Programmabeheerser landelijk gebied
Waterschap Vallei en Veluwe
Apeldoorn
6 dagen geleden

Wil jij als ervaren programmabeheerser werken aan programma’s die bijdragen aan (hoog) waterveiligheid en goed waterbeheer?

Wil jij werken in de waterketen binnen een prachtig gebied van Nederland waar duurzaamheid en klimaatneutraliteit belangrijke thema’s zijn?

Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe. Met 600 medewerkers werken wij iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater en voldoende schoon water in sloten, beken en kanalen.

Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Steeds vaker in het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie.

We willen daar heel goed in zijn en zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities.

Afdeling en team

Als programmabeheerser ga je aan de slag op de afdeling Plannen en Projecten. Binnen deze afdeling is het team Projecten Waterketen, contracten en beheersing jouw thuisbasis.

In dit team werken circa 40 enthousiaste collega’s, die een bijdrage leveren aan projecten om de opgaven van onze Programma’s Wonen en Zuiveren, Landelijk gebied, Waterveiligheid en Duurzaam Vernieuwen op een goede manier te realiseren.

Binnen Waterschap Vallei en Veluwe worden projecten uitgevoerd op basis van het IPM-model (Integraal Project Management).

Binnen het IPM-model ben jij als programmabeheerser verantwoordelijk voor de voorbereiding en realisatie van de opgaven van onze programma’s.

Je weet de projecten te verbinden met de organisatieontwikkeling en je ziet erop toe dat de programmaprocessen op de afgesproken wijze worden doorlopen.

Jij hebt daarbij een signalerende en adviserende rol.

Water verandert je wereld

Als programmabeheerser landelijk gebied heb je een centrale rol in het programmateam. Je bent verantwoordelijk voor de programma brede beheersing op de aspecten tijd & planning, geld & budget, kwaliteit, scope, risicomanagement, rapporteren en informeren.

Tevens ben je verantwoordelijk voor de programmabegroting, de voortgangsrapportages en de documentbeheersing. Bij dit alles fungeer jij als de verbindende schakel richting andere financieel / administratieve organisatieonderdelen.

Je bent zowel toetser, primair op het functioneren van het systeem en de interne processen, als sparringpartner voor de andere rolhouders binnen het programmateam.

Je komt op basis van informatie en analyse van een gegeven situatie gevraagd en ongevraagd tot een weloverwogen en realistisch advies.

Veranderend beleid heeft invloed op onze doelen en opgaven. Je kijkt vooruit en weet hier vanuit jouw rol goed op te anticiperen en over mee te denken.

Je stuurt projectbeheersers, financieel-administratief medewerkers en documentbeheerders werkzaam voor het programma functioneel aan.

Programmamedewerkers worden door jou geadviseerd en aangesproken op het gebied van beheersing. Je streeft continue naar de verhoging van de kwaliteit en kwaliteitsbewustzijn binnen de programma’s en draagt actief bij aan de ontwikkeling van programma-overstijgende werkwijzen en processen op het gebied van beheersing.

Als programmabeheerser ben je succesvol wanneer integrale risico’s op programmaniveau én in samenwerkingsverbanden tijdig worden geïdentificeerd en beheerst.

Wat breng jij mee?

Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau en hebt ervaring met project- en programmabeheersing en het beheersen en verantwoorden van subsidietrajecten.

Financiële systemen in beheer- en projectomgevingen zijn voor jou bekend terrein. Dit geldt ook voor planningen en planningssystemen.

Je hebt ervaring met risicomanagement en kwaliteitsmanagement. Ervaring met het inhoudelijk aansturen van medewerkers is een pré.

Als persoon en collega ben je iemand die helder kan communiceren en goed kan samenwerken. Je bent proactief (zit mensen achter de broek aan’), constructief kritisch en weet te sturen in plaats van alleen te verantwoorden.

Je beschikt over integraal en analytisch denkvermogen en bent nauwgezet. Je creëert en behoudt overzicht zonder dat dit je veel moeite kost.

Je werkt in een politiek-bestuurlijke omgeving en bent je hiervan bewust en bent organisatiesensitief.

Dit bieden wij jou

Bij Waterschap Vallei en Veluwe stellen wij daar graag een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Zo mag je rekenen op een bruto maandsalaris van maximaal € 6.

461,- bij een 36-urige werkweek. Dit salaris is opgebouwd uit een bruto basissalaris van maximaal € 5.340,- en een Individueel Keuze Budget (IKB) van 21% (inclusief 8% vakantiegeld) wat neerkomt op maximaal € 1.

121,- bruto. Je kunt zelf bepalen hoe je jouw IKB-budget inzet. Je kunt er extra vakantiedagen van opnemen of het maandelijks laten uitbetalen.

Je krijgt een laptop en een smartphone en tevens een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten.

Omdat we jouw groei en ontwikkeling belangrijk vinden krijg je ook nog een budget om te besteden aan opleidingen, cursussen, trainingen en vitaliteit.

Verder tref je bij ons een leuk en gezellig team en veel flexibiliteit in werktijden.

Je krijgt in principe een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de intentie om deze om te zetten naar een vast contract.

Wil jij werken aan water? Solliciteer dan vandaag nog bij Waterschap Vallei en Veluwe en verander je wereld. Hieronder zie je hoe de procedure eruit ziet.

Kies voor verandering

Gaat jouw energie inmiddels stromen en word je enthousiast van het waterschap en de uitdaging die we jou bieden? Bel of Whatsapp dan naar ons contactpersoon en verander je wereld.

Solliciteren via de website kan ook. Klik op de solliciteerbutton en stuur je cv (curriculum vitae) naar ons op! Je hoort op korte termijn of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 11 oktober a.s.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier