Teammanager Duurzame Gebouwen
Sweco NL
De Bilt, Netherlands
12 uur geleden

Functieomschrijving

Sta jij voor verduurzaming en ben je een stevige meewerkende manager op het gebied van het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed, zorgvastgoed en vastgoed van private vastgoedeigenaren?

Jij kan het verschil maken en onze klanttevredenheid nog meer verhogen en relaties verder uitbouwen. Help jij het team verder groeien en weet jij onze medewerker tevredenheid nog verder verbeteren?

Ben je een ondernemer die kansen weet te pakken en klanten weet te overtuigen? Reageer dan snel. Ik maak heel graag kennis met je.’

Vincent Jansen Afdelingshoofd Energie & Duurzaamheid

Ter uitbreiding van de snel groeiende afdeling Energie zijn wij op zoek naar een Manager voor het team duurzame gebouwen.

Het team bestaat uit negen medewerkers, is groeiende en adviseert en ondersteunt onder andere gemeenten, projectontwikkelaars, vastgoedeigenaren, waterschappen en woningcorporaties bij het verduurzamen van hun vastgoed of objecten portefeuille.

Door de hoge ambities op het gebied van verduurzaming en door de verandering van wetgeving ten aanzien van de minimale duurzaamheid van gebouwen is er bij onze opdrachtgevers grote behoefte aan ondersteuning in het waarmaken van de gestelde ambities.

Je bent als manager lid van het managementteam (MT) van de afdeling en verantwoordelijk voor het realiseren van de teamresultaten.

Je weet heldere doelen te stellen voor je team en weet deze door te vertalen op individueel niveau. In je rol als manager focus je je op het bouwen aan relaties, faciliteren van ontwikkeling van je teamleden en het sturen op prestaties.

Eigenschappen waarin je excelleert als leidinggevende zijn : betrokken en benaderbaar zijn met veel enthousiasme. Daarmee help je het beste uit je medewerkers te halen.

Naast de rol van manager ben je ook projectmanager in uitdagende complexe en veelal multidisciplinaire projecten. Duurzame gebouwen heeft best practices ontwikkeld op het gebied van gebouwverduurzaming.

Zo werkt het team aan bijvoorbeeld het verduurzamen van de gebouwenportfolio van gemeenten Terneuzen en gemeente Breda en Aeres Hogescholen en zijn we bezig met de verduurzaming van diverse gebouwen van grote private vastgoedeigenaren.

Met klanten werk je aan een strategisch partnership op basis van vertrouwen en inhoudelijke expertise, waarbij je gericht blijft op het behalen van het bedrijfsresultaat.

Je borgt de kwaliteit en zorgt voor een gestroomlijnde orderintake met scherp oog voor de financiële projectbeheersing. Verder weet je als geen ander wat de ontwikkelingen zijn in de markt en beschik je over een relevant netwerk.

Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een bedrijfskundige of technische richting;
 • Je beschikt over aantoonbare leidinggevende ervaring;
 • Je hebt minimaal acht jaar ervaring met en kennis van verduurzamingprojecten, energietechniek, label systematiek en andere duuzaamheidsmethodieken zoals GPR Gebouw, BREEAM en / of WELL Building;
 • Je hebt ervaring als multidisciplinair projectmanager en bent in staat om een project conform afspraken en binnen financiële kaders te realiseren;
 • Je denkt en handelt als een ondernemer en beschikt over een relevant netwerk van klanten in het vakgebied;
 • Je bent in staat de voortgang van projecten te monitoren en op tijd bij te stellen daar waar je vooraf al ziet dat zaken niet goed lopen (inhoudelijk en financieel);
 • Je beschikt over een uitgebreid netwerk van potentiele opdrachtgevers;
 • Eigenschappen waarin jij je herkent zijn benaderbaar en betrokken die je wilt inzetten om met je team een doorontwikkeling te maken.
 • Je hebt jouw communicatie skills goed ontwikkeld, bent empathisch en speelt in op de specifieke situatie waarin opereert;
 • Je kan snel schakelen, bent scherp op verbeterpunten, ziet kansen en weet deze te verzilveren.
 • Geïnteresseerd?

  Dan ontvangen wij graag je sollicitatie via de button op deze pagina. Neem voor inhoudelijke vragen over deze functie contact op met Vincent Jansen, Afdelingshoofd Energie & Duurzaamheid via + 31 6 13 31 3281 of via vincent.

  jansen sweco.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Daphne Kleuvers-Gijsbers, Corporate Recruiter via +31 6 10 90 81 56 of via daphne.kleuver sweco.nl.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier