Officier Communicatie
Ministerie van Defensie
Den Helder, NL
6 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Ben jij een communicatietopper met zeebenen? Heb jij passie voor het communicatievak en wil je bijdragen aan vrede en veiligheid op en vanuit zee?

Wil je meehelpen ons’ verhaal te vertellen? Dan zoekt de Koninklijke Marine jou!

Als Officier Communicatie werk je dagelijks met je collega’s aan de zichtbaarheid van de marine en draagvlak voor de marine in de samenleving.

Je maakt de vertaalslag van onze wereldwijde missies en oefeningen naar het Nederlandse publiek. Zo adviseer je niet alleen over intern en extern communicatie(beleid), maar je maakt ook de vertaalslag naar de uitvoering ervan.

Je houdt je bezig met communicatie in de breedste zin van het woord. Je weet de juiste toon te pakken om diverse doelgroepen aan te spreken.

Je schrijft vlotte nieuwsberichten voor de interne en externe kanalen, waaronder pakkende content voor social media. Je onderhoudt contacten met media en begeleidt pers bij verschillende mediamomenten.

Hier ga je werken

Je gaat werken in Den Helder, de thuishaven van de Koninklijke Marine. Als Officier Communicatie bij de marine ga je vanzelfsprekend af en toe varen.

Zo wijdt de wereld strekt, geldt ook voor jou. Het is daarnaast mogelijk dat je wordt uitgezonden naar locaties waar Defensie actief is.

Voordat je als Officier Communicatie aan de slag gaat, volg je de officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda gedurende 16 weken.

HBO, WO

Afgeronde opleiding Communicatie op HBO / WO niveau of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen II.

Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 37 jaar en 11 maanden

Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 160 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

Jouw groeipad

Als specialist op het gebied van communicatie zorg je voor meer zichtbaarheid over de Marine in de samenleving.

Wanneer je een aantal jaar in dienst bent en de nodige ervaring opgedaan hebt kan je leiding geven aan een team met communicatie specialisten.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier