Risicomanager
BESIX
Dordrecht, ZH, NL
3 dagen geleden

Beschrijving van het bedrijf

BESIX Nederland is een multidisciplinair bouwbedrijf met een 30-jarig track-record van innovatieve en toonaangevende projecten, uitzonderlijke hoogbouwprojecten, waterzuiveringen en complexe civiele projecten.

Onze ervaring en expertise geeft ons het lef groter te denken. Als ondernemende en ontwikkelende bouwpartner formeren wij slagvaardige teams met respect voor de sterkste grote én kleine spelers.

Zo kunnen we een integrale aanpak bieden voor iedere uitdaging, en inspelen op de snelgroeiende dynamiek in de markt.

Onze mensen spelen een onmisbare rol in onze organisatie. Wij zijn van mening dat we zonder hen, zonder het samenwerken als team onderling en het samenwerken als team met de klant niet het succesvolle bedrijf kunnen zijn dat we nu zijn.

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om complexe opgaven te ontrafelen, ben je kritisch en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden? Heb jij strategisch inzicht en kan je dat vertalen naar de juiste boodschap op elk niveau?

Wij zijn op zoek naar een Risicomanager die ons team komt versterken!

Als risicomanager heb je grip op het projectportfolio van BESIX Nederland. Jij bepaalt met operations en projectmanagers welke risicomanagement aanpak het beste geschikt is voor welk werk.

Ook deel jij je kennis met andere collegas die inhoudelijk het risicomanagement uitvoeren. Daarnaast pak jij je verantwoordelijkheid op strategische projecten om daar state-of-the art risicomanagement neer te zetten.

Dit doe je in samenwerking met het Risk management Competence Center van de BESIX Group, waar jij Nederland vertegenwoordigt.

Je maakt deel uit van het Technisch Bureau dat bestaat uit een groep van 20-25 enthousiaste professionals en specialisten die werkzaam zijn op tenders en projecten in uitvoering binnen zowel de infrastructuur als utiliteitsbouw.

Binnen het Technisch Bureau vertegenwoordig jij het vakgebied risicomanagement en zorg je voor de aansluiting op andere vakgebieden binnen projectbeheersing zoals planning, procesmanagement, kwaliteitsmanagement en contractmanagement.

Je bent in staat om ook support te geven aan projectteams en bent hand-on genoeg om de eerste risicosessies zelf op te starten, de eerste input te geven en daarna een meer controlerende en sturende functie in te vullen.

Je bent verantwoordelijk voor...

 • Het doorontwikkelen van het vakgebied risicomanagement op bedrijfs- en projectniveau;
 • Enthousiasmeren van collegas om actief risicomanagement toe te passen en hierin verder te bekwamen;
 • Nieuwe inzichten en stuurinformatie creëren op directie-, project- en medewerker niveau;
 • Het onderhouden van contacten met collegas in Brussel & Dubai en het vertalen van ontwikkelingen van BESIX Group naar BESIX Nederland en vice versa.
 • Binnen projecten en tenders :
 • het ontwikkelen en beheren van het risicoregister volgens een erkende methode (zoals RISMAN);
 • het beoordelen en analyseren van risico's en kansen met de toepassing van de benodigde tools (Palisade Risk, interne BESIX risico tooling);
 • het rapporteren aan het projectteam en opdrachtgever;
 • het faciliteren van risicosessies met het projectteam en met de opdrachtgever;
 • gevraagd en ongevraagd systematisch onderzoeken van risico's en beheersmaatregelen;
 • adviseren van het projectteam en (project)management over de ontwikkeling van het risicoprofiel en de beheersing daarvan;
 • monitoren dat beheersmaatregelen tijdig worden uitgevoerd.
 • kortom een zeer verantwoordelijke en veelzijdige functie en jij durft dit aan!
 • Functie-eisen

  Daarom kiezen wij voor jou

  Dankzij jouw natuurlijke interesse, probleem-oplossende capaciteiten en leiderschap, lever jij een gewaardeerde en constructieve bijdrage aan onze projecten.

  Daarnaast beschik je over de volgende kwalificaties :

 • je beschikt over een afgeronde technische en / of bedrijfskundige opleiding op HBO of WO niveau;
 • zelfsturend en in staat om te gaan met verschillende belangen van betrokken partijen en deze met elkaar te verbinden;
 • je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een praktiserende en / of adivserende rol mbt risicomanagement, inclusief Monte Carlo analyses;
 • je hebt ervaring of affiniteit in het opzetten en uitvoeren Monte Carlo analyses in samenwerking met de planning;
 • risicoanalyses in het calculatieproces op het vlak van prijs en hoeveelheden;
 • vloeiende beheersing van Nederlandse taal, zowel in spraak als geschrift, geschreven en gesproken Engels is een pré;
 • kennis van Risk is een pré.
 • Aanvullende informatie

  Vind jouw carrière bij BESIX

  BIJ BESIX Nederland nemen we indrukwekkende projecten aan. Onze ervaring en expertise geeft ons het lef groter te denken en dat doen wij dan ook.

  Wat ons trots, gepassioneerd en onderscheidend maakt, zijn niet toevallig ook trotse, gepassioneerde en onderscheidende mensen! En om dat te blijven zijn wij op zoek naar talenten om de verdere groei van BESIX Nederland voort te zetten.

  We werken hard om mooie projecten te realiseren, maar we zijn ook een hechte groep collegas die met elkaar veel plezier hebben.

  Onze mensen spelen een onmisbare rol in onze organisatie. Wij zijn van mening dat we zonder het samenwerken als team en het samenwerken als team met de klant, niet het succesvolle bedrijf kunnen zijn dat we nu zijn.

  Ben jij op zoek naar een ondernemende en technisch gedreven organisatie met een sterke visie op de toekomst? Jouw carrière bij BESIX Nederland, is veel meer dan alleen een baan : het betekent deel uitmaken van de zeer dynamische BESIX-groep met ambitieuze en innovatieve ontwikkelingsplannen.

  We zijn op zoek naar verschillende soorten persoonlijkheden, denkrichtingen, achtergronden en geslachten om de iconische projecten van morgen te bouwen.

  Vanuit ons motto, het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld, stuwen we ons bedrijf vooruit. Daar zijn we trots op! Je wordt uitgedaagd met gave projecten waarbij we de nieuwste technologie en gebruikersinzichten inzetten.

  Denk aan circulair en energieneutraal bouwen. Dit doen we door onze grenzen te verleggen en nauw samen te werken met onze opdrachtgevers, partners en klanten.

  Je komt te werken in een multidisciplinaire organisatie (civiel, gebouwen, environment (industrie, energie, water) asset & maintenance) die aansprekende projecten & kunstwerken realiseert.

  Wat kun je verwachten

 • De mogelijkheid om aan complexe projecten te werken, zowel in een lokale als een internationale omgeving;
 • Carrièremogelijkheden : wij bieden jou de mogelijkheid om persoonlijk en professioneel te blijven groeien. On the job en door interne trainingen, bijv.
 • op onze eigen BESIX-academie;
 • Een goed salaris (dat meegroeit met jouw ontwikkeling) en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (leaseauto, laptop, telefoon, etc), waarbij cao Bouw & Infra van toepassing is;
 • Dagelijks verzorgen wij een lunch op ons hoofdkantoor voor al onze medewerkers op kosten van BESIX en aan het einde van de week sluiten we gezellig met elkaar af;
 • Fijne collegas die in een professionele omgeving zorgen voor een ongekend goede werksfeer;
 • Korte lijnen;
 • Afwisselend werk in een dynamische multidisciplinaire omgeving met focus op kwaliteit en innovatie;
 • Vrijheid om je ideeën en ondernemerschap uit te kunnen voeren
 • Informele bedrijfscultuur gebaseerd op de kernwaarden respect, uitmuntendheid, samenwerking, passie en eenheid, binnen een familiale en bourgondische setting;
 • Jong BESIX Nederland (JBN) een enthousiaste club van jonge professionals in verschillende functies die diverse (sportieve) activiteiten organiseert, van projectbezoeken tot bierproeverijen.
 • Zodoende ontstaat ook een waardevol netwerk voor het informeel uitwisselen van kennis en ervaring.

 • Warm welkom : je kunt rekenen op een warm welkom, zodat jij je snel thuis voelt bij ons.
 • Procedure

  Solliciteren doe je eenvoudig door het online sollicitatieformulier in te vullen en je CV en motivatiebrief te uploaden.

  Afhankelijk van de functie nodigen we je uit voor twee of meer sollicitatiegesprekken. Als je alle stappen succesvol hebt doorlopen, ontvang je van ons een aanbieding en heten we je van harte welkom bij BESIX!

  Als jij niet 100% matcht met onze wensen, maar dit vak erg boeiend vindt, laat het ons dan ook weten. Wij denken hierin graag met jou mee.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan vrijblijvend voorgestelde kandidaten kunnen geen rechten worden ontleend.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier