Data Scientist in een scrumteam | Liander
KIVI Engineering Society
Duiven, NL
4 dagen geleden

Duiven

Is data science voor jou geen rocket science? Lees dan snel verder!

Wat houdt de functie in?

Binnen de afdeling OGI zoeken wij door onze snelle groei, twee Data scientists, er zijn dus twee plekken beschikbaar! Je zal je gaan starten als Consultant met de rol Data Scientist.

Je gaat werken binnen een multidisciplinair team waar elektrotechniek, software ontwikkeling en data science bij elkaar komen.

Een team waar veel aandacht is voor het ontwikkelen van inhoudelijk expertise, maat waar het misschien nóg belangrijker is om samen te werken en te groeien als team.

Je houdt je bezig met

 • Als Data Scientist inventariseer je welke data er binnen de organisatie beschikbaar is en bekijk je hoe we nieuwste data science technieken kunnen inzetten en gebruiken;
 • Je ontsluit nieuwe databronnen, bedenkt en ontwikkelt algoritmes, en bent in staat de uitkomsten van ingewikkelde analyses duidelijk over te brengen en te visualiseren;
 • Hierbij houdt je altijd rekening met de automatiseerbaarheid en praktisch toepasbaarheid van de gebouwde producten;
 • Je hebt er plezier in om diep de data in te duiken om de onderliggende kennisregels naar boven te halen. Deze regels zijn vaak complex, maar jij bent in staat om deze terug te brengen naar de kern.
 • Wat vragen we van je?

  Binnen OGI wordt gewerkt volgens Agile / Scrum. Dit houdt in dat kort cyclisch gewerkt wordt en focus ligt op het continu leveren van toegevoegde waarde voor de eindgebruikers.

  Teams zijn zo zelfsturend mogelijk en medewerkers krijgen alle ruimte voor persoonlijke en teamontwikkeling. We zijn op zoek naar een collega die samen wil leren en de producten wil innoveren en transformeren.

  Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen :

 • Relevante opleiding op WO niveau (bijvoorbeeld : Data Science, Informatica, Informatiekunde, Econometrie, Natuurkunde of Electrotechniek);
 • Je bent analytisch sterk wat blijkt uit je ervaring (minimaal 2 jaar) met data- en informatieanalyse;
 • Ervaring met het automatiseren van analyses;
 • Ruime ervaring met R of Python;
 • Sterke creatieve vaardigheden;
 • Hands-on mentaliteit en je bent pragmatisch;
 • Je hebt goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en je bent een echte teamspeler;
 • Je hebt een flexibele instelling.
 • Wat bieden wij je?

  Een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij in schaal 9 (max.

  €4645) afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen.

  Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen.

  Hierbij meer informatie over onze .

  Waar ga je werken?

  Liander is onderdeel van Alliander en een netbeheerder. We leggen kabels en leidingen aan en beheren het energienetwerk in jouw regio.

  Jouw meterkast is erop aangesloten, net als de meterkast van 3 miljoen andere woningen en bedrijven. We zijn geen energieleverancier, maar maken het mogelijk dat anderen energie kunnen leveren.

  Meestal merk je dus helemaal niets van ons. Je drukt op het lichtknopje of zet de verwarming aan. Wij zorgen dat het werkt.

  Je gaat binnen Netmanagement aan de slag bij de afdeling Operational Grid Intelligence (OGI). Netmanagement is de spreekwoordelijke spin in het energienet, het episch centrum vanuit waar het hele net bewaakt en aangestuurd wordt.

  OGI vervult een belangrijke rol in de voorbereiding op de energietransitie en bij het inspelen op (toekomstige) klantwensen.

  In een maatschappij waar de betrouwbaarheid en betaalbaarheid van het energiesysteem steeds belangrijker wordt, is het essentieel om storingen zo snel mogelijk op te kunnen lossen of zelfs te kunnen voorkomen.

  Daarom heeft OGI als missie om op basis van nieuwe datagedreven technieken en analyses de overstap te maken van reactief naar proactief bedrijfsvoeren.

  Denk hierbij aan :

 • Grootschalige inzet van (real-time) sensordata om bedrijfsvoerders zo veel mogelijk inzicht te bieden in de kwaliteit en stabiliteit van de energiestromen;
 • Het automatiseren van storingsanalyses door uiteenlopende databronnen en kennisregels bij elkaar te brengen en inzichtelijk te maken ;
 • Monteurs zo efficiënt mogelijk kunnen aansturen dankzij inzicht in hun actuele locatie en de beschikbaarheid van relevante informatie via mobile device;
 • Het opsporen en reduceren van netverliezen.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier