Korporaal Schilder (MBO 2)
Ministerie van Defensie
Hoogerheide, NL
5 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Coatings op vliegtuigen en helikopters worden zwaar belast : hitte, kou, zout of rondvliegend zand. Daarnaast is bij een F-35 de coating essentieel bij het onzichtbaar zijn op de radar.

Specialistisch werk dus. Ben jij die specialist?

Als korporaal schilder werk je aan vliegtuigen of helikopters in de hangar en voer je ter plekke kleine herstelwerkzaamheden aan de coating uit.

Ook werk je in de schilderwerkplaats aan uitgebouwde onderdelen van vliegtuigen of helikopters. Je doet daarbij voorbewerkingen en brengt nieuwe primers en coatings aan.

Ook het maken van stickers, ook wel bekend als signmaking, behoort tot het takenpakket van schilders bij de Luchtmacht. Natuurlijk zorg je daarbij voor het gebruikersonderhoud van je eigen gereedschappen en zorg je ervoor dat ARBO- en milieutechnisch alles in orde is.

En dat niet alleen thuis, maar ook als je wordt uitgezonden of op oefening gaat.

Hier ga je werken

Je gaat werken in een schilderwerkplaats op één van de vliegbases van de luchtmacht, of bij het groot onderhoud op het Logistiek Centrum Woensdrecht.

Maar eerst volg je aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) de militaire opleiding en de vakopleiding tot vliegtuigschilder.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Administratieve taken Nieuwe onderdelen bestellen Sport Nieuwe primers en coatings aanmaken Signmaking (nieuwe stickers aanmaken) Herstelwerkzaamheden coating F-16 Controle werkzaamheden Nieuwe primers en coatings aanmaken Nieuwe onderdelen spuiten Signmaking (nieuwe stickers aanmaken) Middag Voorbewerking coating Gebruiksonderhoud Onderdelen spuiten schilderwerkplaats Bespreking met team in werkplaats Gebruiksonderhoud Cursus Onderdelen spuiten schilderwerkplaats Sport Kwaliteit uitgevoerde werkzaamheden controleren Gebruiksonderhoud Avond

MBO 2

Je hebt minstens een mbo 2 diploma schildertechniek of industriële lakverwerking. Een andere mogelijkheid is een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I.

Je bent tussen de 17 jaar en 28 jaar en 11 maanden

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

Voordat je aan de slag gaat in jouw eigen vakgebied volg je eerst de militaire basisopleiding (AMO), waar je alle militaire basisvaardigheden krijgt aangeleerd.

Deze opleiding vindt plaats op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) op Vliegbasis Woensdrecht.

Functie Opleiding (FO)

Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Jouw groeipad

Als korporaal Schilder werk je aan vliegtuigen of helikopters in de hangar en voer je ter plekke kleine herstelwerkzaamheden aan de coating uit.

Als je doorgroeit tot onderofficier (Sergeant), geef je leiding aan een of meerdere korporaals en ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in de hangar.

De sollicitatie

Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier