Afstudeeropdracht Automatisering van projectinfrastructuur voor Continuous Integration
ALTEN
Eindhoven, NL
6 dagen geleden

De functie

Ligt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? Gedurende deze afstudeeropdracht biedt Alten jou de mogelijkheid om (technische) kennis en ervaring op te doen onder begeleiding van inspirerende collega’s die werkzaam zijn binnen Technology Consulting and Engineering.

Het is zelfs mogelijk dat je na afronding van jouw afstudeeropdracht een vast dienstverband bij Alten aangeboden krijgt!

Binnen ALTEN worden projecten ontwikkeld voor onze opdrachtgevers en onze eigen systemen. Elk project heeft verschillende regelmatig terugkerende ontwikkeltools die voor projecten moeten worden opgezet en geconfigureerd.

Om meer structuur en efficiëntie in dit proces aan te brengen willen we het mogelijk maken om een modulair systeem op te zetten dat het inrichten en configureren van nieuwe projecten makkelijker maakt.

De opdracht omvat het onderzoeken van de mogelijke tooling (bijvoorbeeld Docker) en het bouwen van een prototypesysteem met herbruikbare containers en configuraties.

Het doel is projecten sneller in te kunnen richten en bestaande omgevingen te kunnen beheren. Bij het sneller inrichten van een omgeving kun je denken aan een wizard om met minimale configuratie automatisch een Git repository, Jenkins bouwstraat en testomgeving op te zetten.

Onderdelen voor de beheerkant zijn bijvoorbeeld het vastleggen van een proces en het in versiebeheer nemen van configuratiescripts.

In samenspraak met belangrijke stakeholders binnen ALTEN zoals project- en configuratiemanagers zal de definitieve scope van het project worden vastgelegd.

Jouw profiel

 • Informatica gerelateerde HBO / WO bachelor of master
 • Ervaring met ontwikkeltools (Git, Jenkins, automatisch testen, Docker) is een pre
 • Tijdens het project kun je flexibel werken en is er ruimte voor eigen initiatieven. Daarnaast kun je ook meedoen aan leuke activiteiten die bij Alten georganiseerd worden, waaronder uitjes en kennisgroepen
 • Persoonlijkheid

  Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en vindt het interessant om technische uitdagingen aan te gaan.

  Daarnaast ben je proactief ingesteld en werk je graag in teamverband.

  ALTEN biedt

 • Een marktconforme stagevergoeding
 • Wekelijkse procesmatige en inhoudelijke begeleiding door Technisch Management en / of een technisch Consultant van ALTEN
 • Mogelijkheid om te sparren met ervaren technische collega’s
 • Een kijkje in de keuken van een technisch georiënteerd bedrijf
 • Mogelijkheid om na afronding van jouw afstudeeropdracht een vast dienstverband aangeboden te krijgen
 • ALTEN

  ALTEN voert via haar kantoren, projecten uit voor vooraanstaande technisch georiënteerde bedrijven door heel Nederland. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a / d IJssel of Apeldoorn.

  Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau.

  Qua ontwikkel-methodiek wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van Agile / Scrum. Binnen de R&D-omgevingen van de verschillende hightechindustrieën wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hoogstaande softwareoplossingen.

  Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van deze softwareoplossingen vraagt om een helder en abstract denkniveau en de capaciteiten dit te vertalen naar een praktische oplossing.

  De daadwerkelijke oplossingen kunnen in verschillende ontwikkelomgevingen gerealiseerd worden. Denk hierbij aan R&D voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen bijvoorbeeld de medische, industriële of informatiesector.

  ALTEN heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren welke passen binnen de internationale strategie van de ALTEN Groep.

  Deze groei levert veel kansen op voor getalenteerde ingenieurs die nu kiezen voor een carrière bij ALTEN. Werken bij ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier