IT Security Specialist (m/v)
TenneT B.V.
Arnhem, Gelderland, NL
1 dag geleden
source : Monsterboard

Wat doe je als IT- / OT-Security Specialist (m / v) bij TenneT? Voorbereiden van business impact analyses voor alle (nieuwe) generieke applicaties (SAP, IFS, SharePoint, Documentum, CRM, etc.

in het kader van projecten en veranderingsinitiatieven, alsmede vertegenwoordiging hiervan in de Change Advisory Board (CAB).

Toezicht op de naleving van het beveiligingsbeleid en voorbereiding van de risicobeoordelingen voor de beveiliging van IT-oplossingen, rekening houdend met de wettelijke (BNetzA, / NMa veiligheidscatalogus) en wettelijke vereisten (EnWG IT-beveiligingswetgeving, GDPR, enz.

Ondersteuning bij het oplossen van issues resulterende uit security GAP-evaluaties in samenwerking met servicemanagers en externe dienstverleners.

Ondersteuning bij het oplossen van open issues uit de ISO27k certificering. Begeleiden van de uitvoering van veiligheidsaudits en penetratietesten communicatie en nauwe samenwerking met de interne klant afdelingen (Business) en met collega's van IT Security in Duitsland en Nederland Advisering op het gebied van IT-beveiligingsonderwerpen voor Generic-IT Projecten.

Ondersteuning bij de ontwikkeling en implementatie van bedrijfszekerheidmaatregelen (BCM), bij Incident & Threat Management en bij de continue verbetering van processen.

Wat verwachten we van jou? een met succes afgesloten universitaire of HBO opleiding op het gebied van IT-beveiliging, informatietechnologie, elektrotechniek, bedrijfsinformatica of soortgelijke vakgebieden Enkele jaren professionele ervaring en technisch inzicht op het gebied van IT-beveiliging / cybersecurity en OT beveiliging.

Professionele ervaring in de analyse en evaluatie van IT-beveiligingsrisico's en kennis van beveiligingsrelevante methoden en standaarden zoals ISO27000 Ervaring in business impact analyse en diepgaande risicoanalyse.

Kennis van servicemanagementprocessen volgens ITIL, in het bijzonder voor informatiebeveiligingsbeheer gewenst. IT-beveiligingscertificaten gewenst (bijv.

CISM, CISSP) een onafhankelijke en analytische manier van werken en een hoog niveau van communicatievaardigheden Bereidheid om naar de verschillende TenneT-locaties te reizen in Duitsland en Nederland Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord en geschrift.

Hetzelfde in Duits is een pré. Competenties Keten denken Regie voeren (Groepsgericht) leidinggeven; Klantgerichtheid Besluitvaardigheid Overtuigingskracht Stakeholder management Planmatig werken Wat kun je verwachten?

Je krijgt een interessante en verantwoordelijke functie binnen een professionele en dynamische werkomgeving. Daarnaast krijg je een uitstekend salaris (inschaling afhankelijk van opleiding, ervaring en competenties) met prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Verder biedt TenneT je volop de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen, onder meer door training en opleiding. De standplaats voor deze functie is Arnhem of Bayreuth.

Graag je sollicitatie in het Engels insturen. Waar kom je te werken? TenneT is de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur van Europa.

Met kilometer aan hoogspanningsverbindingen en 41 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland behoren we tot de top 5 elektriciteitstransporteurs van Europa.

Onze focus is gericht op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese energiemarkt, op de integratie van duurzame energie en onze safety performance.

Safety is een belangrijke kernwaarde voor TenneT. We leggen de lat hoog, voor zowel medewerkers als onze contractors. Taking power further.

Corporate Information Management (IMC) ondersteunt de optimale continuïteit van de bedrijfsprocessen bij TenneT; en wij handelen vanuit het perspectief van de business.

Hoe? 'We passen onze kennis en expertise toe om succes van onze collega's te verzekeren', 'We streven naar de hoogste kwaliteit en efficiency' en 'We zijn 100% verantwoordelijk'.

IMC is verdeeld in de afdelingen Generic IT Services, Strategic IT Services, Basic IT Services en een staf afdeling Information Management Office.

Binnen TenneT zijn er diverse bedrijfsprocessen, zoals inkoopprocessen en financiële processen, die niet direct bijdragen aan de leveringszekerheid, maar waarvoor wel IT oplossingen nodig zijn.

Generic IT Services ondersteunt en biedt standaardoplossingen voor deze bedrijfsprocessen. IT Security is vitaal voor TenneT.

IMC is bezig om dit naar een hoog professioneel te ontwikkelen.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
voortzetten
Aanvraagformulier