Business Consultant - Utrecht - € 3.500 - € 4.750 p/m
Korndewal
Utrecht, NL
1 dag geleden
source : ICTerGezocht.nl

Op zoek naar een uitdagende consultancy functie waarin jij jezelf beweegt tussen de Business & IT? Een combinatie van HR & IT waarbij je organisaties gaat ondersteunen met de succesvolle inzet van Workforce Management Software?

Informeer direct naar de rol van Implementatie Consultant.

Als Implementatie Consultant weet jij de automatiseringsbehoefte van klanten in kaart te brengen en te vertalen naar goed ingerichte software.

De software die je implementeert helpt organisaties grip en controle te krijgen op de operationele- en strategische personeelsplanning.

Je realiseert implementaties bij nieuwe klanten en voert upgrades en wijzingen door bij bestaande klanten. Je richt planboards in, voert de geldende regels (b.

v. CAO) door, ontwikkelt rapportages en coördineert de realisatie van koppelingen met gebruikte HRM of administratieve applicaties.

Als Implementatie Consultant word je na een gedegen inwerkperiode, waarin je wordt ondersteund door ervaren collega's, zelfstandig ingezet op projecten.

Je komt hiervoor regelmatig op locatie bij de klanten waarbij de verdeling momenteel ongeveer 50 / 50 is.

Je wordt intern bekend gemaakt met alle in- en outs van de software. Je brengt bij voorkeur al enige ICT ervaring mee (b.

v. met aanpassen van Database Query’s) en weet de mogelijkheden van verschillende applicaties en de onderlinge communicatie snel te doorgronden.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het organiseren en leiden van workshops bij klanten om in kaart te brengen op welke manier de klant wil plannen of de medewerkers wil betrekken bij het opstellen van het dienstrooster;
 • Het verzorgen van opleidingen aan applicatiebeheerders en key-users die met de planning software aan de slag gaan;
 • Het ondersteunen en instrueren van applicatiebeheerders om zelfstandig de inrichting en / of wijzingen binnen de software te kunnen uitvoeren;
 • Het beoordelen en interpreteren van de regelgeving die de software moet controleren zoals bijvoorbeeld de CAO;
 • Het in kaart brengen en beschrijven van de interfaces met andere software oplossingen zoals bijvoorbeeld een HRM- en / of Salarispakket;
 • Het inhoudelijk adviseren van klanten omtrent een optimale dienstroosterplanning, capaciteitsplanning of mogelijkheid tot zelfroosteren.

  Functie-eisen :

  Een enthousiaste en gedreven collega met inzicht in bedrijfsprocessen en affiniteit voor ICT. Je leert snel en beschikt over een goed analytisch vermogen.

 • Je vindt het leuk om vanuit een consultancy organisatie voor meerdere organisaties te werken en beschikt daarnaast over;
 • Hbo werk- en denkniveau of waarbij een diploma in de richting van Bedrijfskunde, Informatica, Informatiekunde of Business IT & Management een pre is;
 • Interesse en ambitie om jezelf ontwikkelen als implementatie consultant op het vakgebied van personeelsplanning;
 • In bezit van een geldig rijbewijs B.
 • Bedrijfsomschrijving :

  De klant waarvoor wij een vaste collega zoeken betreft een informele consultancy organisatie die gespecialiseerd is in Workforce Management oplossingen voor organisaties in Nederland, België en Duitsland.

  Met 16 gedreven collega’s worden externe organisaties dagelijks met slimme oplossingen en software ondersteunt in het optimaal benutten van hun personeelsbestand.

  Als Implementatie Consultant kom je te werken binnen het consultancy team in Utrecht wat momenteel uit 11 collega’s bestaat.

  Je wordt vertrouwd gemaakt met de software en processen waarna je zelfstandig aan de slag mag en de kennis opgedane in praktijk kan brengen.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier