Tax Talent Trainee 2019
Rijksoverheid
Nederland
17 uur geleden

Functie omschrijving

Ik reis als Tax Talent Trainee door het hele land, ontmoet verschillende mensen en verdiep mijn fiscale kennis op elk mogelijk vlak.

Christophe Rabouw - Tax Talent Trainee bij de Belastingdienst. Als Tax Talent Trainee krijg je de unieke kans om kennis te maken met een dwarsdoorsnede van het uitgebreide en interessante werkterrein van het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst.

Je krijgt een beeld van de fiscale omgeving waarin je opereert via detachering naar het Hof van Justitie of internationale organisaties zoals de OESO en Europese Commissie.

In de twee jaar tijd die het traineeship duurt, ben je werkzaam op verschillende afdelingen en locaties - je krijgt natuurlijk een ov-

jaarkaart van ons - en word je opgeleid om bij te dragen aan de oplossing van fiscaal complexe problematiek. Je schuwt het niet om ongebaande paden te betreden, je wilt investeren in je toekomst en je rendeert onder een stevige (werk)druk.

Én je vindt het een voorrecht om bij te dragen aan het algemeen belang! Als Tax Talent Trainee combineer je leren en werken.

Je investeert in, en bent eindverantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. Je krijgt de kans om persoonlijk te groeien door je verder te verdiepen in de fiscaliteit en door trainingen op het gebied van bijvoorbeeld argumenteren, beïnvloeden, presenteren en adviseren.

Je neemt deel aan projecten, schrijft artikelen, voert verweerprocedures en denkt mee over nieuwe wet- en regelgeving. Onder begeleiding van een coach die gepokt en gemazeld is in de fiscale wereld, opereer je op het snijvlak van wetgeving, beleid en uitvoering.

Je doet dat niet alleen : samen met jouw jaargenoten ga je een avontuurlijke tijd tegemoet, want je trekt samen op naar bijeenkomsten, workshops en naar activiteiten buitenshuis.

Kortom : het Tax Talent Traineeship : een prachtige start van jouw loopbaan! Dus...Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Christophe?

Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Jeanne de Loos, programmamanager Tax Talent Traineeship.

Arbeids voorwaarden

 • Je hebt vóór de start van het traineeship een wo-studie in een fiscale richting afgerond, met studieresultaten van een 7,5 gemiddeld voor je master.
 • Bij voldoende compensatie kan van dit cijfergemiddelde worden afgeweken.

 • Je hebt maximaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Overige arbeids voorwaarden

  Salaris niveau schaal 10

 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • Maand salaris

 • Het is een pre als jouw hoogleraar je aanmelding voor het Tax Talent Traineeship ondersteunt met een (vormvrije) aanbevelingsbrief, die we dan graag lezen in de tweede fase van de sollicitatieprocedure.
 • Bijzonderheden

  Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

  Dienst verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling Contract duur 2 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling Jouw competenties?

  Minimaal aantal uren per week 36

  Kijk voor meer informatie over het Tax Talent Traineeship op onze website. Ook kun je een afspraak maken met een huidige Tax Talent Trainee of ons oriëntatie seminar bezoeken.

 • zelfontwikkeling
 • Maximaal aantal uren per week 36

 • samenwerken
 • Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

 • klantgerichtheid
 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen.

  Daarnaast ontvangen we voor deze vacature graag een kopie van de (voorlopige) cijferlijst van je masterstudie.

 • flexibiliteit
 • Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

  Wat vinden we nog meer belangrijk?

  Het traject start twee keer per jaar : 1 maart en 1 september. Wil je liever eerder instromen bij de Belastingdienst dan op de officiële startdatum van het traject?

  Dan bestaat de mogelijkheid om een tijdelijke opdracht te vervullen bij de Belastingdienst, tot aan de start van het Tax Talent Traineeship.

  Je bent iemand die beschikt over veel op het oog bijna tegengestelde vaardigheden. Je bent creatief en tegelijkertijd sta je met beide benen op de grond.

  Je erkent de tegenstrijdigheid van belangen, terwijl je vooral oplossingsgericht acteert. Je kunt gezag uitstralen en ondertussen ben je gericht op samenwerken en heb je oog voor de relatie met anderen.

  Én je beschikt over passie voor jouw vakgebied en het vermogen om jezelf voortdurend te willen ontwikkelen.

  Deze vacature is extern opengesteld. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel.

  Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv. Kandidaten die ten tijde van hun sollicitatie bezig zijn met een startopleiding binnen de Belastingdienst, worden om bedrijfseconomische redenen niet als eerste in beschouwing genomen.

  Een (online) voorselectietest, een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier