Lead Application Engineer
Abb b.v.
Etten-Leur, Noord-Brabant
6 dagen geleden
source : nationale vacaturebank

Industrial Automation projecten met door jouw team ontworpen besturingssystemen. Als lead application engineer bij ABB regisseer je ieder project strak en toch soepel.

Met voor elke klantvraag de ultieme oplossing.

Wat ga je doen bij ABB?

Als lead application engineer ontwerp en bouw je besturingssystemen voor onze klanten in de petrochemie, zoals raffinaderijen en chemische plants.

Een behoorlijke verantwoordelijkheid, want dit systeem is het hoofdbestanddeel van industriële automatiseringsprojecten.

Het bewaakt, bestuurt, regelt en visualiseert alle industriële processen.

Aan jou de eer om te zorgen dat dit op rolletjes loopt. J

e doet dit in nauwe samenwerking met de projectmanager, die per project verantwoordelijk is voor het geheel. Jij bent technisch verantwoordelijk, samen met jouw team van applicatie-engineers.

Je voert een strakke regie op de werkzaamheden, de planning en dagelijkse aansturing. De grootte van je team verschilt per projectomvang.

Daarnaast ben je technisch gesprekspartner, zowel intern als naar klanten.

Ook ben je als lead application engineer verantwoordelijk voor :

 • Opstellen van specificaties die voldoen aan de eisen van de klant.
 • Software en systeemontwerp.
 • Programmering.
 • Zorgvuldig testen, valideren en eventueel bijsturen van de ontwerpen.
 • Inbedrijfstellen van applicatieprogrammatuur.
 • Planning van bovenstaande items.
 • Wie zijn wij?

  ABB is toonaangevend op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productautomatisering, robotisering en elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen.

  We lopen voorop met innovaties, volgen trends en denken mee met onze klanten. Wij hebben 132.000 mensen samengebracht die wereldwijd samenwerken in meer dan 100 landen.

  Je werkt bij de divisie Energy Industries van onze business Area Industrial Automation in Etten-Leur, regio Breda.

  Wij zijn gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen op gebied van Utilities & industry. Wij weten hoe we onze producten in moeten zetten, zodat onze klanten efficiënter kunnen werken.

  Jij rapporteert aan de teamleader, waar eerlijke communicatie de boventoon voert.

  Je krijgt alle ruimte om op eigen wijze resultaat te halen. En aan sociale spirit ontbreekt het niet : iedereen helpt elkaar waar nodig en houdt van vertier op zijn tijd.

  Met een actieve personeelsvereniging worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

  Wie ben jij?

  Een zelfstandige, praktische lead application engineer die voor het ultieme resultaat gaat. Je bedenkt bij elk project opnieuw welk ontwerp het beste voldoet aan de wensen van de klant.

  Of het nu gaat om hardware-, software- of implementatie-architectuur. Daarbij verlies je de realiteit niet uit het oog. Als ervaren lead application engineer ben je overtuigend op basis van inhoud.

  Je laat je niet uit het veld slaan en bent communicatief handig op momenten dat dit nodig is. Je coördineert op natuurlijke wijze en werkt graag samen.

  Uiteraard volg je de technische ontwikkelingen in jouw vakgebied. Deze afwisselende rol van lead application engineer vervul jij met groot succes, zeker als je ook nog beschikt over :

 • Een hbo-diploma (richting Industriële Automatisering of Technische Computerkunde).
 • Enkele jaren ervaring met moderne procesautomatiseringssystemen waaronder PLC / Scada en DCS (van ABB). Ervaring met ABB Industrial Automation Products, waaronder 800xA en Symphony Plus, is geen must maar wel heel handig.
 • Ruime ervaring met systems engineering en diverse software ontwikkelingsmethoden zoals UML.
 • Kennis en of ervaring met testmethodieken als bijvoorbeeld TMAP en / of ISTQB.
 • Kennis van MSoffice pakketten (Excel, Word, Visio, Access).
 • Een goed analytisch vermogen, je bent in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Rijbewijs B.
 • Wat heeft ABB jou te bieden?

  Jou wacht een afwisselende functie waarin je je 40 uur per week in de wereld van industriële automatisering mag storten. We bieden je een goed salaris (cao metaalelektro), inclusief een 13e maand.

  Komt het je soms beter uit dat je thuis werkt? Dan kan dat na overleg. Bij ABB krijg je veel mogelijkheden om je via cursussen en opleidingen verder te ontwikkelen en door te groeien binnen ons bedrijf.

  Daarnaast krijg je van ons 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen. Ook kun je als medewerker deelnemen in het aandelenprogramma van ABB.

  Heb je interesse in deze vacature?

  De link naar onze carrière website is http : / / new.abb.com / benelux / carrieres. Je kunt je brief en cv uploaden door bij de vacature te klikken op de button Solliciteer nu .

  Voor vragen over de vacature kun je terecht bij onze Talent Partner, Jacqueline Pereboom via e-mail, soll nl.abb.com of telefoon 010-4078214.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier