Afstudeerder Huisvestingsadvies
Brink
Rotterdam, NL
1 dag geleden

Drie mogelijke afstudeeronderwerpen

De post-Corona werkplek : wat hebben we geleerd en hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit?

Het nieuwe werken, hybride werken, thuiswerken. Zomaar wat termen die altijd actueel zijn in de inrichting van de manier waarop we ons werk doen.

Door de covid-19 crisis hebben we bijna allemaal ervaring opgedaan met thuiswerken. De vraag is hoe we in de toekomst gaan (samen)werken.

Wordt het thuiswerken het nieuwe normaal? Of gaan we naar een beetje op kantoor, een beetje thuis, een beetje elders, een beetje digitaal en een beetje analoog?

En zijn er verschillen waar te nemen in generaties, activiteiten en organisatiebranches? Wij zijn erg benieuwd naar de leerpunten en hoe we in de toekomst gaan (samen)werken met steeds meer uiteenlopende individuele behoeften.

Verschillen in gebruikers en hun behoeften ten aanzien van de werkomgeving

Om (kantoor)gebruikers en hun behoeften ten aanzien van de werkomgeving en ondersteunende services (FM, ICT, mobiliteit) nog beter te begrijpen maken we gebruik van persona.

Dit is een methode waarbij we een afspiegeling maken van de doelgroep op basis van overeenkomstige wensen, drijfveren en behoeften.

Door middel van fictieve persona geven we een inkijk een werkdag van de verschillende gebruikers en krijgen we inzicht in de behoeften die daaruit ontstaan in de werkomgeving.

Persona worden daarmee divers en benaderen we vanuit de breedte (werken, thuis werken, reizen etc.). Aan jou de vraag om onderzoek te doen naar diverse gebruikerstypen en persona te ontwikkelen die wij breed kunnen inzetten bij vraagstukken over de inrichting van de werkomgeving.

Inzet van data ter ondersteuning van de werkomgeving

Door het thuiswerken is er een veranderende huisvestingsbehoefte bij organisaties op gang gekomen, maar hoe groot de impact is op de kantorenmarkt is nog lastig inschatten.

Organisaties hebben behoefte aan grip en sturing om toekomstbestendige keuzes te maken over hun vastgoed. Welke activiteiten voeren mensen thuis uit en welke doen ze liever op kantoor en hoe stuur je daarin?

 • Daarin spelen data een belangrijke rol. Maar welke data is relevant voor het sturen op alle onderdelen die integraal met elkaar samenhangen;
 • van de werkplek, FM diensten tot ondersteunende technologie. Wie heeft welke stuurinformatie en op welk niveau nodig om keuzes te maken?

  Welke ontwikkelingen zie jij?

  Maar eigenlijk zijn wij ook benieuwd welke ontwikkelingen jij ziet! Je kan ook zelf je afstudeeropdracht samenstellen. Laat ons weten welk thema je graag zou willen onderzoeken en schrijf hiervoor een onderzoeksvoorstel.

  In dit voorstel geef je een duidelijke omschrijving van het onderzoek dat je wilt gaan doen en wat je daarmee wilt bereiken.

  Zowel persoonlijk als voor Brink Management / Advies. Wij vinden dat het een win-win situatie moet zijn. Jij leert iets nieuws en wij hebben iets aan het resultaat.

  Wat kun je verwachten?

  Wij geven alle ruimte voor je eigen ontwikkeling en bieden je een stagevergoeding. Daarnaast leer je in een dynamische organisatie met informele sfeer volop van collega’s die graag denken én doen.

  We bieden je een eigen werkplek en professionele begeleiding gedurende je gehele afstudeerperiode. Deze ondersteunt jou bij praktische vragen en het periodiek bespreken van jouw scriptie.

  Je begeleider kan jou tevens helpen in contact te komen met de juiste mensen binnen en buiten onze organisatie om jouw afstudeeronderzoek tot een succes te maken.

  Wat verwachten we van jou?

 • Je zit in het laatste jaar van een HBO- of academische masteropleiding die duidelijke raakvlakken heeft met ons vakgebied;
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen en toont eigen initiatief;
 • Je bent een doorzetter, analytisch en vindingrijk.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier