Traineeship Pensioenen
Quoratio Groep
Rotterdam, Nederland
6 dagen geleden

Wat ga je doen tijdens het Traineeship Pensioenen?

Na het Traineeship Pensioenen sta jij binnen no-time klaar als Pensioen Consultant. De complexe administratieve processen vormen de ruggengraat van de dienstverlening aan de deelnemers van een pensioenregeling.

Heb je zelf al eens nagedacht hoe jij je verdere carrière gaat indelen? Hoe oud je idealiter wil zijn voor je met pensioen gaat?

En hoe je die tijd na je werk vervolgens gaat indelen? Je komt tijdens het traineeship in aanraking met verschillende situaties en snapt de eventuele financiële gevolgen daarvan.

Je helpt medewerkers en je vormt zelf een goed beeld. Win-win toch?

Waarom werken in de pensioenuitvoering nog meer tof is? Het is een continu veranderende wereld. Kom je proactief met nieuwe ideeën?

Die worden zeker gewaardeerd! Samen met ervaren Consultants kijk jij naar de haalbaarheid hiervan.

Onze opdrachtgevers werken vaak met nieuwe technologieën. Wij helpen hen hierbij en we nemen jou hierin mee. Wie die opdrachtgevers zijn?

Denk aan Heineken Pensioenfonds, PGGM, Nationale Nederlanden, Zwitserleven en diverse grote banken zoals ABN AMRO.

Wat zijn werkzaamheden waar je in het begin aan kunt denken :

Pensioenadministratie : juist, volledig en tijdig verwerken van mutaties. Met behulp van je opgedane kennis van alle pensioenproducten, de administratieve- en financiële processen, en de manier waarop pensioenuitkeringen worden verzorgd kun jij dit zelfstandig doen.

Jij kan denken en werken in een keten.

Klantcontact : afhandelen vragen, verzoeken en klachten van de deelnemer en werkgever. Jij hebt contact met beide partijen en neemt ze mee in de oplossing.

Procesoptimalisatie : overbodige schakels zijn er om iets aan te doen. Je signaleert verbetermogelijkheden in deelnemers- en werkgeversprocessen.

Je onderneemt actie als je ziet hoe deze processen optimaal aan te sluiten zijn met de pensioenadministratieketen. Niet alleen meedenken hoe de administratie nog slimmer in te richten is, maar je durft ook echt de verbetering voor te stellen en te implementeren.

Ondersteunen bij implementeren van systemen of nieuwe klanten : er gebeurt op dit moment ontzettend veel binnen de pensioensector.

Het kan zo maar gebeuren dat bij jouw opdrachtgever een nieuw software systeem wordt geïmplementeerd. Of dat de uitvoeringsorganisatie waar je werkt een nieuwe klant (een nieuw pensioenfonds) erbij krijgt.

Jij geniet van deze veranderingen en steekt graag de handen uit de mouwen om dit met het team succesvol te laten verlopen.

Wat is het perspectief?

Het traineeship is het startpunt van jouw carrière. Weet je nog niet of je meer in de richting van business of techniekk wilt?

In het eerste jaar kun je dat ontdekken. Er zijn vervolgens verschillende routes mogelijk. Zo zie je de komende jaren misschien een groot aantal verschillende organisaties of ga je in dienst bij een organisatie waar jij helemaal op je plek zit.

Met elkaar kijken we wat er bij jou past. Ondertussen ontwikkel jij je tot inhoudelijk expert binnen de Pensioenuitvoering en heb je binnenkort een functie als Business Analist, Test Consultant of Pensioen Consultant.

Waar ga je werken?

Jij wordt onderdeel van Ferm in Pensioenen . De Quoratio Groep bestaat inmiddels 20 jaar en we hebben ruim 2000 trainees opgeleid binnen complexe administratieve vakgebieden.

We weten dus wat we doen. Bij de Quoratio Groep werken 550 collega’s en het hoofdkantoor zit centraal in het land, in Bunnik.

Ferm in Pensioenen is onderdeel van de groep.

Wat bieden we jou?

Van ons mag je verwachten dat wij jouw ontwikkeling centraal stellen. Wij gaan voor die lange termijn-relatie waar jij op hebt gewacht.

Je krijgt van ons persoonlijke aandacht en we gaan jou helpen om de beste versie van jezelf te worden.

 • Een 1-jarig traineeship waarin wij je alles leren om aan de slag te gaan binnen de Pensioenadministratie;
 • Een bruto salaris van minimaal €2350,- op basis van 40 uur, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring;
 • Echt groeiperspectief. Vanuit dit traineeship ontwikkel je jezelf tot professional en kies je de richting die bij jou past;
 • Je krijgt alle mogelijkheden jezelf te ontwikkelen en wordt daarbij begeleid door jouw eigen Talent Development Manager;
 • Je volgt diverse opleidingen WFT, Boost Your Capabilities, Lean Yellow Belt en je krijgt toegang tot ons online leerplatform Quoratio Campus;
 • 25 vakantiedagen, vakantiegeld en pensioenopbouw;
 • Je krijgt een laptop en een telelefoon;
 • Je doet direct veel werkervaring bij één van onze partners, in opdrachten die aansluiten bij jouw ambities; dat kost je anders járen!;
 • Een informele en ambitieuze organisatie met leuke borrels, evenementen, eigen sportteams en superleuke collega’s.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier