Accountmanager Berg Propulsion
Pon-Cat
Papendrecht, NL
3 dagen geleden

Functieomschrijving

WAT IS MIJN ROL BINNEN HET TEAM?

Jij gaat Mr. of Mrs. Berg Propulsion worden binnen Pon Power. Dé spil tussen Berg Propulsion en onze klanten betreffende de voortstuwingsinstallaties van schepen.

Niemand binnen Pon Power weet meer van Marine Propulsion dan jij. Na een gedegen inwerktraject ben jij commercieel verantwoordelijk en het klant aanspreekpunt, zowel extern als intern, voor alle Propulsion gerelateerde zaken.

WAT GA IK DOEN?

Als Account Manager Propulsion systems ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en het opbouwen van een netwerk tussen het maritieme segment en Pon Power met als doel het verkopen van voortstuwings gerelateerde producten binnen de maritieme sector.

Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van scheeps aandrijfsystemen, te weten Propellers en Thrusters en uit het portfolio van Berg.

Je vertegenwoordigt Pon-Cat naar de klant, Berg (en Caterpillar) en tijdens vakbeurzen. Het productportfolio van Berg propulsion bestaat uit azimuthing thrusters, controllable pitch propellers, tunnel thrusters en de bijbehorende controle systemen.

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit het acquireren en bezoeken van klanten, het verdiepen van bestaande relaties en het vergroten van het marktaandeel van Berg / Pon Power.

Je initieert marketing activiteiten ten behoeve van het Berg portfolio. Bereidt productpresentaties aan klanten voor.

Tevens ondersteun je de Commercieel Directeur in het bepalen van de sales forecast en met het maken, evalueren en bijstellen van het verkoopplan op basis van het strategische plan.

Je stelt offertes op, maakt prijscalculaties, verwerkt rapportages t.b.v. de salesfunnel, etc. Je draagt de verkochte projecten over aan de de Projectmanager voor een correcte uitvoering.

Je legt verantwoording af aan de Commercieel Directeur en je standplaats wordt Papendrecht. Het is van belang om goede kennis van de propulsion systemen te hebben om kansen te signaleren en klantgerichte oplossingen te bedenken.

Je gaat nauw samenwerken met het Berg Propulsion in Zweden, waarbij je regelmatig bij de fabriek bent voor besprekingen, klantbezoeken, etc.

Profiel

Je kunt goed plannen en organiseren. Je bent resultaatgericht en kan goed samenwerken. Je bewaakt op gestructureerde wijze de voortgang van je projecten.

Je bent klantgericht en voelt goed aan wat er van je wordt verwacht. Naast deze eigenschappen heeft de ideale kandidaat :

Zelfstarter. Je ziet het werk en weet klanten en collega’s positief te verrassen met jouw proactiviteit.

Minimaal een afgeronde HBO- opleiding, bij voorkeur in een technische richting.

Minimaal 5 jaar werkervaring in een technisch-commerciële functie.

Je bent commercieel ingesteld.

Aantoonbare ervaring met voortstuwingssystemen

Je hebt veel affiniteit met de maritieme sector en specifieke kennis van voortstuwingsconfiguraties of bent bereid je extra in te spannen deze kennis te vergaren

Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.

Je bent klantgericht, ondernemend, resultaatgericht, neemt initiatief, bent vasthoudend, weet problemen te analyseren en doet graag aan netwerken.

De kernwaarden Passion tot Perform, Trust to Act, Act Responsibly en Make it Fun, bepalen onze identiteit en gelden als basis voor onze onderlinge samenwerking.

Dit sluit aan bij wie jij bent.

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij je?

Je gaat werken bij PON, een van de grootste familiebedrijven van Nederland dat naast importeur van Caterpillar ook importeur is van o.

a. VW, Audi en Porsche en eigenaar van meerdere fietsmerken waaronder Gazelle, Focus, Cervélo, etc. Bij Pon Power BV zijn de verantwoordelijkheden diep in de organisatie gedelegeerd.

Onze kernwaarden Passion tot Perform, Trust to Act, Act responsibly en Make it Fun, bepalen onze identiteit en gelden als basis voor onze onderlinge samenwerking.

We bieden jou een uitdagende functie op het gebied van sales en techniek en als vertegenwoordiger van het merk Caterpillar.

Daarnaast bieden wij jou :

Marktconform salaris, waarvan een gedeelte prestatieafhankelijk

Een inspirerende fulltime functie van 40 uur per week.

Leaseauto.

40 verlofdagen bij een fulltime dienstverband (27 vakantiedagen en 13 atv-dagen).

Een jaarlijkse extra inkomensregeling (Prestatie Gerelateerd Inkomen).

Hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid

De mogelijkheid je continu te blijven ontwikkelen via onder andere onze Winter- en Summerlabs, talentraining en ga zo maar door.

Een collectieve zorgverzekering bij ONVZ of Zilveren Kruis met een bijdrage van € 20,- bruto per maand van Pon Power.

Deelname aan onze pensioenregeling.

De mogelijkheid mee te doen met de Pon Fit activiteiten. Denk aan bootcamps, fiets- en wielertochten, hardloopevents, golfclinics, hockey en nog veel meer.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier