben je bij de afdeling waar je voor adviseert, de andere dag ga je samen met je team in het stadhuis aan de slag of werk je thuis : dit betekent een flexibele werkplek en -werktijden.

Werken voor de stad betekent werken aan een maatschappelijk belang.

Je werkveld kan alle onderdelen van de gemeentelijke organisatie betreffen, maar richt zich vooral op het aanbestedingsrecht.

Je adviseert met name collega’s, management en bestuur (directie, college en raad) bij uitdagende juridische vraagstukken en draagt bij aan de voorbereiding van besluiten.

Daarnaast geef je mede vorm aan de ontwikkeling van nieuw (juridisch) beleid en gemeentelijke regelgeving. Je levert een zelfstandige juridische bijdrage aan beleidsvoorstellen op met name privaatrechtelijk gebied.

Vaak betreft dat de vertaling van nieuwe regelgeving en jurisprudentie. De vraagstukken waar je mee te maken krijgt spelen op een korte of middellange termijn.

Bij je taken hoort ook het opstellen of toetsen van overeenkomsten en het adviseren over contractuele verplichtingen. Net als je collega’s draag je vanuit je eigen specialisme en talent bij aan de deskundigheidsbevordering en het kennisdelen binnen de afdeling en waar mogelijk ook daarbuiten.

Vraagstukken kunnen politiek gevoelig liggen of er spelen grote (financiële) belangen. Ook zal je advies vaak strategische impact hebben op de lange termijn.

Er wordt van je verwacht dat je bijdraagt aan de positionering van afdeling JDA in haar nieuwe rol als vertrouwde adviseur aan de voorkant in het proces die dingen mogelijk maakt.

Je laat de organisatie ervaren hoe belangrijk strategisch en tactisch juridisch advies voor onze stad is.

Jouw profiel

Wij zoeken een collega die gericht is op samenwerken, zich pro actief opstelt, analytisch is, accuraat en gevoel heeft voor politieke verhoudingen.

Je bent standvastig op de inhoud, oplossingsgericht en dienstverlenend in je opstelling.

Je hebt een zelfstandige en daadkrachtige persoonlijkheid, die rolvast is en koers kan zetten, overzicht heeft en initiatief neemt.

Je weet de toenemende vraag uit de organisatie goed te managen door te beoordelen welke vraagstukken je zelf oppakt en welke je in regie laat uitvoeren.

Je hebt een aanstekelijk enthousiasme en bent inspirerend voor je omgeving.

Je bent iemand die een probleem op een creatieve wijze benadert. Je bent in staat om je diepgaande kennis op je vakgebied vanuit wet- en regelgeving te vertalen naar toepasbare en bruikbare oplossingen in de dagelijkse praktijk van jouw collega’s.

Daarbij kijk je van nature over de grenzen van je eigen juridisch kader heen. Deze open en nieuwsgierige houding maakt dat je de vraag achter de vraag achterhaalt en collega’s graag jouw advies vragen.

Ook als je aangeeft dat iets echt niet kan, dan begrijpt je klant waarom dat zo is.

Je hebt een academisch opleidingsniveau aangevuld met specifieke trainingen of opleiding op de hiervoor genoemde gebieden.

We vragen ook aantoonbare kennis en ervaring met advisering op de gevraagde gebieden van minimaal 2 jaar. Het verdient de voorkeur als je die ervaring hebt opgedaan bij de overheid of in een andere bestuurlijk gevoelige omgeving.

Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. In je advisering ben je gewend om scenario’s te schetsen en hierin op overtuigende wijze richting aan de ander mee te geven.

Verdiensten

Het bruto maandsalaris ligt tussen de € 4.000,- en € 6.500,- (o.b.v. 36 uur), of een max. uurtarief van € 85,-, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Solliciteer direct

Herken je jezelf in bovenstaand functieprofiel en voldoe je aan alle eisen? Stuur dan direct jouw cv met motivatie waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie.

Reageren kan tot en met 1 juli. De opdrachtgever heeft de gesprekken gepland op woensdagmiddag 8 juli, gelieve hiermee rekening te houden.

Heb je vragen over deze opdracht of over de selectieprocedure? Neem dan contact op met Paul van Boheemen via Paul vbci.nl.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier