Product Owner Business Agility
APG
Heerlen, NL
12 minuuten geleden

Dit wordt je functie

Binnen het team Business Agility bestaat onze waarde uit het vergoten van de klanttevredenheid door het toepassen van de Agile Principes op de organisatie, om zo een cultuur te creëren waarin de mensen centraal staan en waar agile verbeteringen in snelle leer- en besluit cycli waarde toevoegen aan onze omgeving.

De Value Stream Advise Clients bevindt zich in een opstartfase waarbij je onder meer verantwoordelijk bent voor de verdere inrichting ervan.

Binnen Business Agility faciliteren wij alle value streams en bijbehorende afdelingen binnen APG Asset Management in het verankeren van Agile principes in onze APG manier van werken en oplever aanpak.

Door middel van het begeleiden van Business Agility vraagstukken op een consistente en gedragen manier die wij organisatie breed implementeren.

Wij geloven dat digitaliseren gaat over tools en talent, maar dat alleen deze ingrediënten niet synoniem staan voor een sterke organisatie.

Het is de cultuur die het verschil maakt. Een cultuur die samenwerken aanmoedigt, waarin men zich veilig voelt, waar men risico’s durft te nemen in cohesie en in wendbaarheid met.

De Product Owner Business Agility speelt daar een cruciale rol in.

Als Product Owner Business Agility maak je deel uit van onze agile beweging. We werken volgens het Scaled Agile Framework in nauwe samenwerking met onze andere Value Streams en business afdelingen.

Als Product Owner werk je in een multidisciplinair team waar je verantwoordelijk bent voor het optimaliseren van onze agility en richting geeft aan het structureel verankeren van onze agile verbeteragenda.

Dit doe je samen met je team.

Jij zorgt voor een duidelijk beschrijving van wat er moet worden opgeleverd maar laat de uitvoering en de aanpak over aan het DevOps team.

Verder zorg je dat de stakeholders duidelijk zien hoe hun vraag wordt opgepakt van ambitie naar geleverde business waarde en in cohesie met onze strategie.

Als Product Owner zal je focus onder andere liggen op :

 • Het neerzetten van een duidelijke visie voor Business Agility en bijbehorende eindproducten.
 • Het richting geven aan de agile verbeteragenda.
 • Het meetbaar kunnen maken van de verbeteringen en het effect daarvan op de performance.
 • Het beheren van de Product Backlog en het bepalen van de prioriteit van de geplaatste items samen met de stakeholders.
 • Het opvolgen van ontwikkelingen in de markt die onze Business Agility visie versterken.
 • Het bijdragen in onze APG Product Owner community in Product Owner best practices.
 • Nauwe samenwerking met Business Owners, Product owners, Value Stream managers en andere stakeholders bij het definiëren van features, de toegevoegde waarde, de kosten en acceptatiecriteria.
 • Bijdragen aan kennisdeling van zowel Business als IT binnen je DevOps-team en ondersteunen van de verdere toekomst van het team en de value stream.
 • Dit breng je mee

  Als Product Owner ben je een veelzijdige professional met een passie voor het opleveren van business waarde en enthousiast over het vooruitzicht om de status-quo uit te dagen en innovatieve oplossingen te creëren die resultaten opleveren vanuit jouw team.

  Je bent een Agile goeroe en een specialist in het verbinden van stakeholders vanuit een gezamenlijk doel. Je denkt in kansen en bent servicegericht.

  Eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen is voor jou vanzelfsprekend; je hebt een pragmatische instelling en bent gemotiveerd om kwaliteit te leveren.

  Een zelfstarter die kalm blijft onder druk, onzekerheid en verandering. In staat om je mouwen op te stropen om een divers team van experts te ondersteunen.

  Je hebt sterke product refinement vaardigheden en oog voor gezamenlijke oplevering. Je hebt een proactieve houding en bent een natuurlijke bruggenbouwer.

  Je hebt sterke overtuigingskracht, weet stakeholders inhoudelijk uit te dagen en weet verwachtingen adequaat te managen.

  Daarnaast vragen wij om :

  MUST-haves :

 • Een afgeronde WO / HBO opleiding, in een relevante richting.
 • Meer dan 7 jaar werkervaring hebben in een vergelijkbare functie binnen een complexe omgeving vergelijkbaar met APG Asset Management.
 • Ervaring met Agile + Lean methodieken in een SAFe omgeving.
 • Aantoonbare ervaring in stakeholder management + product backlog management.
 • Kennis en ervaring in het oppakken van Business Agility vraagstukken in een financial service omgeving.
 • Sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden in het Nederands én in het Engels (minimaal C1-niveau).
 • NICE-to-haves :

 • Ervaring met cross-culturele aspecten van het werken in internationale en inclusieve teams.
 • Kennis van Asset Management (producten en processen).
 • Een internationaal erkende certificering in Product Owner.
 • Hier ga je aan de slag

  We bieden je een salaris € 5060 €7220 en mooie arbeidsvoorwaarden gericht op flexibiliteit.

  Voor pensioenuitvoerder APG gaat pensioen over mensen, leven en samenleven. Met zorgvuldig vermogensbeheer, pensioenadministratie, communicatie en advies wil APG meehelpen aan een leefbare toekomst waarin we welvaart en welzijn eerlijk en duurzaam samen delen.

  Voor huidige en toekomstige generaties. Voor nu, straks, en later.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier