Installatiebeheerder werktuigbouwkundig onderhoud
Tata Steel
IJmuiden, Nederland
4 dagen geleden

Een baan waarin jouw werktuigbouwkundige kennis leidt tot een optimale betrouwbaarheid van ovens die staalplakken opwarmen tot een temperatuur van ruim 1300 graden celcius.

Wat ga je doen?

Jouw werkdag begint met het dagelijks technisch vooroverleg waarin jij en je collega’s de storingen van de afgelopen 24 uur doorspreken, inclusief de werkstroom.

Hierna ga je aan de slag met jouw beheer activiteiten, denk hierbij aan het plannen en voorbereiden van revisies. De rest van de dag doe je voorstellen voor het optimaliseren van het onderhoud en spreek je met de firma’s af wat je van hen verwacht.

Jouw installaties worden periodiek onderhouden. In de voorbereiding op deze onderhoudsstilstanden (periodieke en jaarlijkse stilstanden) speel jij als beheerder en technisch kennisdrager een sleutelrol in de vorm van het technisch uitwerken van de onderhoudsklussen.

Tijdens de uitvoering van de onderhoudsstilstanden geef je sturing aan de onderhoudsfirma's. De voorbereiding voor de jaarstilstanden omvatten meer werkzaamheden, waardoor een projectmatige aanpak noodzakelijk is.

Het leuke aan deze functie is dat jij zowel praktisch als technisch coördinerend en organisatorisch bezig bent. Je bent regelmatig in de fabriek te vinden om er voor te zorgen dat je jouw installaties door en door kent.

Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het beheer van het onderhoud en het organiseren en voorbereiden hiervan.

Wat deze functie bijzonder maakt?

 • Je hebt veel verantwoordelijkheid, maar ook veel vrijheid om nieuwe zaken op te pakken. Samen met het team sta je voor de uitdaging om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de 4 ovens, aanvoer- en uitneeminstallaties, rollenbanen en afschuiftafels voor de (middel)lange termijn verder te optimaliseren.
 • Je bent verantwoordelijk voor oveninstallaties (op werktuigbouwkundig gebied) die functioneren op een temperatuur van ruim 1300 graden.
 • Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt een volwaardig afgeronde MBO-4 opleiding richting Werktuigbouwkunde
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het onderhoud
 • Je bent bekend met planmatig onderhoud maar kun je ook goed met ad-hoc situaties omgaan
 • Je hebt minimaal de basisvaardigheden met MS Office (Word / Excel) pakketten
 • Jij steekt graag jouw energie graag in preventief onderhoud
 • Je weet wat het betekent dat veiligheid prioriteit nummer 1 is
 • Je bent een teamspeler maar je kunt ook zelfstandig werken
 • Wat bieden wij jou?

 • Volop uitdaging : iedere dag is anders doordat je continu aan nieuwe klussen werkt.
 • De zekerheid van een grote organisatie. Zo hebben wij een eigen cao waarin de afspraken staan vastgelegd.
 • Een goede werk-privébalans : met onze flexurenregeling spaar je tijd voor tijd en zelfs voor extra vrije dagen.
 • Standaard minimaal 36 vrije dagen per jaar : 26 vakantiedagen en 10 adv-dagen.
 • Een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring tussen €2400,- en € 4250,- bruto ligt.
 • 10% vaste toeslagen per jaar : een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag en daar bovenop nog een variabele winstdeling.
 • De mogelijkheid om cursussen, trainingen en opleidingen te volgen.
 • Een eigen cao met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Tata Steel betaalt 2 / 3 bijdrage van je pensioenpremie.
 • Een VCA is benodigd om te mogen starten. Als jij deze niet hebt, bieden wij je de mogelijkheid deze te behalen.
 • Daarnaast is vitaliteit en gezondheid belangrijk, dus je kunt korting op een sportschoolabonnement krijgen. Bovendien ben je in de mogelijkheid om deel te nemen aan gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

  Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw team :

  Samen met je collega’s ben verantwoordelijk voor alle (ver)storingen binnen de Warmbandwalserij team ovens om het proces draaiende te houden.

  Binnen een team van 3 installatiebeheeders en 1 werkvoorbereider zorgen jullie voor een optimale en constante procesvoering met minder afwijkingen en / of stilstand.

  Het team is laagdrempelig en hecht. Men is op elkaar ingespeeld, durft elkaar aan te spreken en helpt elkaar daar waar nodig.

  Er wordt hard gewerkt en men heeft hart voor de zaak.

  Jouw fabriek :

  Warmbandwalserij 2 produceert op jaarbasis meer dan 5,3 miljoen ton warmgewalst staal. Naast de productie voor verpakkingsstaal en de koudgewalste route leveren we onze producten ook direct aan externe klanten.

  Voor de komende jaren is het onze uitdaging om met behulp van vakkennis, techniek en technologie op stabiele wijze het productie- en kwaliteitsniveau verder te verhogen.

  Daarnaast staan er een tal van investeringen in het verschiet, waardoor de walserij (mede dankzij jouw inzet) in de toekomst zich kan meten met de besten in de sector.

  Solliciteren of meer weten?

  Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Edwin Reij, Corporate Recruiter, telefoon 0251-498912.

  Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier